Prima pagină » Titlurile zilei » Dezvoltatorul imobiliar Larisa Iacob provoacă scandal în Cimitirul Evreiesc! Cartierul cu 21 de blocuri întinde nervii vecinilor. Traficul rutier spre Păcurari va intra în Cartea Recordurilor – FOTO

Dezvoltatorul imobiliar Larisa Iacob provoacă scandal în Cimitirul Evreiesc! Cartierul cu 21 de blocuri întinde nervii vecinilor. Traficul rutier spre Păcurari va intra în Cartea Recordurilor – FOTO

02 iul. 2020, 04:00,
Ciprian Boaru, în Titlurile zilei

Dezvoltatorul imobiliar Larisa Iacob provoacă scandal în Cimitirul Evreiesc. Vecinii sunt nemulțumiți că traficul va fi sufocat. Cartierul va aglomera două artere folosite pentru ieșirea din Cimitirul Evreiesc spre șoseaua Păcurari. Nu mai puțin de 21 de blocuri urmează să fie construite într-o zonă de case. Proprietarii din zonă contestă proiectul și vor depune amendamente la dezbaterea publică de pe data de 13.07.2020. Vechii proprietari au vândut terenul, urmând să primească sumele în tranșe

Dezvoltatorul imobiliar Larisa Iacob provoacă scandal în Cimitirul Evreiesc. Tânăra în vârstă de 35 ani a inițiat un proiect imobiliar de proporții, în preajma cimitirului Evreiesc, pe strada Viticultori. Planul Urbanistic de Detaliu (PUD) a fost întocmit prin societatea Kiaf Invest SRL, deținută de Larisa Iacob și Raluca Tudose, în vârstă de 42 ani. Noul cartier de locuințe colective va fi dezbătut la sediul Primăriei Iași pe data de 13.07.2020. Pe o suprafață de teren de 21.100 metri pătrați, urmează să fie construite 21 de locuințe colective cu regimul de înălțime D+P+2E și P+2E. În total vor fi amenajate 260 de apartamente cu 1, 2 sau 3 camere. Cartierul va beneficia de 259 locuri de parcare amenajate pe teren proprietate. La prețul zonei, un metru pătrat de teren costă între 50 și 100 euro. Tarlaua este încadrată de străzile Iancu Flondor și Ion Nistor.

Dezvoltatorul imobiliar Larisa Iacob provoacă scandal în Cimitirul Evreiesc, dar vecinii nu sunt dispuși să stea cu mâinile în sân

Vecinii din zona menționată nu sunt dispuși să privească cum se ridică cartierul dezvoltatorului imobiliar Larisa Iacob. Aceștia au precizat că vor contesta proiectul, urmând să participe și la dezbaterea organizată de Primăria Iași. Principala problemă este legată de modul în care se va desfășura traficul auto.

„Unde ați mai văzut așa ceva? Blocurile se vor întinde pe o lungime de 250 metri. Accesul din Păcurari se face pe strada Iancu Flodor. Pe drum nu încap două mașini una lângă alta. Cam ce trafic va fi aici după ce vor fi vândute 260 de apartamente. Va fi imposibil de circulat. Sunt unele familii care au mai mult de două mașini. PUZ-ul vechi din 2013 era doar pentru case. Acum vor să-l modifice, după ce au cumpărat parcelele. Vom merge la Primărie și vom contesta proiectul. Aici, și energia electrică este greu de adus”, a precizat Florin U., proprietar în zonă.

Planșele arată un proiect care nu va pune probleme de trafic, dar realitatea este cu totul alta

Prin PUD, dezvoltatorul imobiliar Larisa Iacob promite că va lărgi strada Iancu Flondor, pentru a permite fluidizarea traficului în zona Cimitirului Evreiesc. În planșe totul arată frumos. Însă, la capătul străzii Iancu Flondor, spre șoseaua Păcurari, drumul se îngustează mai tare. Noua bandă ar trebui construită pe proprietăți deja existente. În consecință, această soluție nu oferă garanții.

„Accesele pietonale și auto se vor asigura din drumul public existent de-a lungul limitei de proprietate dinspre vest, respectiv strada Iancu Flondor, propusă de la faza PUZ a fi modernizată la un prospect de 7,0 m cu trotuare stânga/ dreapta de minimum 1,0 m. Din drumul public se propune dezvoltarea unei rețele stradale și parcări, în incinta proprietății, care va asigura accesul utilizatorilor la fiecare unitate de locuit”, se arată în documentația ce va fi supusă dezbaterii publice.

Larisa Iacob promite că problema traficului va fi rezolvată, însă doar cu acordul autorităților competente

Pe terenul de 21.100 metri pătrați, Larisa Iacob nu este încă proprietar cu acte în regulă. Deocamdată, a semnat cu proprietarii Ioan și Adriana Toma un antecontract. Contactată telefonic, Larisa Iacob a precizat că proiectul va fi finanțat de bănci și asociați. Mai mult, a oferit câteva puncte de vedere legate de reclamațiile vecinilor.

„Suportul finanicar necesar, având în vedere că proiectarea și realizarea supralărgirii se vor efectua eclusiv din cheltuiala subsemnaților, dar va fi oferită spre utilitate publică, inclusiv a petiționarilor. Dezmembrarea terenului destinat supralărgirii drumului public și înaintarea către Primăria Municipiului Iași a unei cereri de preluare în domeniul public în baza unui act de donație”, se arată într-un răspuns oficial transmis de dezvoltator.

În ceea ce privește organizarea traficului, a fost transmisă informația că autoritățile competente sunt Poliția Rutieră, Comisia de Circulație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *