Diabetul va fi diagnosticat in ochi cu o simplă scanare a lor! Un studiu recent arată că ar fi posibilă diagnosticarea diabetului printr-o simplă analiză a ochilor folosind un biomicroscop.
O metodă minim invazivă și rapidă, dacă se dovedește fiabilă.
Diabetul de tip 2 este o afecțiune patologică care apare pernicios în corpul nostru.
Adesea, stilul de viață este cauza principală: dieta dezechilibrată, ultra-transformată, foarte uleioasă sau foarte dulce, stil de viață sedentar, exces de orice fel, stres etc.
Știm că, dacă diabetul este prost gestionat, provoacă complicații, cum ar fi probleme de vedere, prin modificarea microvesselelor noastre.
Dar am putea identifica o stare de diabet sau prediabet cu o simplă scanare a ochilor?
Prin îngrijirea rapidă a diabetului, aceasta crește șansele de vindecare, ceea ce are un impact pozitiv atât asupra sănătății, cât și, de asemenea, asigurărilor de sănătate.
Diabetul va fi diagnosticat in ochi cu o simplă scanare a lor. În prezent, metoda principală pentru diagnosticarea diabetului este măsurarea glucozei în condiții de post și a hemoglobinei glicate.
La acestea se adaugă un set de simptome precum oboseala cronică, urinarea frecventă, setea și foamea și așa mai departe.
Diabetul zaharat, dacă este tratat la timp, de exemplu, în prediabet sau înainte de primii cinci ani ai bolii, ar putea fi inversat fără ajutorul medicamentelor.
Diabetul diagnosticat in ochi
Prin schimbări simple în stilul de viață. (în special dieta și activitatea fizică).
Dar totuși este necesar să-l poți detecta la timp.
O nouă metodă bazată pe analiza produselor de degradare a glicării din ochii noștri ar putea fi utilă.
Știm de câțiva ani acum că produsele de glicare avansate (PGA) sunt corelate și uneori sunt responsabile pentru multe tulburări metabolice.
Pe acest postulat, o echipă de cercetători și-a bazat ipoteza.
Folosind un biomicroscop care implementează o lumină fluorescentă pe lentila ochiului pentru a dezvălui nivelul de PGA au putut să stabilească că cele 20 de persoane aflate în studiul lor cu diabet sau prediabet au avut markerul mult mai mare decât cei 20 de subiecți sănătoși.
Acum, rămâne să efectueze studii suplimentare pentru a vedea dacă aceasta este o metodă de diagnostic fiabilă.
Aceasta ar reprezenta un instrument de diagnostic și mai puțin invaziv, mai rapid și mai economic pe termen lung decât testul de sânge.