Prima pagină » Titlurile zilei » Dezvoltatorul Lucian Vezeteu a pus pe jar clienții din Valea Lupului, care au scos din buzunar 90.000 de euro! Este acuzat că a vândut duplexuri prin care trece vântul. Investitorii au venit cu altă variantă

Dezvoltatorul Lucian Vezeteu a pus pe jar clienții din Valea Lupului, care au scos din buzunar 90.000 de euro! Este acuzat că a vândut duplexuri prin care trece vântul. Investitorii au venit cu altă variantă

29 ian. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru, în Titlurile zilei

Investitorul Lucian Vezeteu, împreună cu soția Cristina, au construit în Valea Lupului și au încasat sume importante. Numai că nu toate lucrările au fost de calitate. Noii proprietari l-au reclamat, dar dezvoltatorul imobiliar nu mai este interesat de remedierea deficiențelor după ce s-a trezit cu banii în buzunar. Investitorii spun că proprietarul este de vină

Noi probleme în comuna Valea Lupului, județul Iași, unde clienții cumpără apartamente de la dezvoltatorii imobiliari. De data asta, este vizat afaceristul Lucian Vezeteu, care a construit mai multe duplexuri în comună. Noii proprietari au plătit nu mai puțin de 90.000 de euro pentru un imobil cu regimul de înălțime P+1, cu o suprafață utilă de 120 de metri. Inițial, noii proprietari au fost mulțumiți de achiziție, dar și-au dat seama că lucrările au fost făcute prost, cel puțin la partea de finisaje.

„Eu am cumpărat în 2019, am plătit 90.000 de euro. Suprafața este de 120 de metri pătrați. La acoperiș, podul de la casă este făcut din gips carton. Toată căldura se strânge și se face condens. Problemele au apărut anul trecut. Au apărut pete în tot cartonul ăla. I-am cerut să rezolve această problemă. A montat niște dezumidificatoare, dar tot degeaba. I-am spus să cumpere o vată de calitate, că o montez eu, dar el nici nu vrea să audă. S-a văzut cu banii, nu mai răspunde la telefon. Nu mă înțelegeți greșit, construcția este bună, dar nu vrea să mai audă de aceste probleme. Eu i-am plătit cu banii jos, putea să facă ceva să rezolve. Aceeași situație este și la vecin. I-am spus că mă duc la Inspectoratul de Stat în Construcții, dar nu-l interesează”, a spus G.P, noul proprietar de pe strada D. Bolintineanu.

Investitorul spune că noul proprietar nu respectă regulile de bază

Lucian Vezeteu a tranzacționat locuințele prin intermediul societății Pro Acces Grup SRL, cu sediul social în municipiul Iași, pe stradela Silvestru. Cristina, soția acestuia, apare în firmă ca asociat. Firma are ca obiect de activitate „lucrări de instalații sanitare, de încălzire și de aer condiționat”. Contactați de reporterii BZI, reprezentanții Pro Acces Grup SRL au precizat că neplăcerile din locuința menționată sunt cauzate tocmai de noul proprietar.

„Această soluție este folosită pentru multe case. Sunt 11 duplexuri construite cu același principiu. În pod este o grilă de ventilație care se deschide tocmai ca să nu se facă condens. Are un rol important, dar domnul respectiv nu vrea să deschidă aerisirea pentru că se face frig. Nu am cum să-l forțez să deschidă grila de ventilație. Domnul respectiv deține jumătate din duplex, la cealaltă jumătate nu este nicio problemă. Omul nu vrea să înțeleagă, a spus că va chema și Poliția. Nu avem ce face. I-am pus vată și a spus că asta poate să facă și el”, a spus Sorin Vezeteu, reprezentant Pro Acces Grup SRL.

În Valea Lupului au mai fost scandaluri în momentul în care dezvoltatorul Ion Macovei a anunțat un proiect de locuințe.

Dezvoltatorul Ștefan Popescu a avut probleme cu noii proprietari dintr-un motiv asemănător

Un caz asemănător a fost semnat și pe Aleea Strugurilor, din zona CUG, unde dezvoltatorul Ștefan Popescu a construit un bloc de locuințe colective. Proprietarii de la demisolul clădirii s-au plâns că le intră apa în apartament, terenul pe care s-a construit având o pantă destul de mare. Între timp, și pereții din interiorul locuinței au avut de suferit, din cauza infiltrațiilor. La un moment dat, a intervenit și inspectoratul Județean de Construcții Iași, care a amendat constructorul cu 50.000 de lei. Până la urmă, deficiențele nu au fost rezolvate, iar proprietarii au amenințat că-l vor acționa în instanță pe dezvoltator. Un alt caz a fost semnalat în comuna Bârnova, unde proprietarii mai multor locuințe individuale s-au plâns de apariția dezvoltatorilor care au ridicat blocuri de locuințe colective foarte aproape de casele din zonă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *