Prima pagină » Economic Local » Diana Adam, antreprenoare din Iași: „Nu știam să țin pensetele în mână” – VIDEO
Diana Adam, antreprenoare din Iași: „Nu știam să țin pensetele în mână” - VIDEO

Diana Adam, antreprenoare din Iași: „Nu știam să țin pensetele în mână” – VIDEO

17 iun. 2024, 02:00,
Raluca COSTIN, în Economic Local

Diana Adam, antreprenoare din Iași, povestește într-un nou episod de #PodcastBZI despre reconversia profesională. A făcut balet de la 3 ani și jumătate și credea că toată viața va fi balerină. Salariile mici, viitorul incert din acest domeniu și sacrificiile făcute au determinat-o să se orienteze spre altă carieră. A devenit lash artist și spune că a fost cea mai bună alegere. Acum, le învață pe alte tinere această meserie care poate aduce venituri considerabile. Interviul poate fi urmărit AICI:

Diana Adam vorbește despre reconversia profesională, de la balerină, devenind antreprenoare.

„Nu am vrut să fac asta, voiam în continuare să dansez și să cânt. Dar am făcut un curs, a început să-mi placă, la început era mai greu. Primul meu curs a fost un big fail, adică nu a fost ce credeam, dar pentru 150 de euro, cât am plătit, era ce trebuia. A durat șase ore.

Eu, ca tot românul, m-am dus unde era mai ieftin. Durează două ore să pui gene, eu, care acum am experiență. Mă uitam la poze pe internet, nu îmi ieșeau. Am fost la Oana Ambăruș, la academie, am făcut alte cursuri. Mi s-a părut fascinant că găseam omul care să îmi explice totul. Nu știam să țin pensetele în mână. Ea m-a făcut să mă îndrăgostesc de domeniu, să mă obișnuiesc, să am răbdare. Acum 7-8 ani, nu purta toată lumea gene.

Acum, poartă toată lumea. M-am perfecționat, apoi am început să fac cursuri. Extensiile de gene cad odată cu geana naturală, dar nu din cauza faptului că purtăm extensii, ci din cauza faptului că genele noastre naturale au un ciclu regulat de regenerare. Avem gene puiuți, intermediare și mature pe pleoapa noastră. Nici eu nu aveam habar de asta”, povestește Diana Adam, antreprenoare din Iași.

De la balerină, la antreprenoare. Povestea tinerei din Iași, parcă desprinsă din filme

Tânăra spune că folosirea unor filtre care denaturează realitatea le determină pe fetele care vin în salon să aibă așteptări nerealiste.

„Ne folosim atât de mult de aceste filtre încât la un moment dat dorim să ne vedem în oglindă așa cum ne vedem în telefon. Pentru că nu ne vedem la fel, ne apucă stările de anxietate și depresie. Vrem să găsim metode să ne ajustăm, ieftin, dacă se poate, încât să arătăm ca în acele poze cu filtre. Și apar cazurile de genul: mă duc să îmi pun gene de 50 de lei, îmi fac buzele umflate cu 250 de lei, îmi ridic pomeții cu încă 500 de lei, mă vopsesc cu bani puțini. Iar la final ajungi ca o maimuță. Te distrugi! La buze poți face infecție, sunt atâtea cazuri pe internet”, mai spune lash artistul din Iași.

Peste 160 de interviuri, postate pe YouTube

Adrian Lucian Șipoteanu, executive chef, vorbește într-un nou episod de #PodcastBZI despre copilăria sa, perioada în care a muncit în Grecia, dar și despre motivul pentru care nu s-ar mai întoarce în străinătate. Acesta a „furat” meserie de la alți bucătari și a muncit mult pentru a ajunge la un nivel ridicat profesional. Este fanul preparatelor tradiționale și spune că mâncarea din prezent nu mai are gustul de altădată, al copilăriei, pentru că nu mai avem ingredientele necesare. Interviul poate fi urmărit AICI:

Pe lângă cel cu Diana Adam, antreprenoare din Iași, sunt postate 160 de interviuri cu specialiști din diverse domenii, antreprenori, oameni de afaceri, producători.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
16 iulie 2024
16 iulie 2024