Prima pagină » Cancan ultimă oră » Diana Șoșoacă, acuzaţii dure: Vor să deturneze atenţia de la protest
Diana Șoșoacă, acuzaţii dure: Vor să deturneze atenţia de la protest

Diana Șoșoacă, acuzaţii dure: Vor să deturneze atenţia de la protest

25 feb. 2021, 14:58,
BZI.ro, în Cancan ultimă oră

Diana Șoșoacă, fosta senatoare AUR, a declarat că a fost avertizată să nu meargă la protestul minerilor din Mina Lupeni. Avocata spune că datorită ei au început negocierile la Bucureşti.

„Nu am ştiut că au fost cei de la AUR acolo. Nu ştiu de ce amintim mereu de ei. Suntem pe căi separate. Eu vineri am primit mesaje pe telefon să vin la Lupeni. La 7 seară eram la Craiova, am pus pe GPS şi am văzut că aveam de mers 2 ore şi jumătate până acolo. Am vorbit cu domnul Dobre, care a insistat să mă duc la protest. Am vorbit şi cu domnul Marin, reprezentantul celor care au coborât în subteran. Mi-a spus că sunt singura căreia îi pasă de oamenii săraci. Mi-a spus că s-a scandat numele meu.

Ştiţi că telefoanele noastre sunt înregistrate şi după au început să sune. Mi-au spus să nu mă duc acolo că voi fi bătută. Mi-am dus copilul la Vâlcea, unde stă soacra mea. Au insistat că doar eu pot să-i ajut. Dacă s-a tot sunat încontinuu, m-am urcat în maşină împreună cu soţul meu şi m-am dus acolo. Am înţeles că domnul prim-ministru a spus seara ca protestul a luat sfârşit. Ei şi-au dat seama că vor să deturneze atenţia de la protest.

Domnul Dobre, care e reprezentantul pensionarilor mineri, m-a dus la mână. Nu m-a întâmpinat nimeni decât minerii. Eu am vrut să vorbesc cu oamenii din subteran. Să stai la 350 m adâncime.. e inuman. Stau cu şobolanii lângă ei. Nu m-au lăsat să intru în mână. Cererea mea este depusă, trebuie să urmeze nişte aprobări. Deşi, atenţie, domnul prefect a intrat.

A contat enorm prezenţa mea acolo. A fost unul dintre motivele pentru care la Bucureşti au început negocierile”, a declarat Diana Șoșoacă la Realitatea PLUS.

„Acolo au venit şi cei de la PSD ulterior. Este prima dată când l-am văzut pe domnul Răzmeriţă. Nu i-am cunoscut personal până la acea întâlnire”.

Diana Șoșoacă a început să se certe cu jurnalistul de la Realitatea, Bogdan Muzgoci, şi a decis să plece din emisiune.

Virgil Popescu spune că Diana Șoșoacă şi liderii AUR nu s-au dus în Valea Jiului pentru rezolvarea problemei, ci doar pentru a se folosi de problemele oamenilor pentru a câştiga capital politic, atâta timp cânt nu vin cu soluţii concrete ci doar instiga oamenii.

„S-au încins spiritele. Practic, nu s-au dus acolo să rezolve probleme, ci s-au dus să se folosească de această problemă, a întârzierii platii salariilor, care cu adevărat este o problemă pentru acea zonă – este o zonă monoindustriala – să câştige un capital politic. Nu este normal. Toţi trebuie să tragem în aceeaşi direcţie să găsim o rezolvare pentru Valea Jiului. Fondul de tranziţie justă pus la dispoziţie de UE trebuie folosit în acest scop” , a declarat Virgil Popescu la Digi24.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *