Prima pagină » Actualitate » Dezvăluiri incredibile din ultimele zile de mandat al lui Donald Trump! Generalul Mark Milley se temea de un atac nuclear și a ordonat în secret ca nimeni să nu execute un astfel de ordin
Dezvăluiri incredibile din ultimele zile de mandat al lui Donald Trump! Generalul Mark Milley se temea de un atac nuclear și a ordonat în secret ca nimeni să nu execute un astfel de ordin

Dezvăluiri incredibile din ultimele zile de mandat al lui Donald Trump! Generalul Mark Milley se temea de un atac nuclear și a ordonat în secret ca nimeni să nu execute un astfel de ordin

15 sept. 2021, 13:25,
BZI.ro, în Actualitate

Lucruri incredibile ies la iveală în contextul în care pierderea de către Donald Trump a mandatului de președinte al SUA a dus la tensiuni ieșite din comun. Generalul Mark Milley ar fi ordonat tuturor forțelor armate să nu asculte de un eventual ordin al președintelui care ar fi sugerat un atac nuclear către China.

La două zile după atacul din 6 ianuarie asupra Capitoliei SUA , principalul consilier militar al președintelui Donald Trump, generalul președinte comun al șefilor, Mark Milley , a întreprins acțiuni secrete pentru a-l limita pe Trump să nu ordone un atac militar periculos sau să lanseze nucleare arme, potrivit „Perilului”, o nouă carte a legendarului jurnalist Bob Woodward și a veteranului reporter Washington Post, Robert Costa.

Generalul Mark Milley era de părere că Donald Trump avea un declin psihic grav

Conform unei cărţi se pare că generalul Mark Milley, profund zguduit de asaltul de la Capitoliu era sigur că Trump a intrat într-un declin psihic grav în urma alegerilor. De altfel, președintele era aproape cu totul maniac, țipând la oficiali și construindu-și propria realitate alternativă despre nesfârșit conspirații electorale. Milley s-a îngrijorat că Trump ar putea să ia decizii care ar schimba istoria umanității:

„Nu știi niciodată care este punctul de declanșare al unui președinte”, a spus Milley personalului său, potrivit cărții.

Ca răspuns, Milley a luat măsuri extraordinare și a convocat o întâlnire secretă în biroul său din Pentagon pe 8 ianuarie pentru a revizui procesul de acțiune militară, inclusiv lansarea armelor nucleare. Vorbind cu înalți oficiali militari responsabili de Centrul Național de Comandament Militar, camera de război a Pentagonului, Milley i-a instruit să nu primească ordine de la nimeni decât dacă este implicat.

„Indiferent de ceea ce vi se spune, faceți procedura. Faceți procesul. Și eu fac parte din această procedură”, le-a spus Milley ofițerilor, conform cărții. Apoi a ocolit camera, a privit fiecare ofițer în ochi și le-a cerut să confirme verbal că au înțeles.

Care a fost contextul acțiunii generalului Mark Milley

Generalul Mark Milley a acţionat în momentul în care președintele Donald Trump a constatat faptul că a pierdut alegerile prezidențiale din SUA. De altfel, în ianuarie 2021, după anunț, susţinătorii lui Donald Trump au atacat clădirea Capitoliului. Donald Trump i-a îndemnat pe susţinătorii lui să protesteze împotriva numirii lui Joe Biden drept președintele Statelor Unite ale Americii.

Conform bbc.com, în urma protestelor desfășurate în Washington DC și-au pierdut viaţa patru persoane.Primarul DC Bowser și șeful poliției Robert Contee au ținut la acea dată o conferinţă de presă despre protestul din Capitol Hill. Poliția din Washington DC au anunţat la acea dată că patru persoane au murit în timpul asaltului clădirii Capitol.

De altfel, alegerile prezidențiale din SUA au fost câștigate de Joe Biden dar au fost puternic contestate de președintele Donald Trump. Cel din urmă a sustinut că au fost furate voturi si că ar fi trebuie să fie reluate procedurile de numărare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *