Prima pagină » Local » Dezvaluiri SOCANTE despre afaceristul in fata caruia tremura toti soferii din Iasi
Dezvaluiri SOCANTE despre afaceristul in fata caruia tremura toti soferii din Iasi

Dezvaluiri SOCANTE despre afaceristul in fata caruia tremura toti soferii din Iasi

05 dec. 2013, 20:29,
Dorin Spineanu, în Local
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:405725;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

@ Cel care ridica masinile parcate ilegal este acum executat silit @ Patronul firmei trebuie sa raspunda in solidar pentru o fila CEC fara acoperire @ Proprietatea acestuia din localitatea Tomesti este scoasa la vanzare pentru 2 milioane de lei @ „Este un proces pe rol care nu s-a terminat, eu am contestat executarea”, sustine patronul firmei

In urma cu doi ani era pe „val”. Toate autoturismele parcate ilegal erau „saltate” de masinile sale. Fiecare astfel de autoturism ii aducea un profit de cel putin 100 de lei din taxa de ridicare. Era unul dintre cei mai apelati oameni de afaceri din Iasi de catre posesorii de masini. Practic, toti soferii tremurau in fata lui, de frica sa nu ramana fara masinile parcate neregulamentar. Doua statii de carburant si un depozit de materiale de constructii, in special balast si nisip, rotunjeau veniturile afaceristului. Anul acesta, insa, Adrian Claudiu Zaharia a simtit ce inseamna ghinionul cifrei 13. In 2013, pe 13 august, unul dintre creditorii firmei sale Transgyw a solicitat executarea silita a unei cladiri din Tomesti, cladire care are 13 bai la etajul 2. Totul, in contul unei file CEC fara acoperire.

Firma cu profit, executata silit

Firma lui Zaharia, Transgyw Industry, apare pe site-ul Ministerului de Finante ca avand domeniul de activitate comertul cu ridicata al combustibililor solizi, lichizi si gazosi si a produselor derivate. Afaceristul detine doua statii de combustibil, una in Tomesti, cea de-a doua pe bulevardul C. A. Rosetti. Daca cea din Tomesti cam scartaie la capitolul vanzari, statia de pe C. A. Rosetti are profitul asigurat. Claudiu Zaharia a decis sa faca aprovizionarea cu combustibili de la firma bucuresteana Tinmar Ind SA. Pentru o tranzactie din 30 iulie 2013, afaceristul a platit marfa cu o fila CEC. Numai ca atunci cand a fost introdusa spre plata, firma bucuresteana a constatat ca nu exista disponibil suficient pentru acoperirea debitului. Asa ca a solicitat instantei investirea cu titlu executoriu a documentului bancar. Conform publicatiei de vanzare, datoria Transgyw Industry este de 121.347 de lei. Pe site-ul Ministerului de Finante, aceeasi firma apare ca avand, in 2012, un profit de 270.075 de lei.

Afaceri cu camatarii?

Apropiatii lui Claudiu Zaharia sustin ca afaceristul este „mana sparta”. „Daca are de incasat 100.000 de lei, el cheltuie in avans 200.000 de lei”, spun acestia. De altfel, Zaharia si-a pierdut masinile cu care ridica autoturismele parcate ilegal tot in contul unor datorii. Aceiasi apropiati sustin ca afaceristul s-ar fi incurcat chiar si cu camatari „duri” din Iasi. „Ii joaca pe degete, asa este de bun. Am vazut cum au venit camatarii la el, decisi sa-l toace. Nervosi, dispusi sa-l snopeasca in bataie. Ieseau de la el uimiti ca l-au imprumutat inca o data. Ce sa-i fac? Sa-i iau gatul? Mi-a spus ca are o afacere trasnet si ca o gajeaza cu toate masinile sale, dar mai are nevoie de vreo 10.000 de euro. I-am dat. Nu stiu cum m-a facut. Asa spuneau camatarii”, a povestit un apropiat al lui Zaharia. Ca are darul vorbirii, este clar. „Domnule, eu am contestat executarea. Pai, nu poate veni cineva sa spuna ca iti vand casa, fara sa stea de vorba cu mine. Firma bucuresteana sustine ca are de recuperat nu stiu ce datorie de la mine. Eu spun ca nu am datorii. Si am documente contabile. Daca nu ne intelegem, ajungem la proces. Aici nu a fost niciun proces. E clar o facatura”, a spus Claudiu Zaharia. Investirea cu titlu executoriu a unei file CEC nu are nevoie de prezenta semnatarului actului bancar. „Am contestat executarea. In loc sa mearga la proces sa se vada adevarul, firma bucuresteana a apelat la un executor, acolo unde se pot face mismasuri”, a sustinut Zaharia. Executorul judecatoresc nu face altceva decat sa puna in aplicare o decizie executorie a instantei. Unele surse sustin ca afaceristul de la Transgyw are de achitat si alte datorii catre persoane fizice, precum cel care i-a vandut statia de combustibil de la Tomesti. „Mai are de achitat vreo 200.000 de euro”, a sustinut sursa.

Cinci creditori isi disputa proprietatea din Tomesti a afaceristului

Doua „pasuni” de 149 mp, respectiv 243 mp, si un teren intravilan „arabil” de 1.679 mp sunt proprietatile lui Zaharia din Tomesti. Pe terenul arabil sunt edificate mai multe constructii. Este vorba despre o spalatorie auto cu suprafata de 97 mp, „o cupola statie de alimentare cu combustibil” si un spatiu comercial. Acesta din urma are trei nivele. Parterul, de 347 mp, este constituit din sala de jocuri, sala restaurant, bucatarie, vestiar, magazie alimente, magazin peco, birouri si dependinte. La etajul I se afla o sala de cazino cu suprafata de 366 mp, iar mansarda este constituita din 12 camere, 13 bai, vestiar, hol si 7 balcoane, intinse pe alti 327 mp. Toate aceste bunuri au fost evaluate la peste 2 milioane de lei. Desi proprietatea este scoasa la vanzare in contul datoriei firmei Transgyw Industry si a lui Claudiu Zaharia catre societatea Tinmar Ind SA, averea din Tomesti a afaceristului este disputata si de alti creditori. Conform publicatiei de vanzare, BRD are drept de ipoteca pentru suma de 1,167 milioane de lei. Societatile Ludmin si Arcon isi disputa si ele banii care vor rezulta din vanzarea imobilului la licitatia din data de 7 ianuarie 2014. „Nu vreau sa vorbesc despre datoriile mele. Sunt ale mele si nu intereseaza pe nimeni. Sunt procese pe rol, asa ca este devreme sa vorbim despre datorii”, a comentat Claudiu Zaharia. Unele surse afirma ca datoriile afaceristului s-ar ridica la peste 1,5 milioane de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *