Prima pagină » Titlurile zilei » Dezvoltatorii imobiliari din Iași vor fi controlați de un nou șef! Adrian Morariu a fost numit în fruntea Inspectoratului Județean în Construcții. Experiența a dobândit-o la o primărie de la țară
Dezvoltatorii imobiliari din Iași vor fi controlați de un nou șef! Adrian Morariu a fost numit în fruntea Inspectoratului Județean în Construcții. Experiența a dobândit-o la o primărie de la țară

Dezvoltatorii imobiliari din Iași vor fi controlați de un nou șef! Adrian Morariu a fost numit în fruntea Inspectoratului Județean în Construcții. Experiența a dobândit-o la o primărie de la țară

10 dec. 2020, 02:00,
Ciprian Boaru în Titlurile zilei

Inspectoratul Județean în Construcții Iași are un nou șef de la începutul acestei săptămâni. Liberalul Adrian Morariu a fost numit în fruntea instituției. Acesta deține mai multe proprietăți, conform declarației de avere. Fostul inspector-șef a fost detașat la Inspectoratul din Brăila

Adrian Georgel Morariu este noul inspector-șef de la Inspectoratul Județean în Construcții (IJC) Iași. Numirea a fost făcută pe linie politică de către Partidul Național Liberal. Acesta l-a înlocuit pe Radu Lupășteanu, care a condus instituția în perioada 2014-2020. Din informațiile deținute de reporterii BZI, Radu Lupășteanu a fost detașat la inspectoratul din Brăila. Fostul inspector-șef nu a putut fi contactat telefonic pentru a comenta decizia politică. Adrian Morariu a încercat la un moment dat să prindă un mandat de consilier în Consiliul Județean Iași.

„Dragi prieteni, am decis să intru în competiția pentru ocuparea unui loc în Consiliul Județean Iași. Vin în fața voastră cu o viziune nouă și un plan aplicat pentru buna desfășurare a administrației județene. Pentru a reuși să pun în practică ceea ce mi-am propus, am nevoie de susținerea voastră! Fiți alături de mine și de echipa PNL duminică, 5 iunie 2016. Vă mulțumesc!”, se arată într-o postare din 2016 de pe pagina de socializare.

În perioada următoare, șantierele dezvoltatorilor imobiliari vor fi controlate de noua conducere a instituției.

Adrian Morariu a fost angajat la o primărie liberală din județul Iași

Adrian Morariu este prezent în instituție din primăvara anului 2020. În 2019, era angajatul Primăriei Comarna, din județul Iași, unde a încasat un venit anual de 45.469 lei, în calitate de inspector la compartimentul Urbanism. Conform ultimei declarații de avere, Adrian Morariu are în proprietate un teren de 368,75 metri pătrați și un apartament de 32,25 metri pătrați, situate în municipiul Iași. Declarația de averea mai arată un apartament de 68 de metri pătrați în sat Vișan, comuna Bârnova, dar și o casă de 180 de metri pătrați situată în județul Suceava.

Noul inspector-șef nu deține un autoturism personal. Nu are bijuterii sau tablouri, conturi bancare ori plasamente financiare. În schimb, are datorii. Până în 2035 trebuie să-i returneze unui anumit Tudor Toma suma de 93.760 euro. La Unicredit Bank are de plătit un credit de 137.760 lei, în timp ce la Banca Transilvania datoria este de 32.000 lei. Primul credit este scadent în 2044, iar al doilea, în anul 2024. Are și calitate de asociat în firma Coșul Fermecat SRL. Anca Morariu, soția inspectorului-șef, a declarat un venit anual de 37.800 lei din calitatea de manager marketing la o firmă privată.

Adrian Morariu a fost studentul lui Radu Lupășteanu, iar acum va controla dezvoltatorii imobiliari

Ordinul de numire pentru Adrian Morariu este valabil până pe data de 31.12.2020. Cel mai probabil, va fi prelungit după expirarea perioadei.

„Ordinul de numire este valabil până la data de 31 decembrie. Domnul Lupășteanu este acum în concediu medical. De la începutul acestui an, m-am ocupat de petiții și sesizări. Pot spune că volumul de muncă este mare. Spre exemplu, în luna august, numărul de sesizări a fost de trei ori mai mare decât cel înregistrat în alte județe. Mi-am propus să continui munca domnului Lupășteanu, care mi-a fost profesor și îndrumător de licență. Sper să rămână alături de noi, ținând cont de experiența dumnealui. În 2004 am terminat Facultatea de Construcții, iar în 2007 am terminat cursurile de master. În perioada 2004-2005 am lucrat pentru domnul Iulian Dascălu, la mall-ul din Timișoara. Apoi am lucrat și la CFR Infrastructură, după care, timp de 3 ani, am fost inspector la Primăria Comarna. Sunt căsătorit și am doi copii. Pot spune că, în 16 ani, am lucrat și în privat, și în sectorul public”, a precizat noul inspector-șef.

În ultima perioadă, IJC a amendat mai mulți dezvoltatori imobiliari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`