Prima pagină » Local » Diana Șoșoacă, vedetă în presa sârbă: un nou interviu despre UE și economia României
Diana Șoșoacă, vedetă în presa sârbă: un nou interviu despre UE și economia României

Diana Șoșoacă, vedetă în presa sârbă: un nou interviu despre UE și economia României

26 oct. 2023, 08:33, 8 ,
în Local

Presa sârbă a publicat un nou interviu cu senatorul de Iași Diana Șoșoacă, președintele partidului S.O.S. România. După interviul de luni din Vecerni Novosti, ieri a apărut un alt interviu în publicația Novi Standard.

”Kosovo este Serbia rezonează în inima fiecărui român”, se arată în titlul interviului care subliniază cuvintele senatorului Diana Șoșoacă: Chiar dacă nu ar exista asemănări cu Transilvania, România ar susține integritatea teritorială sârbă și spiritul sârb de independență și suveranitate, pe care le consideră valori de neegalat.

Diana Șoșoacă, vedetă în presa sârbă: un nou interviu despre UE și economia României

Diana Șoșoacă este senator roman și lider al partidului „S.O.S. România”. Ea a câștigat popularitate datorită curajului de a vorbi pe subiecte care nu sunt populare în rândul partidelor românești mainstream, se arată în prezentarea senatorului român.

  1. Românii și-au exprimat încă o dată sprijinul pentru poporul sârb în lupta pentru conservarea Kosovo și Metohija, în timpul meciului de fotbal împotriva așa-zisului Kosovo. Motivul este posibilul separatism al maghiarilor din România sau este simpatia poporului român față de sârbi?

„Admirația românilor pentru Serbia este reală şi profundă, iar curajul și mândria sârbilor sunt o sursă de inspirație pentru români, ca și atitudinea lui Novak Djokovic în ”plandemie” când a refuzat condițiile impuse de occidentali pentru a participa la campionate. Este adevărat că, în paralel, același plan aplicat Serbiei pentru slăbirea acesteia prin separatismul kosovar este tatonat și în Transilvania prin unii politicieni maghiari, iar acest lucru ne face pe noi, românii, să fim și mai atenți la destabilizările pe care le încearcă puterile occidentale în Balcani. Însă și fără similitudinea din Transilvania, românii ar susține integritatea Serbiei și ar fi la fel de apropiați de spiritul sârb de independență și suveranitate pe care le consideră niște valori de neegalat. Pentru români, Kosovo este Serbia, iar mesajul afișat de suporterii români la meciul România-Kosovo a răsunat în inimile tuturor românilor, iar același lucru l-am afirmat și eu într-o declarație politică în Parlamentul României, precum și în toate interviurile și declarațiile publice pe această temă.

  1. Țara dumneavoastră împarte granița cu Ucraina, unde se desfășoară de mult timp un război major. Cum afectează România?

Războiul din Ucraina ne afectează economic în primul rând prin cerealele ucrainene care au invadat România și i-au falimentat pe fermierii români. Apoi, costurile României pentru a susține Ucraina sunt imense: bani pentru refugiații ucraineni, bani pentru armele care pleacă în Ucraina și bani pentru soldații străini cantonați în România chipurile pentru a ne proteja, totul se adună și se ajunge la sume de sute de milioane de euro, bani pe care România îi împrumută pentru ca să îi piardă pentru un stat vecin care prigonește minoritatea română din Ucraina și care are o atitudine dușmănoasă față de România. În plus, Delta Dunării e afectată de lucrările la canalul Bâstroe făcute ilegal de Ucraina.

Culmea este că, în ciuda acestui preţ imens pe care îl plătim ca naţiune pentru Ucraina, Kievul îi asupreşte pe etnicii români din Ucraina şi le închide şcolile şi bisericile, negându-le efectiv dreptul la existenţă.

Ca o reacţie la acest tratament aberant al Ucrainei faţă de români, am protestat pe 10 octombrie împotriva discursului pe care urma să îl ţină preşedintele Zelenski în Parlamentul României, iar acesta s-a temut atât de tare de protestul meu încât a renunţat să se mai adreseze Parlamentului. Presa internaţională a remarcat ulterior că sunt singurul politician din lume care l-a oprit pe Zelenski şi că am răzbunat astfel o lume întreagă care s-a săturat de acest preşedinte cerşetor care consideră că toate ţările îi sunt datoare lui personal, în timp ce el îşi bate joc de toată lumea. Dar, după ce l-am făcut de râs pe Zelenski în întreaga lume şi l-am pus la punct în Parlamentul României, au apărut voci în Ucraina care au cerut puterii de la Kiev să respecte drepturile minorităţilor din această ţară pentru că Diana Şoşoacă va câştiga alegerile din România iar Ucraina va avea nevoie de vecinii săi! De asemenea, tot ca urmare a intervenţiei mele pentru punerea la respect a lui Zelenski şi pentru respectarea minorităţii româneşti din Ucraina, premierul Marcel Ciolacu a fost chemat miercuri, 18 octombrie, la Kiev, pentru a se acorda drepturi românilor din Ucraina şi pentru a se recunoaşte inexistenţa limbii ”moldovenești”, exact temele pe care i le-am transmis lui Zelenski prin declarațiile publice, prin scrisoarea mea deschisă din 10 octombrie către autoritățile din Ucraina, dar și pe holul Parlamentului atunci când Zelenski nu mai știa cum să fugă mai repede de mine.

  1. România este membră a Uniunii Europene de mulți ani. Se presupune că Serbiei i se oferă, de asemenea, calitatea de membru în acea organizație. Aderarea la UE a îmbunătățit nivelul de trai al cetățenilor români?

Românii sunt tot mai săraci, iar viața lor devine tot mai scumpă sub diktatele UE care interzic producția românească și ne obligă la importuri, care distrug locurile de muncă din România pentru ca românii să meargă la muncă în Occident și ne dau în schimb muncitori asiatici și care ne interzic să avem relații comerciale cu Rusia sau cu China, formând aici o colonie fără drepturi și fără perspective. România nu are voie, în actuala situaţie, să facă nimic pe cont propriu nici în domeniu economic, nici în domeniu diplomatic. Dacă i se ordonă să îi dea bani lui Zelenski, puterea de la Bucureşti se execută. Dacă i se ordonă să accepte cerealele ucrainene şi să îşi distrugă propriii fermieri, la fel, ca la ordin, această putere anti-naţională ia orice decizie împotriva propriului popor doar ca să facă pe plac Uniunii Europene.

  1. Deci, dacă vă înțeleg bine, credeți că apartenența la Uniunea Europeană are un impact negativ asupra situației economice din țara dumneavoastră?

Puterea de cumpărare a populației este atât de scăzută prin comparație cu prețurile în continuă creștere, încât românul simplu nu mai are bani de întreținere sau de o mâncare decentă! Povara fiscală este în creștere, grație politicilor impuse de la Bruxelles și acceptate cu slugărnicie de Guvernul României, așa încât nu știu cum vor trece românii peste iarnă. Iar semne de îmbunătățire nu sunt, pentru că tot ceea ce este producție românească mai ieftină și mai bună este falimentat, iar România trăiește din importuri proaste și scumpe și din împrumuturi la costuri exorbitante.

Situaţia nu are cum să se îmbunătăţească, pentru că România e obligată de Bruxelles să dea banii pentru interesele altora. Milioane de euro aruncate pe vaccinurile ”negociate” de Ursula von der Leyen și care au fost aruncate la coș, ceea ce e mai bine de altfel pentru că nu ne-au otrăvit populația, milioane de euro aruncate pe dorința de război a lui Zelenski, pe trupele străine din România, pe armament învechit și așa mai departe. În același timp, firmele românești sunt puse pe butuci ca să aibă loc multinaționalele străine, românii fug din țară ca să muncească în Occident, iar țara se îndatorează la nesfârșit.

Singura soluție, în aceste condiții, este ca S.O.S. România să câștige alegerile în România în 2024 și să re-suveranizăm economia și statul român în integralitatea sa, și cred că aceasta este soluția pentru toate țările.

  1. Care este situația demografică?

Situația e așa de gravă încât se nasc mai mulți copii români în diaspora decât în țară! Acest lucru este provocat de faptul că o treime din populația țării muncește în Occident, iar în țară sporul demografic este negativ de mai mulți ani. Între timp, ne umplem de asiatici, așa că dacă vom continua pe această direcție, România nu va mai fi locuită de români, ci de nepalezi, srilankezi sau alți asiatici, adică de cetățenii veniți din alte părți ale lumii, a transmis Diana Șoșoacă, în interviul acordat presei sârbe.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
09 noiembrie 2024
09 noiembrie 2024