Prima pagină » Titlurile zilei » Dezvoltatorul Constantin Machedon, în plin scandal cu proprietarii din cartierul Astoria, din comuna Ciurea! Milioane de euro făcute din lucrări proaste. Primarul Cătălin Lupu a semnat autorizația fără să clipească – FOTO

Dezvoltatorul Constantin Machedon, în plin scandal cu proprietarii din cartierul Astoria, din comuna Ciurea! Milioane de euro făcute din lucrări proaste. Primarul Cătălin Lupu a semnat autorizația fără să clipească – FOTO

16 ian. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru, în Titlurile zilei

Proiectele imobiliare din comuna Ciurea, județul Iași, au pus pe jar o întreagă comunitate. Proprietarii din cartierul Astoria sunt nemulțumiți de lucrările executate de firma dezvoltatorului imobiliar Constantin Machedon. Reprezentanții dezvoltatorului au transmis că rețeaua de canalizare este înfundată din cauza șervețelelor aruncate în WC

Locuitorii din comuna Ciurea, sat Lunca Cetățuii, județul Iași, sunt nemulțumiți de modul în care au fost construite blocurile din cartierul Astoria, de pe strada Principală nr.40. Aici, dezvoltatorul Constantin Machedon a ridicat câteva zeci de locuințe colective cu regimul de înălțime P+1+M, fiecare imobil cu câte 6 apartamente. O parte din locuințe au fost vândute în 2018, moment în care s-au mutat peste 100 de persoane. Deficiențele la clădirile nou ridicate au fost reclamate încă de la recepția lucrărilor, dar dezvoltatorul a intervenit, însă superficial. Recent, problemele s-au acutizat pentru proprietarii din zonă. Cea mai mare problemă este reprezentată de canalizarea subdimensionată construită de Constantin Machedon.

„Pe acest lanț de blocuri cu 3 niveluri sunt probleme mari de canalizare (străzi secundare fără lucrări măcar începute), apa curentă (presiune scăzută mai ales pe timp de vară), numărul scăzut de transformatoare cu avarii periodice din cauza numărului mare de consumatori, fără puncte de colectare deșeuri, fără străzi asfaltate”, spune un locuitor din cartierul Astoria, sub protecția anonimatului.

În cartier, un apartament cu 3 camere, în suprafață de 60 de metri pătrați, se vinde cu 43.000 euro, iar o garsonieră de 30 de metri pătrați, cu 23.000 de euro.

Capacele de canal sunt din plastic și pun în pericol locuitorii din zonă

Locuitorii din cartierul lui Constantin Machedon atrag atenția că străzile din cartier nu sunt betonate, deși dezvoltatorul a promis că va realiza această lucrare. Nici măcar burlanele nu au fost fixate corespunzător. Mai mult, capacele gurilor de canal sunt din plastic și deja s-au spart. Copiii din cartier riscă să se accidenteze destul de grav.

„Am vorbit cu dezvoltatorul și mi-a spus că va rezolva problema cu canalizarea. Refula totul în casă. Acum să vedem dacă se va face. Noi nu avem subsol aici”, a spus o femeie de la parterul unui bloc.

Mai mult, locuitorii au atras atenția că urma să fie amenajat un loc de joacă pentru copii, dar în realitate lucrurile stau altfel.

„Ni s-a promis un parc aici, dar și spații verzi. Uitați-vă cum arată locul de joacă, ăsta e un loc potrivit pentru copii? Mai este o problemă și cu instalația. Din cauza materialelor proaste, țevile se sparg destul de des. Este miros în casă de la canalizare, întrebați vecinii. Trebuie arătat că este o mafie aici, în care apare și primarul. În cartierul Tineretului, primarul a făcut parc pentru copii, teren de fotbal, grădiniță, pentru că acolo locuiesc copiii lui. Este o mică mafie aici. Vara sunt probleme și cu presiunea apei potabile”, a mai spus unul din locuitorii cartierului Astoria.

Primarul Cătălin Lupu este supărat pe locuitorii din Ciurea care comentează pe rețelele de socializare

Contactat telefonic, Cătălin Lupu, primarul comunei Ciurea, a precizat că va lua legătura cu ApaVital SA pentru remedierea problemelor la rețeaua de canalizare.

„Nu am făcut o școală pentru că am nepoți, nu pot să comentez asemenea prostii. Ei scriu tot felul de prostii pe grupuri, mulți sub altă identitate O să cerem de la ApaVital să verifice dacă rețeaua nu este înfundată. Ei ar trebui să ne anunțe, să discutăm cu dezvoltatorul. Nu te poți pronunța până nu este un punct de vedere de la ApaVital SA. Trebuiau să ne anunțe”, a transmis primarul Cătălin Lupu.

Reporterii BZI au încercat să obțină un punct de vedere și din partea dezvoltatorului Constantin Machedon, dar acesta nu a răspuns apelurilor telefonice repetate. Afacersitul se află într-o deplasare în străinătate. De precizat că firma afaceristului a fost amendată și de Inspectoratul Județean în Construcții (IJC) Iași.

Reprezentanții afaceristului Costantin Machedon dau vina pe proprietarii care nu știu să folosească toaleta

În schimb, un reprezentant al societății MKD Residence SRL a oferit câteva lămuriri în legătură cu sesizările locuitorilor din cartierul Astoria.

„În ceea ce privește platforma betonată, într-adevăr este pe jumătate. Nu putem turna beton pe timp de iarnă. Din primăvară, lucrările vor fi reluate. Mai avem de finalizat 12 apartamente. Nu am plecat din zonă, noi tot acolo suntem. În privința burlanelor, au venit cei de la curent și le-au mutat. Se va rezolva și această problemă. Noi le-am comunicat că, până în vara aceasta, vom termina toate lucrările. Acum, nici copacii nu-i putem planta. Au fost la un moment dat probleme cu canalizarea. S-a umblat la ea și s-au scos două roabe de șervețele umede”,a precizat Viorel Burlacu, reprezentant MKD Residence SRL.

Conform datelor financiare disponibile, în perioada 2018-2019, societatea a înregistrat o cifră de afaceri de aproape 2 milioane de euro. Constantin Machedon este unic asociat în firmă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *