Prima pagină » Titlurile zilei » Dezvoltatorul imobiliar Aurel Rascenco a fost adus ca martor la divorțul anului! La procesul afaceristului Lucian Stoean s-a lăsat cu hohote de râs în sală. A venit cu poezia învățată
Dezvoltatorul imobiliar Aurel Rascenco a fost adus ca martor la divorțul anului! La procesul afaceristului Lucian Stoean s-a lăsat cu hohote de râs în sală. A venit cu poezia învățată

Dezvoltatorul imobiliar Aurel Rascenco a fost adus ca martor la divorțul anului! La procesul afaceristului Lucian Stoean s-a lăsat cu hohote de râs în sală. A venit cu poezia învățată

19 dec. 2020, 02:00,
Ciprian Boaru în Titlurile zilei

Afaceristul Lucian Stoean l-a chemat în instanță pe prietenul Aurel Rascenco ca să depună mărturie împotriva soției. Martorul a spus ce i-a dictat soțul nemulțumit de căsnicie. Și-a ascuns averea pe numele altor persoane, doar ca să nu plătească pensie alimentară

Noi detalii apar despre procesul de divorț al dezvoltatorului imobiliar Lucian Stoean, fostul patron al firmei de distribuție Megadeth Impex SRL. Afaceristul a intentat proces fostei soții, Lucia Vali Stoean, fostă Cozma, ocazie cu care avea nevoie de un martor, care să-i susțină povestea. Așa că, în fața judecătorilor, a apărut alt afacerist, dezvoltatorul Aurel Rascenco. Venit cu lecția învățată, afaceristul și-a ajutat prietenul cu o poveste lacrimogenă care a stârnit hohote de râs în sala de judecată. A vorbit despre suferința prietenului infidel care nu mai putea suporta căsătoria de aproape 20 de ani. Contactat telefonic de reporterii BZI, Aurel Rascenco a lăsat de înțeles că a depus mărturie mai mult de dragul prietenului, nu de dragul adevărului.

„Sunt prieten cu el. Sunt informații private. Eu ies din calcul. Am relatat și eu ce mi-a spus el. Nu mă bag în oalele altora. Nu am avut ce face, mi-a spus să relatez și eu”, a precizat martorul lui Lucian Stoean.

Pe data de 05.11.2020, magistrații au hotărât să desfacă mariajul soților Lucian și Lucia Stoean. Însă, cel mai mult au de suferit copiii, care nu văd nicio lețcaie de la tată. Este vorba despre trei copii, dintre care doi sunt minori. Deși are afaceri de milioane de euro în imobiliare, Lucian Stoean nu este prezent în acte ca titular.

Lucian Stoean a început să-și revină după o afacere cu patronul „Fratelli”, Bogdan Gheorghiu

Povestea divorțului începe în 2016, după ce Lucian Stoean a reușit să pună pe butuci cea mai cunoscută firmă de distribuție din Iași, Megadeth Impex SRL. Afacerea a fost susținută financiar și de soția afaceristului, dar la finalul procesului nu s-a mai ales cu nimic. Revenind la anul 2016, Lucian Stoean a venit cu propunerea să valorifice un teren din cartierul Alexandru cel Bun, de pe strada Argeș, nr.25, evaluat la 200.000 de euro. Așadar, terenul a fost vândut fictiv către o persoană fizică cu doar 5.000 de euro. Asta pentru a scăpa de presiunea creditorilor. Ulterior, printr-un parteneriat cu afaceristul Bogdan Gheorghiu, patronul clubului „Fratelli”, s-a construit un bloc cu 8 etaje, care a fost vândut imediat. La acești bani, Lucia Stoean nu a avut acces.

După vânzare, comportamentul lui Lucian Stoean s-a schimbat. A început să-i placă luxul, dar și femeile. Fosta soție l-a surprins pe site-urile de întâlniri cum ar fi apetisante.ro, dar și în flagrant. Un detectiv particular i-a arătat femeii probe care demonstrau că afaceristul o înșela cu o femeie într-o cameră dintr-un hotel central. În vara anului 2019, bărbatul a intrat într-o relație cu basarabeanca Marcela Borodachi, pe care a angajat-o la o agenție imobiliară. A cunoscut-o pe Tinder. Brusc, și Aurel Rascenco s-a împrietenit cu noua achiziție a prietenului. Procesul de divorț este departe de a se finaliza. Sentința magistraților poate fi atacată cu apel.

Prietenul Aurel Rascenco a fost contestat din cauza blocurilor construite

Pe de altă partea, Aurel Rascenco, prietenul lui Lucian Stoean, a fost în centrul mai multor scandaluri din cauza blocurilor construite în diverse zone din oraș. În 2018 s-a trezit și cu un proces din partea vecinilor, după ce a construit un bloc cu 8 etaje în zona Cimitirului Evreiesc. Nemulțumit de apariția acestui bloc, un proprietar de teren a montat un banner.

„În atenția clienților doritori de apartamente, în blocul de vis-a-vis PUTEȚI PIERDE BANII!!! La Tribunalul Iași, în dosar nr. 10306/99/2017 a fost solicitată DEMOLAREA BLOCULUI”, scria pe banner.

Rascenco a făcut reclamații la Poliția Locală, dar banner-ul a rămas neclintit. Blocul lui Aurel Rascenco are 56 de apartamente, din care aproape jumătate au fost vândute, cel puțin la nivelul anului trecut. Dezvoltatorul spunea că vinde apartamentele cu un preț de 1.100 euro/ metru pătrat. Rascenco a fost încurcat cel mai tare de potențialii clienți care veneau cu bani prin programul Prima Casă. În cazul în care există litigii cu dezvoltatorul, băncile nu mai acordă credite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
06 septembrie 2024
06 septembrie 2024