Senatoarea AUR, Diana Şoşoacă, a avut o reacție dură, pe pagina e ide Facebook, după decesul lui Bogdan Stanoevici.
Diana Șoșoacă susține că Bogdan Stanoevici nu a murit de COVID-19. Mai mult, avocata a transmis și un mesaj „amatorilor și criminalilor din sistem“: „Nu ne puteți omorî pe toți!”
„Pentru toți deștepții din media: Bogdan Stanoevici nu a murit de COVID! Se vindecase la două săptămâni după internare. Bogdan avea afecțiuni de o viață care nu i-au fost tratate. La 62 de ani, arăta ca la 45. M-a rugat să lupt până la capăt și să nu mă las… Aviz amatorilor și criminalilor din sistem! Nu ne puteți omorî pe toți!”, a scris Diana Șoșoacă pe pagina sa de Facebook.
Bogdan Stanoevici, actor şi fost ministru a murit marți, 12 ianuarie. Acesta era infectat cu COVID-19 iar starea lui de sănătate se agravase în ultima perioadă. Actorul era un puternic contestatar al măsurilor restrictive impuse de autorităţi. Acesta a participat la numeroase proteste anti vaccinare şi chiar la un moment dat a negat pandemia.
Bogdan Stanoevici a murit în urma infectării cu COVID-19
Bogdan Stanoevici a murit la scurt timp după ce starea de sănătate se agravase. Actorul era bolnav de COVID-19 și se afla deja la Terapie Intensivă. Stanoevici era un contestatar al măsurilor de protecţie împotriva infectării cu SARS-CoV-2 şi era în prima linie a protestatarilor antimască în urmă cu câteva luni.
Conform unor surse, fostul ministru se afla în spital din noiembrie 2020, iar în decembrie fusese intubat. Totuşi, în pofida faptului că medicii au făcut tot ce le-a stat în putinţă, viaţa acestuia nu a mai putut fi salvată. Acesta am murit la un spital din București.
Cine a fost Bogdan Stanoevici
Între 5 martie și 17 decembrie 2014, a fost ministru pentru românii de pretutindeni în guvernul Victor Ponta. Stanoevici a căpătat notorietate în timpul mandatului său, între cele două tururi de scrutin, când și-a exprimat părerea în legătură cu românii din afara granițelor care nu au putut vota și au protestat. Acest lucru a condus la cererea demisiei de către manifestanții din țară și din afară.
Bogdan Stanoevici a mai fost secretar de stat al Ministerului Culturii începând din ianuarie 2015 până în decembrie 2015, când a fost demis din această funcție.
Pe lângă cariera politică, fostul ministru a ocupat și alte funcții. Bogdan Stanoevici a jucat în mai multe piese de teatru sau filme, printre care: Eu, tu, și… Ovidiu (1978), regia: Geo Saizescu, Destinația Mahmudia(1981), regia: Alexandru Boiangiu, Trandafirul galben (1982), regia: Doru Năstase, Melodii la Costinești(1983), regia: Constantin Păun, Să mori rănit din dragoste de viață (1984), regia: Mircea Veroiu, Noi, cei din linia întâi (1986), regia: Sergiu Nicolaescu, Sania Albastră(1987), regia: Ioan Cărmăzan, Secretul lui Nemesis (1987), regia: Geo Saizescu, François Villon – Poetul vagabond (1987), regia: Sergiu Nicolaescu, Sania albastră (1987), regia: Ioan Cărmăzan sau Rezervă la start(1988), regia: Anghel Mora.
Bogdan Stanoevic a fost, în perioada 2017-2020, director al Circului Globus din Bucureşti. Totuşi, pe data de 3 februarie 2020, Bogdan Stanoevici a fost demis din fruntea instituţiei. Atunci, un corp de control din cadrul primăriei Generală a Bucureștiului a constatat numeroase nereguli. Aceştia au acuzat un management defectuos la nivelul instituţiei.