Prima pagină » Local » Dialog cu „Directorul Anului 2022 pentru Antreprenoriat”! Simona Elena Voinescu: „Am digitalizat școala cu dispozitive de ultimă generație!” – GALERIE FOTO

Dialog cu „Directorul Anului 2022 pentru Antreprenoriat”! Simona Elena Voinescu: „Am digitalizat școala cu dispozitive de ultimă generație!” – GALERIE FOTO

02 dec. 2022, 02:00,
Denisa Pintilie, în Local

Simona Elena Voinescu, profesor la Școala Gimnazială din Popricani, Iași, a obținut titlul de „Directorul Anului 2022 pentru Antreprenoriat”, și a reușit, prin intermediul unui proiect finanțat de fonduri europene, să modernizeze cele 16 spații de învățământ. Directorul privește provocările antreprenoriatului, oportunități de dezvoltare în toată munca ei. Întreaga școală a devenit una digitalizată, iar elevii sunt mult mai atrași de spațiul pregătit pentru a învăța

Simona Elena Voinescu, directorul cu abilități antreprenoriale și sociale de la Școala Gimnazială Popricani, din județul Iași, a obținut la ediția din anul 2022 premiul „Directorul Anului pentru Antreprenoriat”. Aceasta a reușit, prin intermediul unui proiect finanțat de fonduri europene, să doteze toate cele 16 spații de învățământ cu table interactive, laptopuri, videoproiectoare și un laborator de TIC cu 24 de de desktopuri.

Toți cei 291 de elevi au beneficiat de tablete și au participat la orele online în proporție de 100%. Cele 31 de cadre didactice au primit laptopuri performante în custodie. Astfel au creat un site cu teste pentru Evaluare Națională.

 scaune, banci si calculatoare

Directoarea privește provocările antreprenoriatului, oportunități de dezvoltare în toată munca ei

Simona Elena Voinescu, „Directorul Anului 2022 pentru Antreprenoriat”: „Nimic nu mi s-a părut greu în activitatea mea”

sala de clasa in care se afla banci si scaune

Aceasta a reușit prin intermediul unui proiect finanțat de fonduri europene, toate cele 16 spații de învățământ cu table interactive, laptopuri, videoproiectoare, dotând un laborator de tic cu 24 de de desktopuri

Întrebată de către reporterii BZI care au fost provocările pe care le-a întâmpinat în toată activitatea de antreprenoriat de până acum, Simona Elena Voinescu a răspuns că ea consideră provocările ca pe niște oportunități de dezvoltare în ceea ce vrea să facă pe mai departe.

„Atunci când apare o problemă, un antreprenor vede o oportunitate în toate acestea și ceea ce vreau să punctez acum este că, în școala unde am învățat mi-am dorit să dau totul pentru elevii mei, pentru profesori și pentru comunitate. Nimic nu mi s-a părut greu. De aceea, am și accesat singură un proiect numit «Achiziția de echipamente IT pentru uz școlar» în valoare de aproape 100.000 mii de euro și am digitalizat întreaga școală cu dispozitive de ultimă generație”, declară Simona Elena Voinescu, directorul Școlii Gimnaziale Popricani.

Cadrul didactic mai spune că un învățământ de calitate nu poate exista fără dotări de ultimă generație și fără oameni pregătiți. De aceea, s-a investit atât în formarea profesională a cadrelor didactice, cât și în dotările școlii.

laborator TIC

Directoarea mai spune că un învățământ de calitate nu poate exista fără dotări de ultimă generație și fără oameni pregătiți

Lecțiile devin mult mai atractive pentru elevii într-o școală digitalizată

cancelarie scoala

De aceea, s-a investit atât în formarea profesională a cadrelor didactice, cât și în dotările școlii

Directorul Anului pentru Antreprenoriat, Simona Elena Voinescu a spus pentru reporterii BZI că pentru elevi este foarte important să învețe într-o școală digitalizată. Astfel, profesorii le pot oferi mult mai mult elevilor, mai ales că gândirea lor este concret intuitivă și copilul trebuie să vadă, să simtă și să fie conectați în această eră a digitalizării.

„Lecțiile devin mult mai atractive, mult mai interesante, astfel profesorii noștri le pot oferi mult mai mult, nu așa cum era învățământul acum 30-40 de ani, când aproape nu existau materiale didactice. Nu aveam nimic la dispoziție. Dacă biblioteca era închisă, nu aveai de unde te informa. Acum avem internet, table interactive, laptopuri, copiii văd experimente. Chiar dacă nu le pot face, le pot vedea.

Este foarte interesant și pe viitor îmi doresc să achiziționez și un microbuz școlar și vreau să creez un mic campus. În parteneriat cu asociația «Casa Share» și cu Biblioteca Comunală Popricani, pe perioada verii, facem «Biblioteca de vacanță», unde copiii de la vârste foarte mici vin și desfășoară activități.

Aceste activități sunt menite să le dezvolte foarte multe competențe“, adaugă „Directorul Anului 2022 pentru Antreprenoriat”, ce își dorește ca și alți copii să beneficieze de profesionalismul cadrelor didactice din Școala Popricani și de dotările pe care școala le pune la dispoziție.

Comentarii
  • Felicitări ! E trist însă că în 2022 considerăm directorul anului pt antreprenoriat o persoana care asigura niste scaune și câteva PC uri. Anul următor mă aștept să îi fie acordat titlul unui director care asigura iluminatul în sălile de clasă !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
01 iulie 2024
01 iulie 2024