Prima pagină » Actualitate » Diana Șoșoacă, președintele partidului S.O.S România: „Opriţi condamnarea politică a lui Iurie Roşca”
Diana Șoșoacă, președintele partidului S.O.S România: „Opriţi condamnarea politică a lui Iurie Roşca”

Diana Șoșoacă, președintele partidului S.O.S România: „Opriţi condamnarea politică a lui Iurie Roşca”

03 aug. 2024, 15:40, 7 ,
B, , h, , în Actualitate

Condamnarea lui Iurie Roşca de către justiţia controlată şi comandată politic a preşedintelui Maia Sandu reprezintă un abuz incalificabil şi o încercare a reţelei Soros din Republica Moldova de a-i închide gura activistului Iurie Roşca în vedea fraudării alegerilor prezidenţiale şi a referendumului din 20 octombrie 2024.

Regimul dictatorial al Maiei Sandu a trecut de la închiderea televiziunilor şi interzicerea partidelor politice la încarcerarea criticilor ei chiar dacă nu sunt activi în viaţa politică. Condamnarea lui Iurie Roşca pe bază de denunț, după 15 ani de la presupusa dată a unor fapte inventate, la o pedeapsă de 6 ani de închisoare, are toate ingredientele unei condamnări politice menite să îi sperie pe opozanţii Maiei Sandu şi să îi asigure acesteia continuarea dictaturii coordonate din afara Republicii Moldova de reţeaua Soros. Prin această condamnare, Maia Sandu își arată adevărata față de dictator care își condamnă adversarii pe bază de delațiuni, așa încât orice critică la adresa ei să poată fi anihilată.

În calitate de europarlamentar am sesizat toate instituţiile europene, Comisia pentru petiţii (PETI) şi Comisia pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne (LIBE), precum şi Parlamentul şi Comisia Europeană, cu privire la această gravă încălcare a drepturilor omului şi a principiilor de drept europene şi am cerut ca justiţia din Republica Moldova să fie verificată şi monitorizată la nivel european, instituindu-se un MCV special pentru perioada de aderare la UE a Republicii Moldova care să țină sub observație și să oprească folosirea justiției ca armă politică de către puterea de la Chișinău.

Cum se laudă regimul Maiei Sandu că vrea integrare europeană dacă practică o justiţie controlată politic care îi execută pe cei care critică puterea și cum crede UE că Moldova se va integra cu astfel de derapaje de la justiție și democrație? Cu această ocazie poate își revine și UE de la derapajele care există în Parlamentul European și în Comisia Europeană. Sau ar trebui să înțelegem că tocmai Parlamentul European și Comisia Europeană i-au impus Maiei Sandu să aplice o astfel de teroare? Prin reacția lor, vom afla și răspunsul.

Unde este dreptul la liberă exprimare, dacă persoanele care arată defectele puterii sunt trimise la închisoare? Sau mai degrabă puterea de la Chișinău joacă teatru ca în Parlamentul European unde libertatea de exprimare este permisă doar dacă te exprimi politically correct? Prin condamnarea lui Iurie Roșca se încalcă atât Art. 6 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului, Dreptul la un proces echitabil, cât și Art. 10 referitor la Libertatea de exprimare.

Se dovedește că Maia Sandu este doar marioneta lui Soros și practică în Republica Moldova stilul anilor 90 din România cu această condamnare de stil iliescian menită a pune pumnul în gură opoziției civice.

Condamnarea eminamente politică de tipul răzbunării și al anulării vocilor critice din Republica Moldova arată în ce fel vrea Maia Sandu să își prelungească puterea, instaurând teroarea și anihilând opoziția civică și politică.

Dacă instituțiile și opoziția din România nu reacționează la dictatura Maiei Sandu înseamnă că permitem ca același model să fie instaurat și la București după ce își va fi dovedit eficiența în Republica Moldova. Maia Sandu nu duce Republica Moldova spre dezvoltare, ci spre o dictatură absolută, în care condamnarea nedreaptă și aranjată a lui Iurie Roșca reprezintă doar un pas. Maia Sandu, care se pretinde a fi europeană, a luat-o de fapt pe urmele lui Stalin și a început epurările chiar cu Iurie Roșca.

Solicit de aceea o decizie corectă pentru Iurie Roșca și anularea condamnării sale în apel! Iurie Roșca este doar începutul! Dacă societatea civilă și clasa politică din România și din Republica Moldova nu vor reacționa, mâine vor urma și alții, pentru că toți cei care vor critica puterea vor intra pe lista neagră, li se vor fabrica dosare și vor fi epurați în stil stalinist. Iar modelul va trece repede Prutul și va deveni practicabil și la București, unde de fapt a și început să se aplice de câțiva ani. Stalin nu a murit, ci s-a trezit din adormire. Bravo, Maia Stalina!

Comentarii
  • titi jungladeasa

    Iar suina asta ce se baga ca musca in curu calului.

  • Oare când.o.sa f8e potolita cu un glonț în cap purceaua urlătoare?

  • E proasta sosocara ce se ia de toti pe aici. Sa ne-o suga cu scroafa europulimentara.

  • grupul labarilor veseli

    Dna Sosoaca sa ne ia mielul la tranta

  • Cautati ziare md pt mai multe informatii

    Fostul vicepremier de la Chişinău, funcţie în care a fost avansat de către fostul preşedinte Vladimir Voronin, a fost găsit vinovat pentru trafic de influenţă și a ajuns pe banca acuzaţilor încă în 2018. Dosarul a fost pornit în 2017, în baza unui denunţ semnat de omul de afaceri Alexei Damaschin.

    Potrivit procurorilor, Iurie Roşca a primit de la Alexei Damaschi suma de 227 000 de dolari din milionul solicitat pentru a influența sentința într-un dosar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *