Prima pagină » Titlurile zilei » Dezvoltatorul Corneliu Petrea extinde proiectul imobiliar din cea mai căutată zonă din Copou! Demolează o vilă ca să facă loc unui bloc. Terenurile sunt la mare căutare – GALERIE FOTO

Dezvoltatorul Corneliu Petrea extinde proiectul imobiliar din cea mai căutată zonă din Copou! Demolează o vilă ca să facă loc unui bloc. Terenurile sunt la mare căutare – GALERIE FOTO

19 oct. 2020, 02:00,
Ciprian Boaru, în Titlurile zilei

În Copou, dezvoltatorul Corneliu Petrea se pregătește să construiască al treilea bloc de locuințe colective. Amplasamentul se situează la câțiva metri de Parcul Expoziției. Strada Stoicescu este destul de îngustă pentru numărul mare de mașini generat de proiectul imobiliar

Mai puțin cunoscut pe piața imobiliară, dezvoltatorul Corneliu Petrea intenționează să extindă proiectul imobiliar din Copou, mai precis de pe strada Lt. Stoicescu, nr.6. Amplasamentul este situat foarte aproape de căminele Universității „Al.I. Cuza” din Târgușor. Luna trecută, Primăria Iași a emis un certificat de urbanism pe numele dezvoltatorului, terenul vizat având aproximativ 2.000 metri pătrați. Beneficiarul a cerut și acceptul pentru demolarea unei vile. Astfel, va face loc noului proiect. Contactat telefonic de către reporterii BZI, Corneliu Petrea a precizat că ar fi al treilea bloc pe care îl va construi la adresa menționată.

„Mă bucur că am reușit să obțin certificatul de urbanism. Deocamdată nu știu cum voi construi, pentru că nu știu ce se va aproba. Trebuie realizat Planul Urbanistic Zonal, este nevoie de avizul de oportunitate. Nu pot să spun nimic acum despre valoarea investiției. Mă străduiesc să fac lucruri de calitate, să nu fac rabat. Mai bine mă axez pe calitate, chiar dacă ies mai puțini bani. Din zona respectivă, un bloc l-am finalizat, pe care l-am și vândut. Alt bloc este la roșu. Da, este o casă care va fi demolată”, a declarat investitorul imobilar.

Accesul spre Stoicescu Boutique Apartments se face printr-o stradă îngustă, într-o zonă plină de restricții rutiere

Corneliu Petrea a propus deja spre vânzare primele apartamente din al doilea bloc, Stoicescu Boutique Apartments, prețul acestora ajungând la aproape 80.000 de euro. Regimul de înălțime este D+P+2E. Apartamentele disponibile au 2 și 3 camere, cu o suprafață utilă ce pornește de la 36,25 metri pătrați și ajunge la 83,05 metri pătrați.

„Achiziționând apartamentele din cadrul imobilului Stoicescu Boutique Apartments 2 veți dispune de dotări și finisaje de calitate: gresie si faianță Visaria, uși interioare lemn, uși exterioare antiefracție, parchet Visaria, radiatoare aluminiu, Ariston, balustradă, terasă, sticlă, băi echipate Visaria, tâmplărie PVC, 7 camere. Infrastructura include locurile de parcare supraterane amenajate și delimitate în incinta ansamblului ce vor fi oferite spre vânzare separat față de imobil”, se arată în oferta Stoicescu Boutique Apartments 2.

Un minus ar putea fi considerat modul în care se realizează circulația în zonă. Strada Stoceiscu este destul de îngustă, iar numărul mare de mașini creează blocaje. Este singura stradă care asigură accesul cu bd. Carol I. Conform unui PUZ aprobat în 2003, Corneliu Petrea deținea în zonă o suprafață de peste 1 hectar, împreună cu mai mulți moștenitori.

Investitorul apare ca asociat în două societăți comerciale

Conform datelor financiare disponibile, Corneliu Petrea apare ca unic asociat în Abracomp SRL, firmă înființată în 1994. Din 2008, firma cu obiect de activitate „comerț cu ridicata al altor bunuri de uz gospodăresc” nu mai este activă. În schimb, HMT Company SRL este mult mai prolifică. În firmă mai apare cu 50 la sută din părțile sociale și Gabriela Petrea. În 2019, din vânzarea apartamentelor, dezvoltatorul imobiliar a declarat o cifră de afaceri de 2.653.279 lei, profit de 1.366.200 lei, datorii de 97.331 lei.

În altă ordine de idei, luna trecută, Primăria Iași a eliberat alt certificat de urbanism pentru extinderea Hanului Trei Sarmale, complex deținut de afaceristul Marian Panainte. Proiectul este scos la vânzare pe site-urile de specialitate, prețul cerut fiind de 1,2 milioane euro. Tranzacția este intermediată de fostul deputat PNL, Relu Fenechiu, condamnat definitiv la închisoare pentru comiterea infracțiunilor de corupție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *