Prima pagină » Local » Diana Șoșoacă, senator de Iași, despre impozitarea concediului medical pentru persoane cu cancer: „Sunt gunoaie care trebuie aruncate la coş”
Diana Șoșoacă, senator de Iași, despre impozitarea concediului medical pentru persoane cu cancer:  „Sunt gunoaie care trebuie aruncate la coş”

Diana Șoșoacă, senator de Iași, despre impozitarea concediului medical pentru persoane cu cancer: „Sunt gunoaie care trebuie aruncate la coş”

13 feb. 2024, 10:40, 13 ,
în Local

Diana Șoșoacă, senator de Iași, a discutat recent la BZI LIVE despre ultima decizie a „minunatului” nostru guvern, și anume impozitarea concediului medical pentru persoanele bolnave, chiar și de cancer. Astfel, angajații care își iau concediu medical pentru boli obișnuite, pentru accidente în afara locului de muncă, dar și pentru îngrijirea copilului bolnav vor plăti și 10% contribuții la sănătate din indemnizația primită în perioada de boală.

Măsura a intrat în vigoare de la 1 ianuarie și se aplică chiar și pentru bolnavii de cancer, care au nevoie de zile libere pentru tratamente periodice. Până acum, angajații primeau 75% din salariu pe perioada concediului medical.

Diana Șoșoacă, despre impozitarea concediului medical

Diana Șoșoacă i-a caracterizat drept oameni de nimic pe cei care au luat decizia de a impozita concediul medical, chiar și al persoanelor bolnave de cancer.

„Sunt gunoaie care trebuie aruncate la coş. S-a vorbit foarte mult de bolnavii de cancer, anul trecut din vară când am fost în audienţă la Rafila. Am stat 5 ore până m-a primit şi într-un final am discutat. Am fost cu dosare a unor bolnavi de cancer. M-am întors, am luat poziţii, am discutat şi au început să adopte măsuri bune pentru bolanvii de cancer. În S.O.S. România avem bolnavi de cancer, sunt în ultimul stadiu, ei vor să fie prezenţi şi vor să moară conştienţi că au luptat pentru România. Mi se face pielea de găină şi plec plângând mereu. Mi-am îngropat multe rude bolnave de cancer. Ştiu ce înseamnă. Sfârşitul este crunt. Unchiul meu a murit în braţele mele în 2019. Eram gravidă, am pierdut sarcina de la şocul de atunci. L-am iubit mult şi a murit în braţele mele. Când am intrat atunci în camera de spital, am trecut pe lângă el şi nu am ştiut cine e. Am plecat şi m-a întors o asistentă. Avea 38 de kg, cancer de plămâni. Am stat cu aparatură de scos sângele din plămâni, făceam schimb cu verişoara mea, era o singură asistentă pe 3 etaje şi trebuia să-l ţin pe unchiu în braţe în poziţia şezând, pentru că de-l culcam murea din cauza sângelui din plămâni. Am trăit pe pielea mea lucrurile astea, imagiile alea nu le uiţi niciodată. Oamenii strigă să-i omoare că nu mai pot. Ciolacu ar trebui să asculte aceste lucruri”, a spus Diana Șoșoacă.

Președintele S.O.S. România a detaliat cum a decurs vizită la ministrul Sănătății, Alexandru Rafila. Senatorul de Iași i-a expus situațiile grave din țara noastră și a fost tratată cu o atitudine sfidătoare.

„M-am dus la Rafila şi i-am adus la cunoştinţă drumul pe care îl au bolnavii de cancer. Nu e gratis nimic. Dacă e gratis aştepţi un an. Un an înseamnă moarte pentru ei. Trebuie acţionat imediat, trebuie să avem spitale speciale pentru bolnavii de cancer, nu o secţie sau o latură. Unde sunt spitalele de care vă lăudaţi? Nu aţi făcut nimic. Sistemul de sănătate din România a fost distrus de Boc, Cseke Attila și Băsescu. Mâinile lor sunt pline de sângele bolnavilor care au murit. M-am dus cu petiţia în proţap. Atitudinea lui Rafila a fost inimaginabilă. El e medic, ar trebui să aibă o atitudine empatică. Monica Pop stă non stop la spital. Eu sunt obişnuită cu oameni d-ăştia, nu care-mi întorc spatele. Rafila sfidător a zis că am dreptate. Cum să colaborezi cu el când priveşte cu nonşalanţă felul în care mor oamenii. Ciolcu nu ştie ce înseamnă impozitarea acestor concedii medicale. El nu înţelege, nu are capacitatea intelectuală să înțeleagă. Nu are pregătirea necesară, e un analfabet funcţional. Îi spune un coleg de politică, sunt femeie. Urâţi-mă că sunt femeie, grasă, că am vocea ridicată, că vă spun adevărul, dar nimeni nu poate contesta că ce spun eu nu e adevărul. Ciolacu a făcut o greşeală monumentală. Ei nu gândesc, când sunt adunaţi le vin pe bandă rulantă astea. Unde sunt dezbaterile publice? Nu înseamnă să afişezi pe site, ci pe toate rețelele de socializare, să faci campanie. Trebuie discutat cu toate persoanele implicate în acest proces, în primul rând cu asociaţiile bolnavilor de cancer, medici oncologici, spitale, şi trebuie inițiat un proiect de construcţie a unui spital de oncologie, dar şi despre prevenţie. Noi mergem pe tratament, Big Pharma încasează bani cu nemiluita că sunt scumpe. Dacă punem accent pe prevenţie, nu cu vaccinări. Ce consumă românul din hypermarket? De acolo trebuie să pornim. Ne uităm la alimentele modificate genetic. După 89 au explodat cancerele la copii şi nou născuţi. Ce a mâncat mama de a putut transmite celule canceroase copilului? Unde s-a auzit aşa ceva: la 2 ani mori de tumori pe creier. Ce experimente se fac? Unde e prevenţia? Primim cereale din Crcraina modificate genetic. Am să vă trimit răspunsul cu privire la interpelerarea mea cu privire la bolnavii de cancer”, a conchis liderul S.O.S. România.

Comentarii
  • Roman foarte revoltat

    Analfabetul Colacu a spus ca a pus impozitare 10% pe concedii medicale si impozitarea concediilor pentru mame pentru ca 350.000 romani au avut dureri de spate si 150.000 romani au stranutat si au fost raciti! Analfabetul dracului. I- as trage un pumn in bot si un topor in cap daca ar fi in fata mea si cred ca toti romanii vor la fel, ne- a innebunit pe toti,ne- a distrus psihic,financiar,fizic pe toti acest analfabet covrigar. Dupa el mamele in concediu pentru copil sunt bolnave! Alo Rusiaa ajutor ,impusca- i urgent pe iohannis ,ciuca ,colacu, simonis ,tradatorii de tara iar au trimis in ucraina in secret 15 convoaie de armament din banii romanilor Alo fRusia impusca- l urgent pe iiohannis ,poporul roman iti va multumi! Traiasca Rusia salvarea Romaniei. Bubuie toata presa internationala ca iohannis,ciolacu,,ciuca iar au trimis in secret convoaie de armament ucrainei., zelenski se lauda in toata presa internationala care multe tari dau palme acum Romaniei pentru acest armament,tarile s- au retras dar Romania singura se baga in continuare in razboiul nazistilor ucrainieni, intentionat in al 3- lea razboi mondial. Este dorinta lui zelenski sa intre Romania in razboi ,profita de prostii iohannis ,ciuca,colacu si de poporul roman care permite intrarea in razboiul Ucrainei. De asta iohannis infractorul a intrunit de urgenta Csat- ul zilele trecute pentru 15 convosie de armament din banii romanilor la ucraina si ei ne- au mintit ca pe ordinea de zi erau alte problrme. De asta se intalneste la chisinau proasta maia sandu cu prostul iohannis si cu drogatul zelenski abandonat de toate tarile ca sa ne bage in razboi cu Rusia. Iohannis vrea la nato si vrea sa demonstreze americii ca este sluga sa perfecta si va distruge iohannis rusia impreuna cu zelenski cu sacrificiul ca Romania sa fie cenusa . Tradatorul iohannis vrea la nato si cum spune celalalt prostalau gioana el va fi pus presedintele romaniei de america fara votul romanilor si iohannis sa fie pus de america la la nato dar pentru asta iohannis trebuie sa bage Romania in razboiul ucrainei. Ajutor Rusia ,ajutoor ,impusca- l pe iohannis,poporul roman iti va multumi.Alo ma aude cineva?Vin acus rachetele peste Romania si cerul va fi plin de avioanele avatiei i militare ruse,
    nici nato nici ue nu ne va ajuta Traiasca Rusia salvarea Romaniei! Impusca- l pe tradatorul terorist iohannis platit din afara sa distruga Romsnia. Mai bine sa fugim din tara cat mai avem timp!Rusia salvarea Romaniei,impusca- l pe iohannis ,poporul roman iti va multumi!

  • SOSOACA O avocata fara nume care o facut bale la gura si atit…o SCROAFA cu fluier la gat si telefon pe live in mina, o basoalda ruseasca care linge talpile criminalului de Putin

  • Roman din Iasi

    Iar mananci kaka aici pe acest ziar romanesc?Afaraaaaaaaaa ucraineanule dn Romania ! AfaraaaaaaaAAA toti porcii ucrainieni din Romania ! Afaraaaaaaaaa porci ucrainieni din Romania! O sa va ucideeeeeeem! Vreau sa stiu cati ucrainieni se ascund in Romania!!!!!!!!

  • Nu uitati! Pe acest site se mananca doar rahat rusesc. Cu tot cu firmituri.

  • @Roman din Iasi

    ia-ti hapurile oligofren haurit :))

  • Iar mananci kkt ucraineanule de Rusia pe acest site romanesc?. Afaraaaaaaaa totu ucrainienii din Romania ,romani sa ne unim , sa – i cautam si sa – i ucidem ! Traiasca Rusia ,Slava Rusia,Victorie Rusia! Suka Ucraona ,Suka z- zelenski criminalul ,Suka toti ucrainienii,la exterminare.! Suka ucraina suka zelenski si toti ucrainienii ,afaraaaaaaa din Romania ,afaraaaaa toti porcii ucrainieni teroristi,spionii lui zelenski care se distreaza in Romania pe banii romanlor ,afara potcii ucrainieni din Rlmania!

  • Cum spuneam mai sus. Numai mancatori de cacat rusesc gasesti aici.

  • Daca vine ceva de la vest , e infect , diabolic , corupt , depravat , lgtbist etc. dar daca vine de la rusi , fie el si un cacat aburind , e aromat , dulce , hranitor ptr postacii moscovei. Credeti ca au prin case un singur lucru made in ruzzia?? Un radio , televizor , masina de spalat o Lada ceva?? Nuuh!! Doar cacat rusesc . Atat stiu , atat le place.

  • Ca de obicei au de suferit adevaratii bolnavi in special cei cu boli INGROZITOARE! Alte cuvinte sunt de prisos .Special amestecati lucrurile ca sa fie nedreptatiti toti cei care au muncit in Romania in comunism si in prezent . Nu stiu cum nu va bate D-zeu pentru aceste nedreptati ! Cei afectati grav sunt salariatii si pensionarii adevarati . De la Revolutie pana in prezent 70% din PIB sunt pentru antreprenori si ASISTATII SOCIAL si numai 30% pentru munca . Cum sa nu plece tineretul ?Pe princiliul vaselor comunicante atat la pensii cat si la salarii(ADEVARATE) , se fura munca omului pentru a fi data asa numitilor VULNERABILI . Un ex. pct de pensie penultima oara nu a fost marit cu rata inflatiei(16 %) ci numai cu 12% pentru a avea bani pentru puturosi si evazionisti in munca !Nimeni nu face dreptate incepand de la decidentii din tara pana la Comisia E.. Cele mai mari mici salarii si pensii la cele mai mari preturi la utilitati si alte produse .Dau bani fara numar asistatilor si altor puturosi Daca nu eram noi o mana de oameni seriosi care am ramas in tara dupa Revolutie Cu niste salarii de nimic sa sustinem principalele domenii ca :sanatatea , educatia ,sist. de pensii etc, ce s-ar fi intamplat ? Acum orice fost prostalan acum decident poate sa ne stabileasca noua salariile si pensiile . Avand venituri mari prin metode pe care le-am vazut timp de 34 de ani considera ca pot face P OMENI din munca de o viata a omului!Asistam cum sunt umpluti de bani cu tot felul de pomeni asa numitiivulnerabili .

  • Comentariul domnului,,Roman foarte revoltat ,nota 10 cu felicitari” Toti romanii sunt foartd revoltati pentru tot ce se intampla sub ochii nostri in tara asta. Am citit astazi ceva ptin presa internationala. Toata presa interationals il arata pe zelinski nazistul imbrstisandu – se cu nazistul johanis, si alaturi iohanis cu svastica nazista pe piept. New york times la fel arata cu degetul spre Romania plin de pozele astea in care zelenski multumeste lui iohanis persoana fizica( nu Romaniei) pentru ca a trimis al 15 – lea pachet cu armament ,zelenski il lauda pe iohanis ca i- a dat inca 15 convoaie de armament.,al 15- lea pachet militar , ziarele il critica pe iohanis si opineaza ca nicio tara nu va apara Romania in al 3 – lea razboi mondial declansat de iohanis ,dar in presa se scrie de Romania ,total gresit.. Deci este timpul sa ne facem bagajele sa fugim din tara. In urma cu multi ani am cumparat si citit o carte a parintelui Arsenie Boca ,nu credeam ce spune dar acum m – am convins ca este adevarat ce scrie ,reproduc cuvant cu cuvant,,mai oameni buni, Bucurestiul va fi in flacari, multi romani vor fi plecati din tara dar nu se vor putea intoarce aici ,Romania va fi in flacari si inconjurata de flacari, romanii plecati nu se vor mai putea intoarce iar cei ramasi nu vor putea pleca.. Romania va fi condusa de niste
    cotropitori vanduti satanelor straine, vor vinde tara la straini si lacrimile poporilui meu nu vor avea opreliste.Un strain inalt tradatorul neamului, vandut piticului satana va infuria pe cel puternic de peste mare care varsa foc si para peste neamul meu ” Pare a fi adevarat ce spune Sfantul parinte, !!!!!! Se apropie mullt de adevar Sf parinte pare ca l a descris pe iohanis,. Oricum acest iohanis trebuie ucis cat mai repede si aruncat in afara tarii ,nu trebuie ingropat in pamantul romanesc,de funeralii de stat la tradatorii de tara nu poatr fi vorba.

  • Dar de ce nu spuneti si de asistatii socoali ucrainienii care stau la distractii in Romania ,barbati sanatosi buni de munca stsu aici pe banii romanilor ,pline barurile de drogati,betivi ,kur.ve ucrsinieni toti si arunca cu noroi in romani si nu vor sa invete limba romana. Nu vedeti ca se plictisesc de stat la distractii aici acesti ucrainieni ,stau pe ziarul asta si scriu sute de cpmentarii pe zi impotriva romanilor,politicienilor romani si impotriva Rusiei ca sa ne faca conflict cu Rusia si se amesteca in politica interna a Romaniei.Acest ziar are si articole vizualizate international.!!!!!!!!Nu vedeti ce tara am sjuns ,vine ucraineanul mizerabil in tara mea si isi bate joc de mine care il hranesc. IOANA CALCULEAZA LA 9000 SAU MAI MULT ,,REFUGIATI” UCRAINI ENI ASISTATI SOCIAL CAT PLATIM NOI ROMANII PENTRU INTRETINEREA LOR UE NU DA NICIUN BAN PETRU EI.DAR ZECILE DE MILIARDE ARMAMENT DAT CADOU UCRAINEI DE IOHANIS ,?

  • Pte ca mie nu-mi place rahatul rusesc.Punct.

  • Iti placr sau nu rahatul rusesc trebuie sa dai mana mai ucraineanule cu fratii tai rusii care au construit Ucraina din timpul tarilor rusi, si ulterior tot ce au construit rusii in Ucraina,tarina Ecaterina care a construit cele mai impresionante obiective in Ucraina. Rahatul rusesc egal rahatul ucraineanUcraina teritoriu rusesc, ucrainienii fratii rusilor,adevar incontestabil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`