Prima pagină » Actualitate » Diana Șoșoacă, președintele S.O.S. România și senatoare de Iași, despre Canalul Bâstroe, la BZI LIVE: „Cu cât se adâncește, cu atât o să fie mai rău” – VIDEO
Diana Șoșoacă, președintele S.O.S. România și senatoare de Iași, despre Canalul Bâstroe, la BZI LIVE: „Cu cât se adâncește, cu atât o să fie mai rău” - VIDEO

Diana Șoșoacă, președintele S.O.S. România și senatoare de Iași, despre Canalul Bâstroe, la BZI LIVE: „Cu cât se adâncește, cu atât o să fie mai rău” – VIDEO

10 mart. 2023, 13:39, 3 ,
în Actualitate

Diana Șoșoacă, președintele S.O.S. România, a discutat astăzi, 10 martie 2023, în Studioul BZI LIVE, și despre scandalul Bâstroe. Senatoarea de Iași susține că problema nu este recentă, iar România a fost de acord în ceea ce privește permisiunea trecerii navelor ucrainene prin canal.

„Bâstroe a fost de anul trecut o problemă, doar SOS a ridicat problema. A existat o înţelegere între Aurescu şi reprezentantul Ucrainei cu privire la permisiunea acordată de România că navele ucrainene să treacă prin canalul Bâstroe. Este un act de înaltă trădare. Canalul când a fost construit, a fost construit împotriva statului român. Şi Rusia are un interes. Nimeni nu a sărit în 2014 că sunt omorâţi oameni. Acum sunt interese şi ale SUA, de aia s-a scos la iveală. NATO s-a extins către Rusia, şi nu Rusia către NATO. Se ceartă pentru sumele imense de bani pe care Biden îi trimite în Ucraina. În SUA sunt jumătate din oameni în pragul sărăciei, ne ajung. Oamenii ăia, fără casă, se vând, se omoară, şi tu dai 500 milioane de dolari Ucrainei pentru înarmare şi cetăţenii tăi mor de foame. Asta este modelul SUA? Ei o spun, nu eu”, a spus Diana Șoșoacă, la BZI LIVE.

Diana Șoșoacă, la BZI LIVE, despre canalul Bâstroe

Liderul S.O.S. România afirmă că Europa a decăzut total, iar cu cât de adâncește canalul Bâstroe, cu atât o să fie mai rău pentru România și nu numai.

„Cu cât se adânceşte Bâstroe, cu atât o să fie mai rău. Egipt vrea să iasă din convenţia cerealelor, i-a sesizat şi din august iese din cauza aşa zisului război. Europa a decăzut total.
Un politician este obligat să vorbească cu absolut toată lumea. Cum rezolvi problema de tezaur dacă nu ţii relaţii diplomatice cu Rusia. Aici s-au încălcat nişte legi de diplomaţie inacceptabile. Eu am fost crescută într-un alt mod. Diplomaţia din Rusia este creată după modelul lui Nicolae Titulescu. Trebuie să ne distrugem şi să renaştem. Sunt singurul politician datorită căruia mai pot exista relaţii cu Rusia, Ungaria şi Serbia. Ungaria îşi ţine relaţiile cu România prin intermediul UDMR. Ei îşi văd propriul interes, sunt singurii care se îmbogăţesc şi cetăţenii maghiari sărăcesc”, a mai spus Diana Șoșoacă.

Mai mult decât atât, Diana Șoșoacă a vorbit și despre vizita sa la Ambasada Rusiei. Președintele S.O.S. a discutat și despre chestiunile importante de diplomație ce nu se încalcă niciodată.

„Nu mi-am imaginat vreodată să văd pe cineva care doreşte moartea altcuiva. Îmi doresc pace şi pentru asta sunt putinistă. Ei care vor război nu sunt la fel? Atenţie! De ce m-am dus la ambasada Rusiei? Toţi parlamentarii primesc invitaţia ca cea pe care am primit-o eu. Sunt nişte chestiuni de diplomaţie care nu se fac. Am zis să fac o glumă şi am văzut panoul. Toţi parlamentarii primesc invitaţii, cum îl categorisim pe un parlamentar care se duce la invitaţia Ambasada Austriei, Olandei? Ei fac grătare împreună, merg la nunţi. Ce înseamnă asta? Nu cred că trebuie să categoriseşti aceste persoane. Unii s-au dus la Austria pentru că e vorba de şpagă. Mie îmi puteţi controla toate veniturile, sunt deschisă să vă arăt tot ce am. Eu am acte pentru fiecare lucru. Acum, când de ce să nu mă duc la Ambasada Rusiei. Am stat şi am cântărit, să mă duc, să nu mai duc. România are o problemă, să spui că nu vorbesc cu o anumită putere din lume, Rusia este o putere. Putin este un sistem, nu este un om. Este un sistem clădit în zeci de ani. Rusia nu mai este Uniunea Sovietică. URSS era pentru globalism, Putin are probleme cu sovieticii în Rusia acum. Nu e totul cum vi se prezintă, nu înseamnă că ţii cu Rusia, ci trebuie să ştii nişte realităţi. Ne îndreptăm cu paşi repezi într-o dictatură de zile actuale. Îţi dă senzaţia de democraţie. Zilele mele în Parlament, deşi nu au fost uşoare, extrem de grele. La anul va fi prăpăd”, a conchis președintele S.O.S. România, la BZI LIVE.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
07 august 2024
07 august 2024