Prima pagină » Actualitate » Diana Șoșoacă, George Simion și Claudiu Târziu au fost amendați cu câte 15.000 de lei pentru participarea la proteste
Diana Șoșoacă, George Simion și Claudiu Târziu au fost amendați cu câte 15.000 de lei pentru participarea la proteste

Diana Șoșoacă, George Simion și Claudiu Târziu au fost amendați cu câte 15.000 de lei pentru participarea la proteste

01 apr. 2021, 12:16,
George Cristian, în Actualitate

Diana Șoșoacă și liderii AUR, Claudiu Târziu, George Simion, dar și șeful sindicatului de la metrou, Ion Rădoi, au fost amendați pentru participarea la proteste cu câte 15.000 de lei fiecare. Jandarmii au aplicat sute de amenzi pentru protestele din România. Printre cei amendaţi se regăsesc și Diana Șoșoacă, George Simion și Claudiu Târziu. Oamenii legii i-au amendat cu suma de 15.000 de lei fiecare.

Momentan nu există o reacţie de-a acestora, dar conform surselor, jandarmii au aplicat asemenea amenzi pentru că cei menţionaţi mai sus sunt consideraţi ca fiind organizatorii acestor proteste.

George Simion a infirmat faptul că ar fi organizat protestele

Într-o declaraţie mai recentă, liderul AUR a infirmat zvonurile precum că el a organizat protestele. Acesta a spus că prefectul este vinovat de acuzaţiile grave făcute:
”Acest prefect a făcut acuzații grave împotriva AUR, că suntem organizatorii protestelor”

”Avem probleme cu prefectul din București care a fost numit politic și acest prefect a făcut acuzații grave împotriva AUR, că suntem organizatorii protestelor. Așa că ministrul care este deasupra prefecților trebuie să dea explicații pentru prefecți”, declara, miercuri, George Simion.

Pe de altă parte, liderul AUR promite că protestele nu vor înceta.

”Protestele nu trebuie și nu vor înceta. Totodată, protestele nu trebuie politizate, protestele aparțin tuturor românilor şi merg până la capăt, până când aceste măsuri aberante, care nu au nicio legătură cu logica, vor fi oprite. Denigrările influencerilor, denigrările celor care ar trebui să modeleze felul în care românii gândesc, nu vor avea efect. Continuăm atitudinea critică față de măsurile ineficiente, cerem guvernului retragerea măsurilor aberante. Lăsați agenții economici deschiși, lăsați sălile de sport deschise, lăsați școlile deschise!

Jandarmii au aplicat sute de mii de lei amenzi

În cursul serii de miercuri, jandarmii români au aplicat sute de mii de lei amenzi protestatarilor. Conform aceloraşi jandarmi arată că au fost aplicate 444 de sancţiuni contravenţionale, mai puţine decât marţi seara când au fost aplicate peste 600 de sancţiuni.

„Permanent, pe timpul desfășurării acestor manifestații, echipele de dialog ale Jandarmeriei au adus la cunoștința participanților prevederile legale în vigoare, precum și consecințele legale ale nerespectării acestora.

Până la acest moment, au fost aplicate organizatorilor și participanților 444 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 264.250 de lei, în principal, pentru nedeclararea manifestațiilor, desfășurarea acestora în intervalul de timp în care normele legale prevăd restricționarea circulației și permit deplasarea în afara locuinței pentru motive strict reglementate, precum și pentru nerespectarea măsurilor de protecție sanitară.

Protestatarii au ars poze cu Raed Arafat

De altfel, printre incidentele pe care le putem menționa regăsim faptul că în Craiova sutele de oameni care au ieșit să protesteze au ars poze cu Raef Arafat cerându-i demisia. În Constanța s-au produs două evenimente tragic comice. Un bărbat i-a făcut nerușinați pe protestatari pentru că tatăl său murise cu două zile în urmă, iar un altul a început să plângă într-un live pe Facebook pentru că, spune el, a fost dat afară de la protest și este abuzat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *