Prima pagină » Titlurile zilei » Dezvoltatorii construiesc pe terenul de lângă compania Totalgaz Industrie, din cartierul Păcurari! Bloc de locuințe colective pe versanți – FOTO

Dezvoltatorii construiesc pe terenul de lângă compania Totalgaz Industrie, din cartierul Păcurari! Bloc de locuințe colective pe versanți – FOTO

27 mai 2022, 02:00, 3 ,
Ciprian Boaru în Titlurile zilei

Un bloc de locuințe colective ar urma să fie construit într-o zonă din Păcurari cu străzi ce nu permit preluarea fluxului mare de mașini. Proiectul urmează să fie analizat în următoare ședință de Consiliu Local

Dezvoltatorii imobiliari abordează zonele din apropierea companiei Totalgaz Industrie, de la ieșirea  din municipiul Iași – Păcurari. Pe o suprafață de teren de 2.000 metri pătrați, situată la intersecția străzii Ioan Ianov cu Aleea Profesor Ioan Petru Culianu, a fost inițiat un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) pentru construirea unui bloc de locuințe colective. Beneficiarii investiției sunt Alexandru Cristian Mihai și Vasilică Giani Tihulcă, care nu sunt la prima investiție în imobiliare.

Conform documentației, regimul de înălțime va fi P+2, cu un procent de ocupare a terenului de 30 la sută și un coeficient de utilizare a terenului de 0,8. Clădirea în formă de „L” va avea o suprafață desfășurată de 1.800 de metri pătrații, ceea ce înseamnă cel puțin 20 de apartamente cu un număr de 23 locuri de parcare. Amplasamentul este identificat într-o zonă de versanți. Cei doi investitori au fost implicați într-un scandal în comuna Valea Lupului, după ce au supraetajat blocurile autorizate pentru doar 2 etaje.

Dezvoltatorii construiesc pe terenul de lângă compania Totalgaz Industrie cu respectarea unor condiții

Conform documentației, cei doi asociați trebuie să respecte mai multe condiții în cazul în care vor primi autorizația de construire. Deocamdată, proiectul va fi suspus votului în ședința ordinară de Consiliu Local, de pe data de 30.05.2022.

„Autorizarea executării construcțiilor este permisă numai dacă se respectă distanțele minime obligatorii față de limitele laterale și posterioare conform Codului Civil: 2,00 m – pentru ferestre de vedere, balcoane și alte lucruri asemănătoare, față de limita de proprietate; 0,60 m – pentru ferestre de vedere, balcoane și alte lucrări asemănătoare, neparalele cu limita de proprietate; precum și asigurarea distanțelor minime necesare intervențiilor în caz de incendiu, stabilite pe baza avizului unității teritoriale de pompieri. Regimul de aliniere propus va fi de 5,00 m față de limita de proprietate spre este (spre teren proprietate privată), 5,00 m față de limita de proprietate vest (spre teren proprietate privată), 5,00 m față de limita de proprietate nord, respectiv 9,00 m față de limita de proprietate sud”, se arată în documentația PUZ.

Nu departe de terenul de 2.000 metri pătrați se află vila lui Ioan Pârău, patronul Totalgaz Industrie, care este scoasă la vânzare de executorii judecătorești.

La câțiva metri, dezvoltatorul cartierului „Soleia” vrea să construiască un complex rezidențial

Lângă terenul deținut de Alexandru Cristian Mihai și Vasilică Giani Tihulcă a fost identificat alt amplasament, deținut de afaceristul Ioan Trofin, patronul firmei de construcții Vectra Trading SA. Pe o suprafață de 1,8 hectare situată la limita teritorială cu localitatea Valea Lupului, a fost inițiat un proiect pentru construirea unui complex de locuințe colective. Investitorul este cunoscut pentru construirea complexului „Soleia” din Valea Lupului.

Recent, proiectul a fost inclus pe ordinea de zi a Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului (CTATU) formată din arhitecți, constituită la nivelul Primăriei Iași. Membrii comisiei au emis un aviz favorabil. Miza afaceristului Ioan Trofin este să crească valoarea terenului. Dacă va obține un PUZ, terenul va avea o valoare de 3,6 milioane de euro, adică 200 euro/metru pătrat. O problemă reală în zonă este infrastructura rutieră, străzile sunt foarte înguste și nu pot prelua un număr mare de mașini spre șoseaua Păcurari. Ar urma să fie construite 7 imobile cu două etaje.

Dezvoltatorii construiesc pe terenul de lângă compania Totalgaz Industrie, doar după ce vor primi toate avizele.

Comentarii
  • Lasa-i sa construiasca ca in Copou pe Al Sadoveanu Niculita a redus serios motoarele. In Bucium la Cataleya bate vantul si Patrascu e ingindurat, in Centru la Lazar Zentrum a lui Zamo e o groapa si un santier care nu va mai putea fi resuscutat niciodata, cat despre Evergreen Tower din Dancu a tiganului Interlop Ciubotariu Petrica nici nu poate fi virba: nu curent, nu gaz etc

  • ce versanti sunt acolo?nu cred sa fie nici macar 1% inclinatie….(articol la comanda, ziarist de 2.4 bani)

  • tot in Pacurari, mai e tot asa, pe dreapta, un asa zis „cartier” construit pe versant. Strada a luat-o la vale inainte de a incheia constructia, urmeaza blocurile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *