Prima pagină » Titlurile zilei » Dezvoltatorul Călin Toma vrea să construiască încă un bloc în Tătărași după ce a furat un nivel fără autorizație de la Primărie! Proiectul l-a trecut pe numele soției – FOTO

Dezvoltatorul Călin Toma vrea să construiască încă un bloc în Tătărași după ce a furat un nivel fără autorizație de la Primărie! Proiectul l-a trecut pe numele soției – FOTO

09 sept. 2022, 02:00,
Ciprian Boaru, în Titlurile zilei

Un nou proiect este anunțat de afaceristul Călin Toma după ce a supraetajat ilegal un bloc din cartierul Tătărași. Noul bloc este propus chiar lângă construcția ilegală. Rămâne de văzut dacă proiectul va primi avizele necesare

Afaceristul Călin Toma, implicat în mai multe scandaluri legate de dezvoltarea unor proiecte imobiliare, vrea să se extindă în cartierul Tătărași, municipiul Iași. După ce a achiziționat, în 2021, o suprafață de teren de 686 de metri pătrați pe strada Vasile Lupu, nr. 57, vizavi de Spitalul de Copii „Sf. Maria”, a inițiat un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) pentru construirea unui bloc de locuințe colective care nu ar trebui să depășească regimul de înălțime P+2. La parter ar urma să se desfășoare activități comerciale. Pe terenul respectiv este edificată o casă bătrânească cu o amprentă la sol de 88 de metri pătrați. Recent, proiectul a fost inclus pe ordinea de zi a Comisiei Zonale a Monumentelor Istorice (CZMI), formată din arhitecți, constituită la nivelul Direcției Județene pentru Cultură (DJC) Iași. De precizat că proiectul a fost transferat pe societatea Toma Farm SRL (vânzări de farmaceutice), unde unic asociat este Anca Toma, soția afaceristului. În 2021, societatea a înregistrat o cifră de afaceri de 2,9 milioane de lei, un profit de 587.889 de lei, datorii de 1,3 milioane de lei și un număr de 3 angajați. Tudor Toma, fratele lui Călin Toma, a avut și el probleme în afaceri, dar și penale, după ce a fost condamnat pentru că a condus un autoturism, deși avea permisul suspendat.

Dezvoltatorul Călin Toma vrea să construiască încă un bloc într-o zonă aglomerată

Contactat telefonic, Călin Toma a precizat că nu el se ocupă de proiect, ci soția sa. A asigurat că în afaceri cei doi nu colaborează.

„Pe partea de business nu avem legătură. E pe o firmă, eu am vândut. Nu știu, nu mă ocup eu”, a precizat Călin Toma.

Terenul de 686 de metri pătrați a fost achiziționat de la un anumit Paul Selig, prin societatea Toma Farm SRL. Terenul este amplasat în imediata vecinătate a altui bloc ce a fost construit ilegal de Călin Toma. În loc de un bloc cu 2 etaje, a apărut și al treilea. Nu avea autorizație pentru extindere, motiv pentru care a fost și amendat cu 5.000 de lei de Poliția Locală. În luna mai 2022, afaceristul a vrut să intre în legalitate, dar Primăria Iași a respins solicitarea. Pe strada Vasile Lupu, nr. 55, prin societatea T&C Trust Afaceri SRL, în 2015, a fost obținută o autorizație de construire pentru un imobil cu regimul de înălțime P+2. Clădirea a fost edificată pe o suprafață de doar 338 de metri pătrați. După recepția lucrărilor, bazându-se pe faptul că nu vor mai fi efectuate controale, a mai construit încă un etaj fără să dețină autorizație de construire. Clădirea extinsă ilegal este flancată de alt imobil construit în baza unei autorizații pentru P+2. Au fost amenajate locuințe colective și spații de birouri. Investiția a fost realizată prin societatea Toma Farm SRL, controlată tot de afacerist. Cele două blocuri sunt foarte apropiate, iar locurile de parcare sunt înghesuite. Astfel, afaceristul intenționează să se extindă și cu al treilea bloc de locuințe colective.

Călin Toma a încercat un tun imobiliar și lângă blocurile „Avicola”

Interesele imobiliare ale lui Călin Toma au ajuns și în comuna Lețcani, județul Iași, în apropierea blocurilor „Avicola”. În martie 2021, Călin Toma a primit de la Primăria Lețcani o autorizație de construire pentru o locuință individuală cu regimul de înălțime P+3. Proprietarii din cele trei blocuri „Avicola” s-au revoltat, pentru că imobilul lui Călin Toma urma să fie construit într-o zonă cu o situație juridică neclară. În consecință, au formulat mai multe reclamații care au ajuns la Inspectoratul Județean în Construcții (IJC) Iași. Au fost efectuate controale, iar, în baza raportului final, Prefectura Iași a fost înștiințată. În urmă cu câteva săptămâni, reprezentanții instituției au înregistrat o acțiune la Tribunalul Iași pentru anularea certificatului de urbanism și a autorizației de construire. A fost stabilit termenul de judecată pe data de 26.10.2022.

Dezvoltatorul Călin Toma vrea să construiască încă un bloc în Tătărași, dar traficul din zonă este foarte aglomerat.

Comentarii
  • Un cetatean turmentat

    In legatura cu terenul de la blocuri Avicola,Toma detine terenul din jurul blocurilor.Locatarii fac scandal deoarece nu vor sa plateasca locul de parcare desi nu au nici un act doveditor din care sa reiasa ca detin teren langa bloc si fac presiuni si amenintari numai sa-l convinga sa le cedeze teren degeaba.O sa vedem cine castiga la urma.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *