Prima pagină » Local » Dezvoltatorul imobiliar Teodor Drăgan a cumpărat un apartament de lux în centrul Iașului! La renovare, a fost țepuit de un afacerist

Dezvoltatorul imobiliar Teodor Drăgan a cumpărat un apartament de lux în centrul Iașului! La renovare, a fost țepuit de un afacerist

16 iun. 2020, 04:00,
Ciprian Boaru în Local

Dezvoltatorul imobiliar Teodor Drăgan a cumpărat un apartament de lux în zona centrală a Iașului, dar a dat peste probleme. A plătit 70.000 lei pentru lucrări de renovare, dar ar fi fost păcălit de muncitori. Reclamă că a fost încărcat la materiale și că prejudiciul este de 20.000 lei. Este dispus să meargă până în pânzele albe

Dezvoltatorul imobiliar Teodor Drăgan din Iași a achiziționat un apartament de lux la începutul acestui an. Este vorba despre tatăl lui Cătălin Teodor Drăgan, patronul fostului club Office din zona centrală a Iașului. Imobilul cu 3 apartamente se află în blocul de pe strada Costache Negri, nr. 60, la etajul al treilea. Cu o suprafață utilă de 67,80 metri pătrați, apartamentul este evaluat la peste 100.000 euro. Este una dintre cele mai scumpe zone din oraș. Apartamentul mai beneficiază de două balcoane de 3,7 și 14 metri pătrați, la care se mai adaugă o boxă la subsol cu o suprafață utilă de 7,31 metri pătrați. Teodor Drăgan, în vârstă de 70 de ani, a cumpărat apartamentul pe data de 17.01.2020 de la foștii proprietari, Costel Emil și Georgeta Teodoru. După semnarea contractului, Teodor Drăgan a început lucrări de renovare, dar a fost țepuit de meșterii contractați.

Dezvoltatorul imobiliar Teodor Drăgan a plătit 70.000 lei pentru lucrările de renovare, dar crede că a fost tras pe sfoară

Teodor Drăgan a precizat pentru cotidianul Bună Ziua Iași că, după cumpărarea apartamentului de lux, a apelat la un anumit Ionuț Negară, care printr-o firmă de amenajări trebuia să execute o serie de lucrări. Însă, dezvoltatorul imobiliar crede că a fost păcălit. Ar fi plătit suma de 70.000 lei pentru lucrări de renovare, dar care nu ar fi făcut mai mult de 50.000 lei.

„Mi-a fost recomandat de foștii proprietari. Trebuia să-mi facă o situație finală. Consider că a pus în plus vreo 20.000 lei. Să vină să măsoare. Eu am să-l reclam. Parchetul nu l-a montat bine, ușa a fost montată mai sus, sunt multe lucrări neterminate. Nu a oferit nici chitanțe. El lucrează pe mai multe PFA-uri. Eu am vândut casa și vreau să locuiesc aici”, a precizat Teodor Drăgan Senior.

Nu este exclus ca scandalul să fie tranșat în instanță. Replica lui Ionuț Negară nu a fost lămuritoare.

„Nu am ce să comentez. O să vorbesc direct cu dumnealui”, a promis Ionuț Negară.

Familia lui Teodor Drăgan vrea să construiască o vilă în centrul Iașului, dar pare mai degrabă un bloc

În acest moment, dezvoltatorul imobiliar Teodor Drăgan și fiul acestuia sunt asociați în societatea Teomalis SRL. Prin firma amintită a fost inițiat un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) pe strada Maior Eremia Popescu, nr. 33 – 35, pentru construirea unei locuințe individuale. Terenul de 337 metri pătrați este situat între Curtea de Apel Iași și bd. Tudor Vladimirescu. Regimul de înălțime anunțat este de D+P+1E+M, cu un coeficient de utilizare a terenului de 1.5. Rezultă că vila avea în jur de 380 de metri pătrați utili. Mai degrabă, indicatorii sunt pentru un bloc, unde pot fi amenajate apartamente de lux. Nu este prima dată când se autorizează o locuință individuală ca mai apoi să fie transformată în locuințe colective.

Vecinii vor să-i blocheze proiectul din centrul Iașului după ce au procedat la fel cu foștii proprietari

Dezvoltatorul imobiliar Teodor Drăgan va avea de furcă cu noul proiect imobiliar. Vecinii din zona străzii Maior Eremia Popescu au povestit reporterilor BZI că proiectul obturează blocul cu patru etaje, de pe bd. Tudor Vladimirescu nr. 24 A. Cu o cotă a terenurilor diferită, mansarda lui Teodor Drăgan ar ajunge chiar în dreptul geamurilor de la etajul 4 al blocului. Deja au fost făcute sesizări la Primăria Iași pentru ca proiectul să nu ajungă la etapa de autorizare. Proprietarii au precizat că, în urmă cu trei ani, alți proprietari au vrut să edifice o clădire asemănătoare pe același teren. Atunci, proiectul a fost anulat. Au fost semnalate probleme de însorire, dar și de utilități. Pe terenul respectiv trece o magistrală ce face partea din rețeaua de încălzire centralizată.

Apartamentul de lux a fost cumpărat cu banii luați de pe proprietatea din comuna Valea Lupului

Prin Teomalis SRL, dezvoltatorul imobiliar Teodor Drăgan, împreună cu fiul, a avut și o farmacie în comuna Valea Lupului, în perioada 2007-2015. Afacerea nu a mai funcționat, iar la finalul anului trecut au vândut tot. Este vorba despre un teren de 1.000 de metri pătrați din comuna Valea Lupului, vândut anul trecut către Daniel și Ana Maria Cristișor. Se adaugă și o locuință cu regimul de înălțime D+P+M, cu o suprafața construită de 377 de metri pătrați. Dragan Jr. mai are calitatea de asociat în societatea Axa Models SRL, Next Studio SRL, Cadrax Two SRL. Ultima societate este și cea mai profitabilă, cu obiect „activități generale de curățenie a cladirilor”. În 2018, cifra de afaceri a fost de 984.565 lei, profit de 344.481 lei, cu un număr de 17 angajați. Soția acestuia, Cristina, este angajată la Primăria Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
11 octombrie 2024
11 octombrie 2024