Prima pagină » Local » Dezvoltator imobiliar din Iași, obligat să le plătească daune clienților! Locatarii au cerut despăgubiri, în urma unei explozii
Dezvoltator imobiliar din Iași, obligat să le plătească daune clienților! Locatarii au cerut despăgubiri, în urma unei explozii

Dezvoltator imobiliar din Iași, obligat să le plătească daune clienților! Locatarii au cerut despăgubiri, în urma unei explozii

08 iul. 2022, 02:00,
Ciprian Nedelcu, în Local

Un dezvoltator imobiliar din județul Iași a fost pus la plată de magistrați, după o deflagrație! Astfel, Victor Hîrzopariu și sudorul Gheorghe Hoamia trebuie să achite suma totală de 370.124 de lei către 13 părți civile. Amintim că cei doi au și fost condamnați definitiv sub acuzația de distrugere din culpă, în urma exploziei ce a afectat blocul din localitatea Ciurea

În urma unei explozii, un dezvoltator imobiliar din județul Iași a fost pus la plată de judecători. Așadar, Victor Hîrzopariu și sudorul Gheorghe Hoamia trebuie să achite suma totală de 370.124 de lei către 13 părți civile. Asta, după decizia luată ieri de magistrații din cadrul Curții de Apel Iași.

„Instanța respinge, ca nefondate, apelurile declarate de către inculpații-apelanți Gheorghe Hoamia și Victor Hîrzopariu împotriva sentinţei penale pronunţate de Judecătoria Iaşi, sentință penală pe care o menține. Definitivă”, au subliniat magistrații ieșeni.

Dezvoltator imobiliar din Iași, pus la plată de judecători

Amintim că, în urmă cu câteva luni, magistrații de la Judecătoria Iași l-au pus la plată pe dezvoltatorul imobiliar Victor Hîrzopariu, alături de sudorul Gheorghe Hoamia. Cei doi ar trebui să achite suma totală de 370.124 de lei către 13 părți civile. De altfel, cei doi ieșeni au și fost condamnați definitiv sub acuzația de distrugere din culpă, în urma exploziei ce a afectat blocul din localitatea Ciurea. Procesul lui Victor Hîrzopariu (49 de ani) şi Gheorghe Hoamia (50 de ani) a început în urmă cu aproximativ 4 ani.

În urmă cu peste 2 ani, cei doi au fost condamnați definitiv. Astfel, bărbatul din Iași care a ridicat un imobil cu mai multe apartamente, Victor Hîrzopariu, a fost condamnat definitiv la 8 luni de închisoare cu suspendare, pentru distrugere din culpă, în vreme ce Gheorghe Hoamia, de profesie sudor, a primit o pedeapsă de 6 luni de închisoare cu suspendare. Acestea au fost pedepsele aplicate, inițial, de Judecătoria Iași, iar, mai apoi, magistrații din cadrul Curții de Apel Iași au menținut sentința, respingând apelurile formulate în cauză.

Victor Hîrzopariu și Gheorghe Hoamia, acuzați, după producerea exploziei

Victor Hîrzopariu a fost acuzat că, în calitate de dezvoltator al unei vile cu mai multe apartamente, l-ar fi tocmit, în 2015, pe Hoamia să monteze un contor de gaz. Însă cel din urmă nu era specializat pentru astfel de lucrări. Anchetatorii au susținut că, în timp ce monta contorul, imobilul a fost cuprins de flăcări.

„Inculpatul Victor Hîrzopariu, în calitate de administrator al imobilului, avea obligația de a se asigura că lucrările pot fi efectuate în condiții de siguranță, cunoscând că inculpatul Gheorghe Hoamia, pe lângă faptul că nu era autorizat să execute asemenea lucrări, urma să le efectueze folosind un aparat de sudură cu autogen și, cunoscând, de asemenea, că mansarda imobilului era construită din materiale ușor inflamabile”, au spus magistrații.

Acum, dezvoltatorul imobiliar din Iași a fost pus la plată de judecători, în urma exploziei ce s-a petrecut la blocul din Ciurea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *