Cristian Terheș a făcut dezvăluiri incredibile într-o emisiune de pe Youtube. Acesta a arătat cum marile partide au investit milioane de euro în campaniile electorale în televiziunile mainstream și că i-au cerut 10.000 de euro pe minut. În momentul în care nu a vrut să plătească pur și simplu a fost cenzurat.
Într-o analiză extrem de interesantă se arăta modul în care Călin Georgescu a câștigat primul tur al alegerilor prezidențiale fără sprijinul marilor trusturi media care chiar au lucrat împotriva acestuia. Acesta a mizat pe sprijinul presei locale care are o conexiune mult mai eficientă cu cetățeanul și pe rețelele de socializare precum Tik Tok.
Cristian Terheș susține că televiziunile i-au cerut 10.000 de euro pe minut
Într-o intervenție la o emisiune de pe Youtube, Cristian Terheș, președintele Partidului Naţional Conservator Roman (PNCR) a dezvăluit faptul că instituțiile de presă centrală, televiziunile de la București precum România TV, Realitatea TV, Digi24 sau B1 TV i-au cerut sume cuprinse între 4.700 și 10.000 de euro pentru fiecare minut în care apărea la televizor. Acesta a punctat modul în care a fost imediat cenzurat după ce a refuzat ofertele venite de la diverse trusturi media:
” (…) Domnul Călin Georgescu își face campanie de ani de zile, avea un bazin propriu de susținători, oameni care au fost implicați în fel și fel de acțiuni ale dânsului. Când a intrat în campanie avea deja o echipă formată și cimentată. Noi la PNCR suntem un partid tânăr pornit în decembrie 2023, valorile partidului se focalizează exact pe valorile partidelor conservatoare din vestul Europei și SUA, libertate, dreptate, prosperitate, suveranitate. Aceasta a fost și ideea cu care am intrat în alegerile prezidențiale, având obiectivul în minte de a face partidul cunoscut și de a intra în Parlamentul României pe 1 decembrie. Personal am obținut 95.000 de voturi, adică aproape 100.000 de voturi, mă rog, s-a mai furat, s-a mai anulat pentru că nu am avut oameni în secțiile de votare, dar în contextul în care alegerile prezidențiale au fost extrem de polerizate, cu partidele mari care au investit imens, am primit oferte de a participa la emisiuni cu 10.000 de euro pe minut! Pe minut 10.000 de euro, sau 4.700 de euro pe minut! Ceea ce este o sumă imensă. Vă dați seama, reclama plătită de partidele mari, era complicat să penetrez blocajul mediatic de care am avut parte. Pentru 3 săptămâni nicio televiziune nu ne-a preluat, niciun site de știri nu ne-a preluat. (…) ”
România are un bazin electoral suveranist de peste 35%
Conform datelor colectate de Cristian Terheș, România are un bazin electoral suveranist de peste 35%. Sunt românii care sunt împotriva LGBTQ+, împotriva vânzării către corporații străine a resurselor naturale naționale și care are încă o gândire conservatoare creștină.
” Cum am primit vestea? În ultimele zile am văzut o mișcare interesantă a electoratului pentru că temele s-au polerizat foarte tare și era normal ca lumea să graviteze spre un pol sau altul. Un lucru interesant pe care l-am remarcat, să spun așa, am atras atenția la el de mai mult timp, e faptul că în România există un pol suveranist, conservator, național creștin democrat, e un cumul de segmente care ajunge undeva la 35%. ”
Bazinul suveranist este în creștere spre disperarea USR-ului care impune propaganda LGBTQ+ cu finanțarea lui Soroș, iar românii vor avea de ales în turul doi dintre un patriot, suveranist și o propagantistă cu susținerea comunității LGBTQ+.
Campania lui Călin Georgescu a fost una câștigătoare
Revenind la subiectul central al articolului trebuie să subliniem faptul că marile partide, PNL sau PSD care au investit milioane, poate zeci de milioane de euro în televiziunile tradiționale, au pierdut lamentabil primul tur al alegerilor. Acest lucru dovedește faptul că media mainstream nu mai este relevantă și că rețelele de socializare, presa locală, sunt două atuuri pe care Călin Georgescu a reușit să le fructifice. Chiar și celebrul om de televiziune Dan Negru a vorbit despre irelevanța televiziunilor în secolul social media. Acesta a spus că mai bine te uiți în frigider decât la televiziunile tradiționale pentru că poate să ai o mai mare relevanță:
”Astea au fost ultimele alegeri în care televiziunile au mai contat. Gata! Din păcate pentru breasla mea, e finalul epocii influenței TV în politică! Am văzut, săptămânile trecute, candidați care apăreau zilnic la TV, în show-uri electorale, cu neveste, copii, susținători, și acu’, după vot, sunt vai de capul lor. Și am văzut candidați care n-au apărut deloc la TV și acu’ sunt sus în clasamente. Alegerile de anul ăsta înseamnă dispariția televiziunii ca influență în politica românească. E cea mai importată lecție ! De acu’, când o să mai fie cu alegeri, mai bine să ne uităm ce e în frigider decât ce e la televizor ”
Dan Negru a mai subliniat că în pofida faptului că România are mai multe televiziuni de știri naționale decât Franța sau Germania, importanța lor este zero barat.
”E prima dată în istoria României când un candidat ignorat de televiziuni câștigă primul tur al alegerilor prezidențiale. E o lecție care dă fiori și televiziunilor mondiale! Mirarea analiștilor TV arată eșecul televiziunii, dar și nepriceperea angajaților. ChatGPT zice că România are mai multe televiziuni de știri naționale decât Franța, Spania sau Germania. Degeaba, dacă n-au nicio influență. Dimpotrivă! La noi, a fi invitat la televiziunile de știri e totuna cu a fi părtaș cu sistemul. De asta, în anii care vin, televiziunilor de știri românești le va fi greu. Se vor cerne, vor rămâne puține și o vor vira spre divertisment, spre news-entertainment, așa cum unii știu să o facă deja. Să câștigi un tur prezidențial fără să apari la TV e noua orânduire media, la care analiștii TV încă se uită că la poartă nouă. ”
Așadar, Cristian Terheș a dezvăluit câți bani i s-au cerut pentru doar un minut de apariție la TV, adică 10.000 de euro și cum a fost cenzurat după ce a refuzat să plătească. Vedem cum și Călin Georgescu a câștigat la un scor uriaș în contextul în care nu a apărut deloc la televiziunile considerate relevante.
adevarat
…propagantistă cu susținerea comunității LGBTQ+.
Siktir analfabetule!
Draga autor necunoscut al articolului,
Se spune polarizat, nu polerizat. Prima data am crezut ca a fost o scapare, dar a doua oara? Mai pune mana pe o carte; nu strica.