Prima pagină » Sport » Dezvăluiri la un an de la victoria Simonei Halep în fața Serenei Williams, la Wimbledon. „A făcut-o să se panicheze”
Dezvăluiri la un an de la victoria Simonei Halep în fața Serenei Williams, la Wimbledon.

Dezvăluiri la un an de la victoria Simonei Halep în fața Serenei Williams, la Wimbledon. „A făcut-o să se panicheze”

15 iul. 2020, 04:00,
BZI.ro, în Sport

Daniel Dobre, fostul antrenor al Simonei Halep, a dezvăluit câteva secvențe din filmul finalei de la Wimbledon 2019, meci câștigat în fața Serenei Williams.

Daniel Dobre, fostul antrenor al Simonei Halep, a dezvăluit câteva secvențe din filmul finalei de la Wimbledon 2019, meci câștigat în fața Serenei Williams.
În acest sezon, ediția de la All England Club a fost amânată din cauza pandemiei de coronavirus, dar poveștile țesute în trecut au farmecul lor. Ieri s-a împlinit un an de la succesul magnific obținut de constănțeancă, în fața vedetei Serena Williams, scor 6-2, 6-2, în mai puțin de o oră de joc.
Sub bagheta lui Daniel Dobre, unul dintre cei mai valoroși antrenori români, Halep cucerea al doilea său titlu de Grand Slam, după cel adjudecat la Roland Garros.
Dobre, școlit la academia din Austria a celebrului Gunther Bosch, specialist de renume născut la Brașov, a povestit cum a surprins-o Simo pe americancă.

Daniel Dobre: „Serena Williams știa pe cine are în față, știa că e pierdut turneul”

„Eu cred că Serena nu se aștepta la acest lucru! Deși, dacă ne gândim, toate finalele foarte importante pe care le-a jucat în ultimul timp le-a cam pierdut și cum! Le-a pierdut un pic pentru că nu a reușit să gestioneze din punct de vedere emoțional.
Dar, în finala de la Wimbledon, cred că orice ar fi făcut, felul în care a jucat Simona nu i-ar fi dat nicio șansă. Cum a recunoscut și Serena, a fost o zi de grație pentru Simona. Serena a încercat foarte multe lucruri, a schimbat pe parcursul meciului, dar tot ce a încercat, Simona a fost acolo. Cred că Serena a știut după primele game-uri pe cine are în față și știa că e pierdut turneul”, a declarat Daniel Dobre.

Daniel Dobre: „În ziua liberă, am hotărât câteva scheme pe care să le facem”

Dobre a mai precizat că factorul mental a avut un rol determinant în finala de pe iarba londoneză.

„Lucrul ăsta a făcut-o de multe ori să riște mai mult, să se panicheze și să adune greșeli. Deci, este meritul Simonei că a dus-o pe Serena în acea situație de a nu avea soluții și de a încerca să facă alt joc decât ar fi făcut în mod normal. Am pregătit meciul la fel ca pe toate celelalte. În ziua liberă, am hotărât câteva scheme pe care să le facem, le-am exersat cu partenerul de antrenament, la fel – am repetat și la încălzirea de meci acele lucruri importante.
Fără ceva deosebit, ca să nu ieși, mental mai ales, din acea rutină, să nu ajungi să-ți spui – joc cu Serena și trebuie să fac altceva. Nu! Joci cu Serena, este un meci ca toate celelalte, reține ce ai făcut la antrenament”, a mai explicat Daniel Dobre, pentru sursa mai sus menționată.

Simona Halep, petrecere la un an după victoria de la Wimbledon. Cu cine a sărbătorit campioana

Pe 13 iunie s-a împlinit un an de la momentul în care Simona Halep a triumfat în „templul tenisului”, la Wimbledon, iar campioana noastră a ținut să sărbătorească momentul.

„Simo” a făcut o petrecere restrânsă, doar cu prieteni și apropiați, la un restaurant din Herăstrău. Printre cei prezenți au fost Cosmin Hodor, Irina Antonie și Patrick Ciorcilă cu iubita sa.
13 iulie 2019 – Simona Halep, campioană la Wimbledon
Pe 13 iulie 2019, Simona Halep (28 de ani) a devenit „regină” în templul tenisului, la Wimbledon, după o finală în care a zdrobit-o pe Serena Williams, scor 6-2, 6-2, după o evoluție fantastică.
cesta a fost al doilea turneu de Grand Slam câștigat de Simona Halep, după cel de la Roland Garros, din 2018.

Premii de 11.000.000 de euro pentru un turneu care nu se dispută

Britanicii de la Daily Mail anunță că un total de 620 de sportivi urmează să primească un suport financiar din partea organizatorilor Grand-Slam-ului de la All England Club, iar suma va fi diferită, în funcție de tabloul pe care sportivul ar fi jucat.
Sportivii care aveau, conform ierarhiilor actuale din tenis, asigurată prezența pe tabloul principal de simplu vor încasa, fiecare, 28.000 de euro, jucătorii care urmau să joace în calificări primesc 14.000 de euro, în timp ce participanții din probele de dublu vor fi remunerați cu 7.000 de euro.
Efectele financiare ale anulării ediției din acest an a Wimbledon au fost limitate de o poliță de asigurare semnată de organizatori în 2003, în urma căreia vor fi încasate 114.000.000 de euro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *