Prima pagină » Titlurile zilei » Dezvoltatorii imobiliari construiesc un hotel în centrul Iașului! Afaceristul a avut probleme în Cimitirul Evreiesc. Traficul rutier va fi blocat în zona Palatului Roznovanu

Dezvoltatorii imobiliari construiesc un hotel în centrul Iașului! Afaceristul a avut probleme în Cimitirul Evreiesc. Traficul rutier va fi blocat în zona Palatului Roznovanu

06 iul. 2020, 04:00,
Ciprian Boaru în Titlurile zilei

Dezvoltatorii imobiliari construiesc un hotel în centrul Iașului. Într-o zonă foarte aglomerată din centrul Iașului, urmează să fie construit un hotel cu 3 etaje. Investitorul este Ciprian Ciubotariu, care a dezvoltat alte afaceri în zona Aurel Vlaicu. Vecinii din zona Palatului Roznovanu pot depune amendamente în cadrul dezbaterii publice organizate de Primăria Iași

Dezvoltatorii imobiliari construiesc un hotel în centrul Iașului. Pe data de 13.07.2020, la sediul Primăriei Iași este programată o dezbatere publică, pe listă fiind și proiectul societății CCI Construct Company SRL. Asociat în firmă, Ciprian Petrică Ciubotariu a inițiat un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) pentru construirea unui hotel pe strada Agatha Bârsescu, nr.13. Suprafața de teren de 506,64 metri pătrați este amplasată chiar lângă sediul administrativ al Primăriei Iași. Conform documentației, regimul de înălțime propus este de S+P+2E+3parțial, cu un POT de 70 la sută și CUT 1,5. Suprafața desfășurată a construcției va fi de 759 metri pătrați. Vecinii din împrejurimi pot depune amendamente în cadrul dezbaterii publice.

Dezvoltatorii imobiliari construiesc un hotel în centrul Iașului, dar sunt probleme cu gestionarea traficului rutier

Proiectul imobiliar va pune la încercare traficul rutier din zona Primăriei. Dacă hotelul va fi autorizat, zona va fi paralizată de utilaje și camioane.

„Principala cale de comunicație din zona amplasamentului este Strada Agatha Bârsescu, drum asfaltat, cu o lățime 7,00 m, aflat în stare bună. Aceasta asigură accesul carosabil la locuințele colective din strada C. Negri și la proprietățile particulare din zonă. Tendința actuală de dezvoltare a zonei presupune transformarea acesteia în zonă pietonală cu acces carosabil doar pentru riverani. Din punct de vedere al circulației se constată următoarele disfuncționalități: zonă aglomerată excesiv din cauza traficului deviat al zonei centrale, rezultat în urma realizării sectorului pietonal al bulevardului Ștefan cel Mare. Lipsa spațiilor de parcare adecvate necesităților zonei, parcările nefiind rezolvate pe proprietate, ci ocupând din lățimea străzii Agatha Bârsescu”, se arată în documentația PUZ.

Terenul și clădirea au fost cumpărate de la o familie de evrei, tranzacția fiind finalizată în anul 2016

Pentru clădire și teren, Ciprian Ciubotariu a plătit 130.000 euro, tranzacție finalizată în 2016. Clădirea este formată din patru camere, două holuri și baie, la care se mai adaugă o anexă și un beci. Imobilul va fi propus pentru demolare. În urma unui proces de retrocedare, imobilul a intrat în posesia celor care au revendicat proprietatea: Mariette Himelbrand și Silvia Stain. Decizia de retrocedare a fost dată în 2007 de către magistrații Tribunalului Iași. După decesul celor două, a apărut moștenitoarea Lidia Galosh, cu domiciliul declarat în Israel. Prin intermediul avocatei Anamaria Borș s-a încheiat contractul de vânzare-cumpărare cu Ciprian Ciubotariu. În societatea CCI Construct Company SRL mai apare ca asociat și Eliza Ciubotariu, soția afaceristului.

Societatea CCI Construct Company a fost în centrul unui scandal imobiliar în Cimitirul Evreiesc

În trecut, societatea CCI Construct Company SRL a fost prinsă într-un scandal de proporții. În apropierea Cimitirului Evreiesc s-au construit locuințe colective cu un regim de înălțime de P+3. Din cauza săpăturilor executate, au fost afectate clădirile din vecinătate. Atunci, autoritățile au intervenit și au sistat lucrările. Ciubotariu nu s-a lăsat și a dezvoltat în paralel alte proiecte. Anul trecut a scos o autorizație de construire pentru un ansamblu rezidențial format din opt clădiri cu 12 etaje, sub denumirea de Evergreen Towers. Proiectul prevede 510 apartamente și 489 locuri de parcare. Șantierul a fost deschis în zona Aurel Vlaicu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`