Prima pagină » Local » Diana Șoșoacă a adus un sac negru în Parlament, la dezbaterea moțiunii de cenzură – FOTO

Diana Șoșoacă a adus un sac negru în Parlament, la dezbaterea moțiunii de cenzură – FOTO

29 iun. 2021, 17:03,
în Local

Senatoarea Diana Șoșoacă a venit, marți, 29 iunie 2021, la dezbaterea privind moțiunea de cenzură și i-a pus în față, premierului Cîțu, un sac negru. „Asta înseamnă guvernarea PNL”, a strigat senatoarea.

„Sunteți niște criminali! Sunteți mânjiți cu sângele morților din pandemie!”, a strigat Diana Șoșoacă, de la tribuna Parlamentului.

„Această guvernare este inimaginabil de distrugătoare pentru poporul român. Mă uitam cum bolnavii cronici nu au dreptul nici acum să intre în spitale să se trateze. Mă uitam la vaccinare, eu știam că vaccinarea trebuie să aibă motive medicale, nu mici, nu muștar, nu trotinete”, a spus Șoșoacă.

„Când domnule Cîțu vă uitați în urmă, pe mâinile dumneavoastră și al întregului guvern stă sânge”, a mai adăugat senatoarea.

„Așa arată un sac în care morții au fost băgați goi și îngropați. Au fost privați de la tratamentul bolilor lor, au fost legați de pat și sedați. Acest Guvern are mâinile pătate de sânge. Nu le-a plăcut sacul. Acel sac arată, de fapt, locul unde doresc să bage poporul român. Se distruge tot, se vinde tot, se închide tot.”

„Această guvernare este inimaginabil de distrugătoare pentru poporul român. 26.000 de oameni au murit, vezi doamne, de COVID, ca să aflăm, de la Ministerul Sănătății, că doar 217 au murit de COVID”.

Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului va fi votată astăzi în Parlament

Moţiunea de cenzură a fost iniţiată de grupul parlamentar PSD şi a fost votată de parlamentarii AUR dar şi de independenţi. Altfel spus, după ce în urmă cu ceva timp a fost citită în Parlament, marţi, 29 iunie 2021, moţiunea de cenzură va fi supusă votului.

Marcel Ciolacu a anunţat faptul că doar la 6 luni de la instalare, Guvernul a fost un dezastru. Liderul PSD dă vina pe coaliţie spunând că, pe lângă faptul că a dus România într-un stadiu în care pensiile sunt îngheţate, salariile nu vor crește iar alocaţiile nu se vor dubla, au suferit şi un eșec răsunător a PNRR-ului care a fost respins în forma sa actuală de către Comisia Europeană.

„Este România mai respectată în UE, SUA sau în lume? Răspunsul este evident că nu. În guvernarea de dreapta România trăieşte de pe o zi pe alta, ne-am împrumutat cu sume uriașe. Preţurile au explodat, facturile s-au dublat, alimentele de bază au devenit un lux iar benzina a depăşit 6 lei per litru. Pensiile, salariile și alocațiile au fost blocate, nu vor mai crește. Firmele romaneşti nu au primit niciun ajutor. Fermierii nu şi-au primit subvenţiile. Acestea nu sunt lucruri fantastice aşa cum spune domnul Cîțu. Guvernul trebuie să plece. Guvernul trebuie să plece pentru că şi-a bătut joc de şansa României de a-și reveni după criza pandemică. Singurul scop real al PNRR a fost să încerce să dospească miliarde de euro pentru firmele de casă. Guvernul Citu trebuie să plece că a ratat total campania de vaccinare. 25% sunt vaccinaţi în România cu cel puțin o doză, ne aflăm pe locul 25 din 27 în Europa. La nivel mondial ne batem cu Macao pentru ultimul loc. spunea Marcel Ciolacu înainte de a depune moțiunea de cenzură

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`