Prima pagină » Local » Diana Șoșoacă, președintele S.O.S. România: „Spitalul Județean Neamț, focar de infecție, pune în primejdie viața pacienților”
Diana Șoșoacă, președintele S.O.S. România: „Spitalul Județean Neamț, focar de infecție, pune în primejdie viața pacienților”

Diana Șoșoacă, președintele S.O.S. România: „Spitalul Județean Neamț, focar de infecție, pune în primejdie viața pacienților”

20 oct. 2023, 09:23,
în Local

La Spitalul Judeţean Neamţ există spaţii în care de ani de zile nu s-a mai făcut curăţenie, dotări sau îmbunătăţiri. O astfel de situaţie este la secţia Chirurgie, acolo unde pacienţii proaspăt ieşiţi din operaţie sunt aşezaţi lângă pereţi plini de mucegai, transmite Diana Șoșoacă.

„De ani buni, DSP tot controlează spitalul şi semnalează că aici nimic nu funcţionează, că viaţa pacienţilor este pusă în pericol. Rezultatele controalelor sunt trimise la Bucureşti, la Ministerul Sănătăţii, care ne se implică absolute deloc. La minister până şi managerul Filimon a scris în repetate rânduri şi a cerut ajutor”, a transmis președintele S.O.S. România.

Diana Șoșoacă, despre problemele de la Spitalul Județean Neamț

Senatorul de Iași, Diana Șoșoacă, a făcut o interpelare adresată mai multor persoane și instituții. Aceasta arată că la unitatea medicală din Neamț sunt probleme grave, iar managerul spitalului afirmă că angajații CJ nu au interes să ofere ajutor.

„Într-un memoriu, managerul spitalului vorbeşte despre nepăsarea crasă şi incompetenţa angajaţilor din Consiliul Judeţean, care ani la rând a gestionat prost proiecte şi au făcut praf spitalul. Şef peste departamentul proiecte şi infrastructură în Consiliul Judeţean este, de ani buni, Doru Conache.

La căpătâiul pacienţilor proaspăt ieşiţi din operaţie sunt găuri în pereţi pline de mucegai. De ani de zile nu s-a văruit, nu s-a făcut dezinsecție, dezinfecție etc. Totul este o improvizaţie. În mai toate saloanele curge apă din tavan. Iar în nişte dulapuri, lângă pereţii prin care pot pătrunde şoarecii, sunt ţinute lenjeriile pentru pacienţi. Peste tot sunt pereţi mânjiţi şi cabluri improvizate, semn că nu s-a făcut nimic din incendiul de acum 2 ani.

Pentru 60 de pacienți sunt doar 4 toalete, iar la UPU nu s-au mai adus îmbunătățiri din 2007.

Având în vedere anchetele realizate de presă, dar și plângerile pacienților, vă solicit următoarele:

  1. Vă solicit să îmi remiteți Rapoartele de după incendiul de acum 2 ani, în timpul pandemiei și concluziile acestora, ale tuturor instituțiilor care au întocmit un astfel de raport.

  2. Vă solicit să îmi comunicați cum ați remediat distrugerile provocate de incendiu și ce investiții s-au realizat.

  3. Vă solicit să îmi comunicați care este motivul pentru care spitalul nu realizează dezinsecții, dezinfecții, remedierea problemelor administrative, astfel că pacienții sunt nevoiți să fie tratați în condiții improprii și inumane.

  4. Vă solicit să îmi comunicați care este motivul pentru care Ministerul Sănătății nu trimite corpul de control și nu remediază problemele de ani de zile?

  5. Vă solicit să dispuneți acordarea de finanțe pentru a remedia toate deficiențele constatate. Există posibilitatea să demerați remedierea până la sfârșitul anului?

  6. Vă solicit trimiterea corpurilor de control și remiterea către subsemnata a Rapoartelor cu concluziile aferente.

  7. Solicit Curții de conturi să realizeze un control și să îmi remită Raportul”, a conchis Diana Șoșoacă, senator de Iași.

Comentarii
  • A descoperit doamna senator și pe asta și dorește domnia sa multe explicații dar ea nu ne explică ce a făcut concret în acest mandat de parlamentar pentru cei care au votat-o.Toate spitalele vechi de stat sînt focare de infecție ca să știți doamna senatoare

  • Cei de la Socola, nu au realizat ca a scăpat un pacient?…

  • Tovarășul X

    Diana Sosoaca și George Simion sunt primii candidați care NU trebuiesc elevi niciodată. Sunt periculoși și „fideli” comuniștilor ruși. Daca îi vom vota, va fi unirea cu Rusia și China, comunismul va scrie pe noi ani și ani de zile.

  • Alooo, Socolaaaa

  • Aloooo idiotule, ai reusit sa iesi iar din temberonul de gunoi imputit?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
05 octombrie 2024
05 octombrie 2024