Prima pagină » Local » Dezvoltatorul imobiliar Ionel Budeanu a rămas fără partenerul de afaceri! Agentul Gheorghe Nechita a ieșit din firmă după ce au tras tunul din Tătărași. Nepotul patronului Coseli a făcut milioane de euro
Dezvoltatorul imobiliar Ionel Budeanu a rămas fără partenerul de afaceri! Agentul Gheorghe Nechita a ieșit din firmă după ce au tras tunul din Tătărași. Nepotul patronului Coseli a făcut milioane de euro

Dezvoltatorul imobiliar Ionel Budeanu a rămas fără partenerul de afaceri! Agentul Gheorghe Nechita a ieșit din firmă după ce au tras tunul din Tătărași. Nepotul patronului Coseli a făcut milioane de euro

06 apr. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru în Local

Nepotul fostului patron Coseli rămâne fără unul din asociații din firmă. Agentul imobiliar Gheorghe Nechita a cedat părțile sociale lui Marius Gîrleanu. Cei trei au pus la cale un tun imobiliar în cartierul Tătărași. Terenul Primăriei a fost folosit pentru parcare

Modificări de ultimă oră în societatea Styl Imobil Company SRL, controlată de Ionel Budeanu, nepotul lui Ioan Budeanu, fostul patron al firmei Coseli SA. Societatea a derulat mai multe proiecte imobiliare, răsunător fiind cel din cartierul Tătărași, din Iași. În societate apăreau ca asociați Ionel Budeanu (51 la sută), Marius Gîrleanu (24 la sută) și Gheorghe Nechita (25 la sută). Recent, Gheorghe Nechita, patronul unei agenții imobiliare, a renunțat la părțile sociale în favoarea lui Marius Gîrleanu. În continuare, Ionel Budeanu este majoritar în firmă. Contactat telefonic, Marius Gîrleanu a confirmat informația deținută de „BZI”.

„Nu a fost nicio ceartă, pur și simplu a cedat părțile sociale cu titlu gratuit. Are și alte afaceri și nu mai voia să continue cu noi. Deocamdată este pandemie, nu mai avem alte proiecte”, a precizat afaceristul.

În 2019, conform ultimelor date financiare, Styl Imobil Company SRL a înregistrat o cifră de afaceri de 4,3 milioane de lei, aproape 1 milion de euro, profit de 1,4 milioane de lei, dar și datorii semnificative de 8,5 milioane de lei.

Ionel Budeanu a construit două blocuri, cu scandal, în cartierul Tătărași

Afaceristul Ionel Budeanu a fost în centrul unui scandal în cursul anului 2020. Pe strada Ciurchi, nr. 101, prin societatea Styl Imobil Company SRL, a finalizat un bloc de locuințe colective cu 5 etaje, după ce la câțiva metri a ridicat altul, de data aceasta cu 6 etaje. De precizat că zona este foarte aglomerată, iar problema locurilor de parcare este permanentă. Culmea, autorizațiile de construire obținute de afacerist nu-l obligau să amenajeze locurile de parcare în subsolul clădirilor, cum era în cazul altor investitori. Pe data de 31.10.2018, în Consiliul Local se votează un proiect controversat.

Se aprobă un schimb de terenuri între Primăria Iași și Styl Imobil Company SRL. Primăria renunță la 523 de metri pătrați pe strada Ciurchi, lângă blocul lui Ionel Budeanu, și primește la schimb aceeași suprafață de teren pe strada Han Tătar, ce se afla în proprietatea afaceristului. Terenul pus la dispoziție de Primărie era printre puținele fâșii cu verdeață din cartier. Ionel Budeanu a comandat defrișarea, iar în loc au apărut locurile de parcare. Anul trecut, Ioan Budeanu, fostul patron Coseli, a fost implicat într-un scandal petrecut tot în cartierul Tătărași, pe strada Han Tătar. Proprietarii îl acuză că vrea să-și însușească locurile de parcare de la subsolul blocului 362.

Familia Budeanu a încercat un proiect major în zona CUG

În portofoliul lui Ionel Budeanu se mai află un proiect imobiliar inițiat pe bd. Potiers, nr.10, cartier CUG. Pe o suprafață de 5.292 metri pătrați sunt propuse blocuri de locuințe colective cu regimul de înălțime de D+P+10E+Eth. Comisia de Monumente a respins proiectul la finalul anului 2019. Membrii Comisiei nu au avizat proiectul deoarece, în prezentare, blocurile erau lipite și obturau vizibilitatea spre Mănăstirea Cetățuia. Conform Planului Urbanistic Zonal, erau propuse 300 de locuri de parcare.

În ceea ce privește situația actuală a firmei Coseli SA, fondatorul Ioan Budeanu s-a retras din actele oficiale ale societății. În firmă apar nepoții acestuia, Ionel (patronul Styl Imobil Company- n.r.) și Adrian, zis și Bibo, din partea fratelui geamăn Constantin Budeanu. Ioan Budeanu este reprezentat în firmă de fiica acestuia, Elena Budeanu, alintată Lăcrămioara, care deține 51 la sută din acțiuni. Apar și doi acționari minoritari (3 la sută): Cristina Elena Oană și Dan Valentin Oană, moștenitorii unui fost partener de afaceri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *