Prima pagină » Local » Dezvoltator imobiliar din Iași, reclamat de client la Poliție! A construit un bloc în cartierul Nicolina și a plecat. Scandalul a pornit de la accesul în clădire

Dezvoltator imobiliar din Iași, reclamat de client la Poliție! A construit un bloc în cartierul Nicolina și a plecat. Scandalul a pornit de la accesul în clădire

09 nov. 2020, 02:00,
Ciprian Boaru, în Local

Polițiștii ieșeni trebuie să rezolve o reclamație, după ce un proprietar i-a cerut dezvoltatorului să conecteze apartamentul la interfon. Femeia este în vârstă și nu poate coborî de fiecare dată când este căutată de apropiați. Dezvoltatorul explică faptul că nu înțelege pretențiile femeii

Un afacerist din Iași s-a ales cu plângere la Secția 5 Poliție după ce a vândut un apartament într-un bloc de pe strada Iarmaroc, nr.7, din cartierul Nicolina. Olga Chiriac, în vârstă de 74 de ani, i-a plătit dezvoltatorului Tiberiu Șvaițer suma de 51.000 de euro pentru un apartament cu două camere, cu o suprafață utilă de 42 de metri pătrați, situat la primul etaj. Însă, când a venit vorba despre întinderea cablurilor pentru interfon, dezvoltatorul nu s-a mai ocupat. Femeia este nevoită de fiecare dată să coboare pentru a deschide persoanelor care o vizitează.

„În toamna asta, s-a instalat pe scară interfon și internet, iar când s-a ajuns la apartamentul meu, nu se puteau instala aceste utilități, deoarece doza era defectă și incompletă. I-am cerut domnului Tiberiu Șvaițer să remedieze, dar nu a mai venit. Întrucât sunt în vârstă, nu am puterea fizică și financiară să mă judec. Eu sun singură. Mai am nepoți care locuiesc în apropiere”, a declarat reclamanta.

Regimul de înălțime a clădirii este de P+3+M. Locurile de parcare au fost amenajate pe teren proprietate.

Dezvoltatorul o acuză pe femeie că nu a fost de acord cu soluțiile propuse

Contactat telefonic, Tiberiu Șvaițer a precizat că a încercat să ofere o soluție pentru montarea cablurilor, dar a fost refuzat.

„Doamna nu a acceptat să-i pun firul pe exterior. I-am propus mai multe variante, nu înțeleg ce dorește. Când au venit cei de la internet, au scos firele de la interfon și au montat cablurile lor. Nu știam atunci, aș fi găsit altă soluție. Era o variantă să tragem interfonul de la vecinul doamnei de sus. Nu a fost nici atunci de acord. Nu știu ce dorește doamna”, a spus afaceristul.

Este singurul proiect imobiliar dezvoltat de Tiberiu Șvaițer în municipiul Iași. Afaceristul nu a explicat clar dacă va remedia deficiențele din blocul construit. De precizat că, tot în zona Nicolina au fost anunțate mai multe proiecte imobiliare.

Dezvoltatorul Ștefan Popescu a vândut apartamente care au fost afectate de infiltrațiie

Tot mai des, clienții dezvoltatorilor imobiliari formulează reclamații. În 2019, afaceristul Ștefan Popescu a inaugurat un bloc de locuințe colective pe Aleea Strugurilor, nr.76, în zona CUG. A vândut apartamentele, a luat banii și s-a apucat de alte lucrări. Odată cu venirea primăverii 2020 au ieșit în evidență lucrările de proastă calitate. Sistemul de hidroizolație era ca și inexistent, la primele ploi observându-se infiltrațiile. Dezvoltatorul Ștefan Popescu a evitat contactul cu clienții nemulțumiți. Recent, în urma reclamațiilor, au intervenit inspectorii de la IJC Iași. Au aplicat o amendă de 50.000 lei constructorului contractat de afacerist cu mențiunea că trebuie să repare deficiențele. Atunci, Ștefan Popescu s-a delimitat de constructor, explicând că este doar vina executantului. Însă, noii proprietari s-au îndreptat împotriva afaceristului. S-au hotărât chiar să-l acționeze în instanță pentru recuperarea contravalorii apartamentelor afectate de infiltrații.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *