Prima pagină » Sanatate » Boli si tratamente » Diabet: pilula de insulină, în curs de dezvoltare
Diabet: pilula de insulină, în curs de dezvoltare

Diabet: pilula de insulină, în curs de dezvoltare

12 apr. 2021, 16:33,
în Sanatate

Cercetătorii din Emiratele Arabe Unite au dezvoltat o tehnică nouă de administrare a insulinei persoanelor cu diabet. Aceasta este o pastilă mică care trebuie administrată pe cale orală pentru a înlocui injecțiile sub piele.

Diabetul este o patologie ravasitoare, datorită injecțiilor subcutanate cu insulină care sunt necesare în mod regulat, dacă nu chiar zilnic. Așadar, comunitatea științifică și medicală lucrează pentru a găsi o alternativă mai puțin invazivă și cu mai puține efecte secundare.

Într-un nou studiu publicat pe 6 aprilie 2021 în revista Chemical Science, cercetătorii de la Universitatea New York din Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite, raportează că au dezvoltat o nouă tehnologie pentru administrarea insulinei: pe cale orală.

Prin utilizarea straturilor de nanomateriale pentru protejarea și transportul insulinei, cercetătorii au dezvoltat un dispozitiv care poate proteja insulina în stomac fără ca aceasta să fie distrusă de acizi.

Potrivit cercetătorilor, acest sistem de administrare a insulinei este „biocompatibil, foarte stabil în stomac, specific și capabil să furnizeze cantitatea potrivită de insulină în funcție de zahărul din sânge al subiectului diabetic”.

„Munca noastră depășește barierele livrării de insulină orală prin utilizarea de nanoparticule încărcate cu insulină […] care prezintă protecție a insulinei în stomac, precum și eliberarea sensibilă la glucoză”, a spus Farah Benyettou, co-autor al studiului. Aceasta tehnologie raspunde rapid la o crestere a glicemiei, dar s-ar opri rapid pentru a evita o supradoza de insulina si ar imbunatati dramatic starea de bine a pacientilor cu diabet zaharat, a adaugat ea.

Dezvoltarea acestui tratament a fost realizată în colaborare cu o echipă internațională de cercetători din Algeria, Spania, Arabia Saudită și Regatul Unit. O cerere de brevet a fost depusă la autoritățile sanitare din SUA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *