Prima pagină » Titlurile zilei » Dezvoltatorul Călin Toma nu renunță la tunul imobiliar de la blocurile Avicola! După ce judecătorii l-au liniștit, afaceristul a schimbat strategia – FOTO

Dezvoltatorul Călin Toma nu renunță la tunul imobiliar de la blocurile Avicola! După ce judecătorii l-au liniștit, afaceristul a schimbat strategia – FOTO

15 ian. 2024, 02:00,
Ciprian BOARU în Titlurile zilei

Proiectul dezvoltatorului Călin Toma, de la blocurile Avicola, a fost resuscitat la finalul anului trecut. După mai multe scandaluri și procese, acesta a depus documentația pentru reautorizare. Vecinii se tem că afaceristul vrea să construiască un bloc de locuințe colective

Scandalul de la blocurile Avicola, din comuna Lețcani, județul Iași, a ajuns într-o nouă fază. În trecut, în preajma imobilelor amintite, dezvoltatorul Călin Toma a încercat să edifice o casă individuală, dar care avea, mai degrabă, caracteristicile unui bloc de locuințe colective. Vecinii au sărit imediat, nemulțumiți de distanțele dintre blocurile Avicola și șantierul lui Toma. După mai multe controale, a fost sesizată Prefectura Iași, care a intentat un proces la Tribunalul Iași, pentru anularea autorizației.

Până la urmă, judecătorii au admis cererea Prefecturii și au dispus anularea autorizației după ce lucrările au fost sistate. Dezvoltatorul avea și obligația de a aduce terenul la starea inițială, dar a apelat la altă strategie. Călin Toma a fost prins de autorități cu mai multe nereguli în zona Bucium, unde a construit blocuri de locuințe colective.

Dezvoltatorul Călin Toma a cerut reautorizarea lucrărilor

Conform unui document oficial, emis de Primăria Lețcani, Călin Toma încearcă să salveze proiectul de lângă blocurile Avicola. Pe data de 07.12.2023, societatea T & C Trust Afaceri SRL, controlată de Călin Toma, a depus documentația pentru reautorizarea proiectului ce vizează construirea unei locuințe individuale. Pe de altă parte, Călin Toma susține că proprietarii din blocurile Avicola ocupă abuziv terenul de lângă șantier, amplasamentul fiind în proprietatea dezvoltatorului.

Afaceristul le-a propus vecinilor să închirieze spațiul pentru locurile de parcare, dar aceștia au refuzat. Ei susțin că terenul este asociat strict cu blocurile Avicola. În edițiile trecute ale BZI a fost prezentat cazul lui Tudor Toma, fratele afaceristului de la T & C Trust Afaceri SRL. După ce și-a agresat soția și a spart geamurile de la locul de muncă al femeii, Tudor Toma a fost internat cu forța la Institutul de Psihiatrie „Socola”.

A construit ilegal în Tătărași

După ce Călin Toma a supraetajat blocurile din zona Bucium, fără să aibă autorizație de construire, un nou caz a fost identificat în cartierul Tătărași, din municipiul Iași. Pe strada Vasile Lupu, nr. 55, prin societatea T&C Trust Afaceri SRL, în 2015, a fost obținută o autorizație de construire pentru un imobil cu regimul de înălțime P+2. Clădirea a fost edificată pe o suprafață de doar 338 de metri pătrați.

După recepția lucrărilor a mai construit încă un etaj fără să dețină autorizație de construire. Inspectorii de la Serviciul Control Urbanism al Poliției Locale au verificat documentația care a stat la baza autorizării. Pentru că nu a pus la dispoziție acte justificative pentru al treilea etaj, dezvoltatorul a fost amendat cu 5.000 de lei. S-a dispus și intrarea în legalitate a construcției. Dar Primăria Iași a respins solicitarea. Acum, dezvoltatorul Călin Toma mai încearcă un proiect imobiliar tot în Tătărași, dar prin intermediul soției, care deține societatea Toma Farm SRL.

Comentarii
  • De blocurile cu 2.etaje in plus fata de autorizatie, de pe strada Grigore T Popa nu spune nimeni nimic?

  • mânăreala românească

    Nu a vrut să dea șpagă și nu i-au dat autorizație. De data asta l-au învățat alții cum stă treaba, și-a făcut temele băiatul și va avea succes la reautorizare.

  • Sfântul Stelian cel Curat

    Din contra, dat șpagă și i s-a emis ilegal autorizația. Din cauza asta a și fost anulată în justiție. O să facă o altă mânăreală românească cu cei de la Primăria Lețcani.

  • Postolache Maricel

    Atenție Cătălin Toma face o mare confuzie,între Societatea Avicola și fostele blocuri de locuințe, când a cumpărat a fost mințit de primarul Stelian Turcu, emițând o autorizație de construcție, pe o localitate ce nu există, pe raza teritorială a Comunei Letcani, (sat de căprita),În aceste condiții ar trebui ca, parchetul de pe lângă judecătoria Iași, să se auto sesizeze din oficiu de ce nu o fac.?

  • era o vorbă, ”cum îi Turcu și pistolul”

  • In primul rând tâmpiți sunt cei ce cumpără cutiile de chibrituri ale debilului ăsta. Apoi,vecinii sunt vinovați..noaptea, adunați-vă câțiva,stropiți șantierul cu benzină și dați foc 🔥. Și se liniștește definitiv. Nu mai iese de la Socola.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *