Prima pagină » Titlurile zilei » Dezvoltatorul Dragoș Pleșca a fost amendat după ce a construit o panaramă de bloc! Vecinii s-au crucit când au deschis ferestrele. Afaceristul a ignorat autoritățile – FOTO

Dezvoltatorul Dragoș Pleșca a fost amendat după ce a construit o panaramă de bloc! Vecinii s-au crucit când au deschis ferestrele. Afaceristul a ignorat autoritățile – FOTO

10 oct. 2020, 02:00,
Ciprian Boaru, în Titlurile zilei

Autoritățile locale din comuna Bârnova, județul Iași, s-au sesizat în urma articolelor publicate de cotidianul BZI în legătură cu modul în care dezvoltatorul Dragoș Pleșca a construit un bloc în satul Vișani, strada Sf. Ilie. Conform autorizației de construire, Dragoș Pleșca a ridicat un bloc de locuințe colective cu patru niveluri, regimul de înălțime fiind D+P+2. Proiectul imobiliar a provocat deranj în zonă, afaceristul alegându-se cu mai multe reclamații. Cea mai afectată este Petronela Ungureanu. Aceasta a povestit că geamurile blocului sunt orientate spre proprietatea personală, initimitatea familiei fiind afectată. Mai mult, zona va fi afectată și de traficul auto. În total, vor fi amenajate 16 apartamente și 16 locuri de parcare. Artera care duce spre strada principală este destul de îngustă, ceea ce anunță blocaje inevitabile. Conform prețurilor de pe piața imobiliară din comuna Bârnova, un metru pătrat construit se vinde cu prețuri cuprinse între 700 și 900 euro, în timp ce terenurile sunt tranzacționate și cu 50 de euro pe metru pătrat.

Au umblat la structura blocului fără să existe o reautorizare a proiectului

În cursul zilei de 09.10.2020, Poliția Locală Bârnova l-a amendat pe Dragoș Pleșca după ce s-a apucat să execute lucrări de modificare a blocului. A primit 5.000 de lei, sumă ce s-a angajat să o plătească. Mai mult, trebuie să parcurgă etapele de intrare în legalitate. Ce a făcut? Investitorul s-a arătat nemulțumit de accesul în apartamente. Așa că geamurile de la demisol le-a transformat în uși. Asta, doar după ce a tăiat efectiv structura de rezistență a clădirii. Vecinii sunt îngrijorați de aceste intervenții.

„Am făcut făcut toate demersurile, a rămas doar să-l dau în judecată. Am făcut reclamație la Inspectoratul de Stat în construcții, dar și la Prefectură. Dacă a primit amendă, nu știu ce efect are. Astăzi (ieri-n.r.) se tăia în continuare din structura blocului. Următorul pas este să-l dăm în judecată”, a declarat Petronela Ungureanu.

După ce a primit amenda, Dragoș Pleșca nu a mai fost deschis dialogului.

„Nu mă mai sunați degeaba. Mă deranjați inutil”, a spus așa-zisul dezvoltator, după ce a fost contactat de către reporterii BZI.

Blocul dezvoltatorului Ștefan Popescu a fost construit cu picioarele

În multe situații, clienții care au apelat la serviciile dezvoltatorilor imobiliari s-au arătat dezamăgiți. Spre exemplu, anul trecut, afaceristul Ștefan Popescu a finalizat un bloc de locuințe pe Aleea Strugurilor, nr.76, în zona CUG. A vândut apartamentele, a luat banii și s-a apucat de alte lucrări. În urmă a rămas dezastru. Odată cu venirea primăverii 2020 au ieșit în evidență lucrările de proastă calitate. Sistemul de hidroizolație era ca și inexistent, la primele ploi observându-se infiltrațiile. Dezvoltatorul Ștefan Popescu nu a mișcat un deget. Asta, până recent, când au intervenit inspectorii de la Inspectoratul Județean în Construcții (IJC) Iași. Au aplicat o amendă de 50.000 lei constructorului contractat de afacerist cu mențiunea că trebuie să repare deficiențele. Constructorul s-a conformat doar prin promisiuni. A făcut câteva lucrări, dar neconcludente. Proprietarii sunt nemulțumiți pentru că s-au lovit de refuzul de a reface și interioarele afectate de infiltrații. În acest context, au fost înregistrate noi reclamații la sediul IJC Iași. Constructorul are obligația să remedieze deficiențele până la finalul acestei luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *