Prima pagină » Eveniment-Social » Diana este studentă și a investit zeci de mii de euro într-o afacere inedită: „Arta nu se referă doar la tablouri”

Diana este studentă și a investit zeci de mii de euro într-o afacere inedită: „Arta nu se referă doar la tablouri”

22 mai 2023, 02:00,
Ștefana Șovea, în Eveniment-Social

Diana Iacobuțe, o tânără în vârstă de 24 de ani, masterandă la Facultatea de Litere din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, a deschis un atelier de înrămări profesionale cu ajutorul proiectului IUS SMART

Tânăra studentă realizează rame de calitate care evidențiază și oferă un farmec special tablourilor, fotografiilor, posterelor, goblenurilor, oglinzilor și altor lucrări de artă.

Tânăra a primit finanțarea de 35.000 de euro, fonduri nerambursabile, pentru atelierul de înrămări profesionale

o poză cu o ramă și o paletă de culori

Ramele de calitate și sticla specializată protejează, evidențiază și oferă un farmec special tablourilor, fotografiilor, posterelor, goblenurilor, oglinzilor și altor lucrări de artă

Diana este pasionată de mică de artă, iar asta a împins-o să facă această alegere, de a deschide un atelier de înrămări profesionale. Tânăra a participat la un program de formare și la un concurs de planuri de afaceri în cadrul proiectului IUS SMART, unde a și câștigat cu proiectul pe care l-a realizat, astfel că a primit finanțarea de 35.000 de euro, fonduri nerambursabile. Ea mărturisește că își dorește să adauge un plus lucrărilor de artă, amintirilor și lucrurilor pe care oamenii le îndrăgesc.

„Ideea aceasta cu atelierul de înrămări mi-a venit prin simplu fapt că lumea mea se învârte în jurul artei încă de când eram mică. Deci ideea a venit cu ușurință, mai ales că îmi doream să adaug un plus lucrărilor de artă, amintirilor și lucrurilor pe care oamenii le îndrăgesc. Astfel, de când am deschis acest atelier am înțeles mai bine ce înseamnă arta și că aceasta nu se rezumă doar la tablouri”, declară Diana Iacobuțe, antreprenor.

Tânăra își dorește ca pe viitor să dezvolte atelierul într-un spațiu mai mare în care să integreze și o galerie de artă.

„Am avut și am în continuare multă susținere din partea părinților care m-au motivat în tot ceea ce ține de acest proiect. În ceea ce privește așteptările, îmi doresc ca în viitor să dezvolt acest atelier într-un spațiu mai mare în care să integrez o mică galerie de artă. Suma de finanțare pe care am primit-o din proiect este de aproximativ 35.000 de euro, fonduri nerambursabile”, adaugă Diana Iacobuțe, antreprenor.

Proiectul IUS SMART este oportunitatea perfectă de a deveni antreprenori de succes

 poză cu niște rame

Diana este pasionată de mică de artă, ceea ce a făcut-o să facă această alegere, de a deschide un atelier de înrămări profesionale

În anul 2021, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași a primit aprobarea unei finanțări de aproape 2 milioane de euro pentru implementarea proiectului „Educația juridică și antreprenorială – cheia succesului în afaceri! (IUS SMART)”.

Pentru îndeplinirea obiectivului, studenții au participat la un program de formare și la un concurs de planuri de afaceri, în urma căruia cele mai bune 21 de planuri de afaceri au primit finanțare cuprinsă între 40.000 și 100.000 de euro. Proiectul IUS SMART își propune susţinerea funcţionării celor 21 de afaceri noi prin dezvoltarea de mecanisme de monitorizare şi prin oferirea de suport pentru asigurarea sustenabilității şi menţinerea celor 65 de locuri de muncă nou create, pe o perioadă de minim 6 luni de la finalizarea finanţării.

Pentru acest curs de formare au fost alocate 350 de locuri studenților UAIC. Pentru a putea participa, aceștia trebuiau să fie înmatriculați la studii de licență în anul 2 pentru specializările cu o durată de 3 ani sau anul 3 pentru specializările cu o durată de 4 ani, respectiv la master sau doctorat. De asemenea, doritorii trebuiau să aibă domiciliul sau reședința în regiunea nord-est a României, Iași, Suceava, Botoșani, Vaslui, Bacău sau Neamț.

Diana Iacobuțe are alături de ea doi angajați în cadrul atelierului de înrămări profesionale pe care l-a deschis.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *