Prima pagină » Local » Diana, tânăra ucisă de urs la Bușteni, va fi condusă sâmbătă pe ultimul drum. Va fi înmormântată la Cârlig, comuna Popricani
Diana, tânăra ucisă de urs la Bușteni, va fi condusă sâmbătă pe ultimul drum. Va fi înmormântată la Cârlig, comuna Popricani

Diana, tânăra ucisă de urs la Bușteni, va fi condusă sâmbătă pe ultimul drum. Va fi înmormântată la Cârlig, comuna Popricani

12 iul. 2024, 12:11, 8 ,
BZI.ro, în Local

Sâmbătă, 13 iulie, Diana, tânăra ucisă de urs la Bușteni va fi condusă pe ultimul drum. Aceasta va fi înmormântată la Cârlig, comuna Popricani.

Diana Maria Cazacu, tânăra de 19 ani care și-a pierdut viața în urma unui atac al unui urs la Bușteni, va fi înmormântată la Iași. La 9:30 în stație la sat Cârlig, comuna Popricani, cine dorește poate să vină pentru a-și lua rămas bun de la un suflet curat.

Mama ei, cu ochii în lacrimi, a povestit pentru Antena 3 CNN despre ultimele zile din viața fiicei sale, dar și despre planurile acesteia după ce trecuse cu succes examenul de Bacalaureat.

„A fost cea mai fericită zi din viața ei. Abia aștepta să termine… Am dat BAC-ul împreună și eram amândouă extrem de fericite că am terminat. Mi-a spus că marți urmează să meargă la munte. Că va merge cu acel băiat, că vor sta cu cortul și că miercuri vor urca pe Vârful Omu. Își dorea mult să ajungă pe Vârful Omu”, a mărturisit mama Dianei.

Ultima conversație dintre mama și Diana a avut loc în jurul orei 10:45 în dimineața tragică. După acel moment, toate încercările de a o contacta au fost zadarnice.

„La 10:45 am vorbit cu ea, după care, de la ora 17:00, am tot încercat să dau de ea. Ea îmi răspundea mereu la telefon, nu exista zi în care să nu-mi răspundă la primul mesaj sau apel. Când am văzut că nu răspunde, mi-am dat seama că ceva nu este în regulă, că s-a întâmplat ceva”, a spus femeia, cu lacrimi în ochi.

Mama Dianei a încercat să își avertizeze fiica de pericolele din munți, dar tânăra era hotărâtă să plece.

„I-am spus că sunt prăpăstii, că sunt multe lucruri periculoase. I-am zis: ‘Dia, dacă te duci, eu o să stau panicată, dacă nu vei avea semnal în munte?’ Ea mi-a spus să nu mă mai panichez, că nu se va întâmpla nimic”, a continuat mama Dianei.

Diana Maria Cazacu, omorâtă de un urs în Bușteni

Tânăra care și-a pierdut viața marți, în urma unui atac de urs pe Jepii Mici, avea leziuni extrem de grave atât din cauza căderii de la înălțime, cât și din cauza atacului animalului, conform constatărilor medicilor legiști.

„S-au identificat două tipuri de leziuni: cele produse prin cădere de la înălțime și cele cauzate de urs. Cele mai severe leziuni au fost cele provocate de cădere, însă și rănile cauzate de urs erau letale. Urmează să se stabilească ce anume i-a provocat decesul mai rapid, dar leziunile prin cădere erau foarte grave”, a declarat Vasile Drăghici, șeful Serviciului de Medicină Legală Prahova, conform Agerpres.

Totodată, analizele au confirmat că ursul nu avea rabie, a precizat George Stratulat, directorul Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Prahova. Animalul implicat în incident era o femelă de 4-5 ani, care nu era gestantă și nu avea alte probleme.

Potrivit surselor Antena 3 CNN, rana provocată de urs înainte ca tânăra să cadă în prăpastie nu era suficient de gravă pentru a-i pune viața în pericol. Moartea a survenit în urma căderii în râpă, de la aproximativ 200 de metri înălțime. Diana a suferit multiple traumatisme, care i-au provocat hemoragii interne.

Familia Dianei urmează să ajungă la serviciul de medicină legală pentru a ridica trupul neînsuflețit.

Comentarii
  • Iaca scirt, a mai crapat o boarfa !!! Paguba-n ciuperci…

  • Da ursul ? Ce vină a avut de a fost ucis ? De ce nu stă fiecare în teritoriul său ?
    Condoleanțe urșilor

  • Multi prosti insistenti posteaza pe-aici…

  • Frații urși

    Mai grav este că tei băgat tu purtător de cuvînt la ei !, uăi BRAINLESS

  • Nume: Pitipoanca
    Prenume: Montana
    Anul decesului: 2024
    Cauza decesului: Selectia Naturala

  • Ursul a atacato de foame !
    Ce câuta pițipoanca botoxată in sălbăticie ? Dar peștele ei , loverboy de ce a abandonato ? De ce a fugit porcul și a lăsato pradă sigură ? Pentru că îl durea în pluă de prestatoare

  • sa puna lege - GIORGE 24

    SPRAY ANTI URSI 5- 10 LEI SA FIE OBLIGATORIU DAI UN PUF FUG URSII A DAT UN AMIC UN PUF AU FUGIT 2 URSI MARI DE VAI DE EI………………………. OBLIGATORIU SPRAY URSI, IEFTIN SI FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF EFICIENTY

  • Ursul Nevinovat

    De ce oare gasim Vinovat Necuvantatorul?
    Pentru ca nu piate vorbi?Bietul Animal Nevinovat.
    Oare a fost interogat d nul ce o însoțea? Oare nu cumva vinovatul adevărat sa nu fie ursul ci poate o așa zisa lecție pentru o veche dezamagire???
    Ușor de spus cum de tocmai pe ea a ales o și nu pe El …ursul
    Sau in dorința de a se face vizibila pe Tik Tok a aterizat la 200 m iar bietul animal numit URS a mulțumit cerului pentru meniul primit

    Simplu răspuns -Ursul a Omorât un Om ,dar partenerul subsemnatei cum de a rămas viu???? Ciudata situatie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *