Prima pagină » Titlurile zilei » Dezvoltatorii imobiliari aglomerează dealurile din apropierea cartierului Sadoveanu! Patronul „Fiald Imobiliare” vrea să construiască un complex de 12 blocuri cu o mie de apartamente. Laurențiu Ficău: „Aducem pompe de căldură individuale” – FOTO

Dezvoltatorii imobiliari aglomerează dealurile din apropierea cartierului Sadoveanu! Patronul „Fiald Imobiliare” vrea să construiască un complex de 12 blocuri cu o mie de apartamente. Laurențiu Ficău: „Aducem pompe de căldură individuale” – FOTO

14 sept. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru, în Titlurile zilei

Patronul de la „Fiald Imobiliare” anunță 12 blocuri de locuințe colective pe 4 hectare din Dealu Zorilor, aflate lângă Aleea Sadoveanu, și cu acces spre zona Păcurari. Proiectul lui Laurențiu Ficău va intra în dezbatere publică, adică vor fi consemnate obiecțiile vecinilor

Încă un proiect imobiliar de anvergură este anunțat în zona Viticultori, Copou, în apropiere de Aleea Sadoveanu. Laurențiu Ficău, patronul „Fiald Imobiliare” SRL, a inițiat un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) pentru construirea unui complex rezidențial pe o suprafață de 40.742 metri pătrați, împărțit în trei unității teritoriale de referință din cauza diferențelor de nivel. Astfel, vor fi construite 12 blocuri de locuințe colective cu regimul de înălțare D+P+6E+7parțial. Parterul imobilelor va avea funcțiuni de spații comerciale. Procentul de ocupare a terenului va fi de 40 la sută, cu un coeficient de utilizare a terenului de 3.0.

„Autorizarea executării construcțiilor este permisă numai dacă există posibilitatea racordării de noi consumatori la rețelele existente în zonă. Se vor asigura toate echipamentele edilitare: electricitate, alimentare cu apă și canalizare, gaze naturale, telefonie și internet prin racordarea la rețelele existente, conform avizelor deținătorilor de rețele. Lucrările de modificare și / sau racordare a rețelelor edilitare se vor realiza de către investitor sau beneficiar, în întregime, în condițiile contractelor încheiate cu autoritățile competente. Rețelele tehnico – edilitare aflate în serviciul public și lucrările executate sunt proprietate publică a orașului, dacă legea nu dispune altfel”, se arată în documentația PUZ.

În total vor fi amenajate 1000 de apartamente, ceea ce înseamnă si cel puțin tot atâtea locuri de parcare.

Investitorul Laurențiu Ficău: „Ne adresăm copiilor din clasa medie”

Contactat telefonic, Laurențiu Ficău s-a lăudat că noul complex va beneficia de un sistem revoluționar de climatizare.

„Nu aș putea să spun suma care urmează să fie investită, pentru că facem tot timpul calcule din cauză că materiale de construcții s-au scumpit. Vom asigura un surplus de 20 la sută de locuri de parcare. Vrem ca spațiile verzi să fie cât procentul de ocupare. Am ținut la ideea de spațiu verde. Suntem corecți față de clienții noștri. Nu m-am dus la Primărie să cer ceva și să fac altceva. Vom veni și cu o noutate pe partea de climatizare. Aducem pompe de căldură individuale aer – aer, pe curent electric, nu pe gaz. Iarna vor da căldură, iar vara rece. Sunt foarte eficiente din punct de vedere energetic. Acest proiect este destinat copiilor din clasa medie. Toate locurile de parcare vor fi amenajate în subsolul clădirilor”, a aprecizat Laurențiu Ficău.

Conform ultimelor date financiare, firma de construcții „Fiald Imobiliare” SRL, cu sediul social în Bacău, în 2020, a înregistrat o cifră de afaceri de 61,8 milioane de lei, profit de 12 milioane lei, datorii de 35,6 milioane de lei, cu un număr de 126 de angajați. Proiectul a intrat în sesiunea de dezbatere publică ce va avea local la Primăria Iași pe data de 04.10.2021, ocazie cu care vecinii pot depune obiecțiuni.

Veșnica problemă din zonă: traficul rutier

În zona Dealu Zorilor au fost anunțate mai multe proiecte imobiliare de anvergură. În continuare, principala problemă rămâne traficul rutier. Spre exemplu, Aleea Sadoveanu este deja supraaglomerată din cauza numărului mare de mașini care ies din cartierele rezidențiale construite în zonă. Terenul „Fiald Imobiliare” are două căi de acces, dinspre Aleea Sadoveanu, dar și dinspre Șoseaua Păcurari. Chiar și așa, greu de crezut că traficul nu va fi afectat de sutele de mașini care vor apărea odată cu edificarea blocurilor. Prin PUZ, investitorul anunță și amenajarea unor artere în incinta complexului.

„Prin acest PUZ se propune amenajarea porțiunii de drum str. Dealu Zorilor și calea de acces din interiorul amplasamentului, amenajarea de alei carosabile de acces / ieșire, cu lățimea de 5,50m în interiorul parcărilor și 5,00m la nivelul demisolurilor, în rest sunt amenajate alei cu lățimea de 7,00m. Calculul numărului de locuri de parcare se va face la faza D.T.A.C. ( Documentația Tehnică pentru Autorizarea lucrărilor de Construire – n.r.), respectând prevederile legale, în funcție de rezolvarea funcționala adoptată”, sunt propunerile prin PUZ.

În aceeași zonă, vrea să investească și Maria Busuioc, patroana din Bacău a unei firme de reciclări deșeuri, cu o cifră de afaceri de 20 de milioane de euro.

Proiect de 130 de milioane de euro în apropierea poiectului „Fiald Imobiliare”

Nu departe de terenul „Fiald Imobiliare”, milionarul Gheorghe Iaciu deține o suprafață de 48.685 metri pătrați, cu acces din Aleea Sadoveanu. Prin societatea „Impact Developer & Contractor” SRL a fost lansat un PUZ privind construirea unui număr de 20 de imobile de locuințe colective cu regimul de înălțare 2S+P+5. În total, vor fi amenajate 1.096 apartamente, cu un preț de pornire de cel puțin 1.270 euro/mp. Conform calendarului, cartierul va fi finalizat în anul 2023, în funcție de data de eliberare a autorizației de construire. Cartierul va beneficia de un număr de 1.126 locuri de parcare. Apartamentele vor fi compartimentate în 1 și 5 camere, cu suprafețe cuprinse între 42 și 89 metri pătrați. Primăria a anunțat că încearcă să fluidizeze traficul auto de pe Aleea Sadoveanu, prin construirea unui pasaj subteran.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *