Diana Șoșoacă, președintele S.O.S. România, a discutat astăzi, 21 aprilie 2023, la BZI LIVE despre conducătorii țării care sunt trădători. De asemenea, printre subiectele abordate a fost și cel al cenzurării libertății de exprimare.
„Românii au realizat din timpul pandemiei că atunci a ieşit situaţia asta. Facebook-ul a devenit o platformă care a cenzurat tot ce era împotriva versiunii oficiale. Până atunci nu m-a preocupat. Îi învăţăm pe oameni cum să se apere, facem acţiuni pro-bono, aveam activitatea mea civică. Şi Eminescu a fost supărat că românii îşi aleg conducători pe care până la urmă îi merităm. Nu ne interesează altceva. Uşor – uşor Facebook a devenit o platformă a personalităţilor politice. Este singura platforma unde se anunţă de către miniştri, Guvern, președinție, peste tot, atunci când se întâmplă ceva. Facebook a devenit o chestiune oficială a tuturor guvernelor lumii, a pornit de la o chestie făcută de nişte copii care ulterior a pus lumea să interacţioneze. Este bună până la un punct. Am văzut oameni stând la aceeaşi masă şi îşi trimit mesaje. Ne pierdem capacitatea de a gândi şi socializa. Informaţia se transmite într-un mod rapid, este un cumul de informaţie, nu mai poţi discerne între informaţii. Sursele nu sunt verificate. Platformă a devenit oficială şi evident tot ce era împotriva variantei oficiale a început să fie cenzurat. Se cenzura şi înainte, dar nu cu atâta ostilitate. Sute de ani s-a luptat ca oamenii să aibă drepturi şi libertăţi. În această luptă au ieşit la supărată şi oameni care au avut mai mult curaj. Am găsit alternative, eu eram blocată non-stop că mi-am permis să contest pandemia legal şi să râd. În momentul în care s-au adunat mai mulţi oameni, aceştia au transmis mai departe. S-a propagat mesajul”, a transmis Diana Șoșoacă.
Diana Șoșoacă, despre cenzura din România: „Facebook a devenit platforma care arată că viitorul nu sună deloc bine”
Senatorul de Iași afirmă că Facebook a devenit o platformă în care nu mai ai voie să-ți exprimi nicio opinie. De asemenea, Diana Șoșoacă și-a exprimat părerea în legătură cu aplicația Tik Tok, apărută relativ recent în România.
„Am avut înjurături pentru că românul nu mai are argumente. FB a devenit platformă care a arătat viitorul și acesta nu sună bine deloc. Nu mai ai voie să-ţi expui nicio opinie, nu mai are voie să fi contra curentului oficial. Ştim foarte bine că există o legislaţie europeană în care este garantat dreptul jurnalistului de a se informa din trei părţi. Nu pot sta să fiu manipulată de guvern, trebuie să văd din mai multe părţi de unde vin lucrurile pe care ni le spun, dacă sunt reale. Lucrul ăsta a fost interzis. Mai apoi, s-a mers la un alt nivel, pe față. Ne-am trezit după cu spaga data de Guvern către televiziuni, ziare, jurnalişti. Era un jurnalist care primea 25.000 lei pe lună pentru a mă denigra în fiecare emisiune, banii erau de la guvern direct. Eu nu aveam voie să dau replică. Non stop am cerut acest drept, m-am adresat CNA. CNA a spus că nu se întrunesc condiţiile pentru a fi sancţionate incidentele. Ziarele nici ele. Cenzura s-a instalat pas cu pas, mai mult au început să fie atacate grupurile de profesionişti. A apărut Tik Tok-ul, pe Instagram nu sunt pentru că nu am timpul necesar. Unii mai şi muncim. Tik Tok a devenit o alternativă. Toată lumea aduna date. Datele noastre sunt date de mult. Oricât ne-am judeca, poate obţinem nişte bani, dar datele noastre acolo rămân. Suntem folosiţi pentru tranzacţii bursiere. Trebuie o resetare la nivel mondial al tehnologiei”, a mai adăugat Diana Șoșoacă.
În continuarea dialogului său, Diana Șoșoacă a dat o serie de exemple în care, chiar ea, a fost cenzurată în Parlamentul României.
„Râd ca şi persoana, dar mă doare şi este un semnal de alarmă imens ca avocat. Ce mai înseamnă legea? Nimic. Legea se impune cu forţa când Guvernul are nevoie, legea în rest nu mai este nimic. Tik Tok a devenit o alternativă la cenzura de pe FB. Mi-am făcut cont, am încărcat un filmuleţ şi mi l-a şters pentru încălcarea drepturilor, acum un an şi ceva. Am clipuri cenzurate, anulate. Mai apoi a început o cenzură oficială în instituţiile statului. Aţi văzut că primii au fost medicii, li s-a interzis să vorbească despre ceea ce se întâmplă în spitale. Este o încălcare a Constituţiei, s-au încălcat drepturile omului şi Codul Penal. Eu am formulat sute de plângeri penale şi am ajutat mii de oameni să depună plângeri împotriva a ce s-a întâmplat în pandemie. Este foarte grav ce s-a întâmplat. La nivel de Parlament al României, toată lumea a văzut cum eu ca senator mi s-a închis microfonul, nu am fost primită în sală. Există un caz în America Latină, în Chile cred, a unui parlamentar care s-a aliat cu cetăţenii care protestau şi a încercat să se ducă într-un spital şi l-au încătuşat deşi avea imunitate. L-au dus în închisoare şi abia au reuşit să-l scoată de acolo. Există repercursiuni grave în toată lumea. Pe urmă a fost falsificarea ştirilor. Este mult mai grav decât cenzură. Mi se pare o crimă împotriva umanităţii. Tot ceea ce noi spuneam era adevărat în timp ce varianta oficială era o variantă mincinoasă”, a ținut să spună Diana Șoșoacă.
Diana Șoșoacă: „Mi se pare inacceptabil”
Diana Șoșoacă a adăugat că lumea în ziua de astăzi este perfidă și totul este o manipulare. Românii nu mai trec prin filtrul propriu al gândirii informațiile pe care le primesc, ci doar le iau ca atare.
„Mi se pare inacceptabil. Eu am raportat persoane care înjurau. Niciodată nu a considerat FB că trebuie făcut ceva. Eu dacă spun ceva, îmi iau 30 de zile. Din păcate, nu există instituţii ale statului care să ia atitudine. Noi nu mai avem un stat corect, legal. Noi avem un stat torţionar, care încalcă drepturile şi libertăţile cetăţeneşti. Majoritatea statelor din lume s-au îndreptat către acest tip de dictatura. Românii nu mai sunt obişnuiţi să gândească pentru ei, au nevoie de alţii pentru a gândi pentru ei. Sunt manipulaţi total.
Nu avem un popor pregătit din niciun punct de vedere. Avocaţii au grave probleme. Avem probleme cu manipularea, cu analfabetismul funcţional. Să-ţi spun un lucru şi tu să înţelegi invers mie îmi ridică nişte semne de întrebare cu privire la viitorul poporului român.
Va fi greu să discerni între adevăr şi minciună. Vor fi pune pe ordinea de zi legi care să ducă în derizoriu lumea, mai ales că urmează campania electorală. Românii ar trebui să se gândească de 100 de ori când acuză pe unul singular şi începe să spună nişte lucruri, pentru că până la urmă nu majoritatea a avut dreptate în pandemie, ci minoritatea. Trăim într-o lume perfidă”, a conchis invitata.
Majoritatea parlamentarilor Nu trăiesc din salari, ci au tot felul de afaceri extrabugetare. Nu s-ar înghesui prea mulți în „casa poporului”, dacă n-ar avea tot felul de privilegii care mai de care mai…”decente”, să dea bine la prostime.
iejuiții conduc lumea din umbră, așa că noi suntem schimbarea!