Prima pagină » Titlurile zilei » Dezvoltatorul imobiliar Alexandra Malasi construiește un nou bloc în Podu de Piatră! Foștii clienți au acuzat proasta calitate a lucrărilor. În horă a intrat și un afacerist albanez
Dezvoltatorul imobiliar Alexandra Malasi construiește un nou bloc în Podu de Piatră! Foștii clienți au acuzat proasta calitate a lucrărilor. În horă a intrat și un afacerist albanez

Dezvoltatorul imobiliar Alexandra Malasi construiește un nou bloc în Podu de Piatră! Foștii clienți au acuzat proasta calitate a lucrărilor. În horă a intrat și un afacerist albanez

24 aug. 2020, 02:00,
Ciprian Boaru în Titlurile zilei

Dezvoltatorul imobiliar Alexandra Malasi construiește un nou bloc în Podu de Piatră. Imobilul va avea 17 locuri de parcare. A construit blocuri și în CUG, și Alexandru cel Bun. Clienții s-au arătat nemulțumiți de calitatea lucrărilor

Dezvoltatorul imobiliar Alexandra Malasi construiește un nou bloc în Podu de Piatră. Recent, a inițiat spre consultare publică un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) privind construirea unui bloc de locuințe colective pe strada Lotrului, nr.9, în zona Podu de Piatră. Suprafața de teren studiată este de 969 metrti pătrați, compusă din 3 parcele. Una dintre ele a fost concesionată de la Primăria Iași în baza unui contract semnat anul trecut. Conform PUZ, blocul de locuințe va avea regimul de înălțime de S+P+4E. Procentul de ocupare a terenului va fi de 30 la sută cu un coeficient de ocupare a terenului de 1.5. Asta înseamnă că suprafața construită desfășurată a clădirii va fi de 1.453 metri pătrați. Proiectul a fost lansat prin intermediul societății Ediol Construct SRL. Firma este controlată de Alexandra Carmen Malasi și Edion Paja, cetățean albanez. Anul trecut, firma a înregistrat o cifră de afaceri de 1,8 milioane lei, profit de 573.418 lei, datorii de 1,1 milioane lei, cu un singur angajat.

Dezvoltatorul imobiliar Alexandra Malasi construiește un nou bloc în Podu de Piatră cu parcări în subsol

Proiectul prevede un număr de 17 locuri de parcare, din care 14 vor fi dispuse la nivelul subsolului. Trei locuri vor fi amenajate la nivelul terenului.

„Alimentarea cu energie termică se va realiza local, cu surse termice individuale (centrale termice cu combustibil gaze naturale). Pentru locuințele colective se prevăd centrale termice proprii de apartament, de 24 kw de tip mural cu boiler încorporat. Construcția va avea instalații de încălzire executate cu țeavă de cupru sau multistrat, radiatoare din aluminiu sau oțel, cu distribuție perimetrală la fiecare nivel. Instalația de încălzire este de tip forțat cu circulație prin pompa de circulație montată în centrala termică. Alimentarea cu energie electrică se va realiza prin racord la rețeaua E-ON existentă în zonă, conform soluției date de către SC E-ON SA”, se arată în PUZ.

Afacerista a fost reclamată de noii proprietari din blocul construit pe Aleea Strugurilor

Afacerista Alexandra Malasi, dezvoltator imobiliar din Iași, a fost reclamată de clienții care au cumpărat apartamente în complexul Ediol Residence, de pe aleea Strugurilor, nr.65, situat în apropierea zonei CUG. În 2018 a construit în zona menționată un complex de trei blocuri cu regimul de înălțime P+2. Proprietarii s-au plâns că nu au primit de la dezvoltator cartea tehnică a imobilului. Mai mult, aceștia au precizat că balcoanele de la unul dintre imobile puteau să se prăbușească în orice moment. Atunci, constructorul a intervenit și a refăcut structura balcoanelor. Complexul este format din 18 apartamente, ceea ce înseamnă aproximativ 3 milioane de euro, prețul de vânzare. La fiecare nivel al clădirii sunt amenajate două apartamente.

Conform anunțului de vânzare, un apartament cu 2 camere decomandate, situat la parter, costă 53.000 euro, 2 camere decomandate la etajul 1 – 50.000 euro, 2 camere la etaj 3 – 48.000 euro. Apartamentul mai dispune de: racordare la canalizare și la utilități (apă, gaz, electricitate, canalizare); centrală Ariston prin condensare, proprie fiecărui apartament; rețea de comunicații prin fibră optică; loc de parcare gratuit, cu număr, în parcarea ansamblului rezidențial; ansamblul rezidențial este iluminat pe bază de senzori; foarte aproape de mijloacele de transport”, se arată în descrierea ansamblului.

Dezvoltatorul imobiliar a fost reclamat și în cartierul Alexandru cel Bun, unde a construit alt bloc

În vara anului 2018, Alexandra Malasi a cumpărat un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) autorizat de Primăria Iași pentru construirea unui bloc de locuințe P+2, pe strada Basarabi, nr.60, pe o suprafață de doar 350 metri pătrați. La stadiul de săpături, vecinii din jur au sărit cu reclamații din cauza organizării de șantier. Mai precis, șantierul s-a extins și pe pe trotuar, blocând accesul pietonilor. În acea perioadă, un metru pătrat construit se vinde azi cu 1.400 euro. În societatea Ediol Construct mai apare ca asociat și Edion Paja, cetățean albanez. Anul trecut, cifra de afaceri a societății a fost de 1,8 milioane lei, profit de 573.418 lei, datorii de 1,1 milioane lei, cu un singur angajat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *