Prima pagină » Actualitate » Diana Șoșoacă: „Cer oficial demisia lui Raed Arafat!“

Diana Șoșoacă: „Cer oficial demisia lui Raed Arafat!“

29 ian. 2021, 12:47,
Cristian ZAVASTIN în Actualitate

Senatoarea AUR Diana Șoșoacă a cerut oficial vineri, 29 ianuarie, demisia lui Raed Arafat, pe care îl consideră principalul vinovat pentru incendiul de la Institutul „Matei Balș“ din Capitală.

„Este obligatoriu să existe cel puțin o demisie. Aceasta trebuie să fie a lui Raed Arafat. Este al treilea eveniment care se produce și el nu cade! Nu mai spun de Colectiv. Raed Arafat se ocupă de modul în care să abuzeze poporul român. Trebuie numiți alți oameni pentru că cei care au fost până acum nu au rezolvat problemele sistemului medical din Romnia.

Domnul Arafat să pe scaun ca șef DSU, situația este foarte gravă, și el nu face nimic. Avem cinci morți! Cum au ajuns ca oamenii să fie carbonizați?! Se reiterează situația de la Piatra neamț și de la Spitalul Giulești. Nu pot să plătească medicii pentru incompetența altora. Vrem o țară ca afară, dar bine ar fi să fie din punct de vedere medical. Suntem oameni cu COVID, plin ide infecții nosocomiale. Nu-i omoară COVID! Sistemul sanitar este în colaps!“, a declarat Diana Șoșoacă.

Diana Șoșoacă, scandal cu jandarmii

Diana Șoșoacă a vrut să intre în interiorul Institutului „Matei Balș”, cu toate că jandarmii au securizat perimetrul și au interzis accesul publicului în zona incendiată.

Diana Șoșoacă i-a cerut unui jandarm să-i ofere informații referitoare la incendiul produs, dorind să ajungă în zona afectată de flăcări.

„Vreau să aflu niște informații. Organele de anchetă trebuie să meargă pe acest pilon. Deja vorbim de Giuleşti 2 şi Piatra Neamţ 2. Uitaţi-vă că acei oameni sunt carbonizaţi. Ca să poată un corp să fie carbonizat, înseamnă că a trecut timp foarte mult. Cât timp au ars oamenii ăia acolo, de au murit carbonizaţi?

Din informaţiile mele, au arsuri interne, cumplite. Arsurile interne nu se pot realiza decât dacă a fost o arsură pe cale aeriană. Aeroterma nu poate declanşa o astfel de explozie. Este vorba de o cantitate foarte mare de oxigen”, a mai spus Diana Șoșoacă, chemând la spital pe toți parlamentarii români.

Incendiu la Institutul „Matei Balş”

Un incendiu a izbucnit în vineri dimineaţă într-un corp de clădire al spitalului Matei Balş. Au fost evacuaţi în jur de 120 de pacienţi. Iniţial autorităţile au anunţat trei victime, iar un pacient în stare gravă a fost intubat, dar a murit şi el. Ulterior, au apărut informații că ar fi fost găsită o a cincea persoană decedată.

Comandantul Orlando Șchiopu, cel care a coordonat intervenția de la Institutul Matei Balș din Capitală, a anunțat că 102 persoane au fost evacuate în urma incendiului care a afectat instituția vineri dimineața.

Rudele pacienților internați la Institutul Matei Balș, unde un pavilion a luat foc în această dimineață, s-au adunat în fața spitalului pentru a afla informații despre cei dragi. 4 oameni au murit și peste 100 de pacienți au fost transferați fie în alte spitale, fie în alte pavilioane ale institutului.

Premierul Florin Cîţu a trimis Corpul de Control la Institutul de boli infecţioase „Matei Balş”, în urma incendiului în care au murit cinci oameni vineri dimineaţa.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *