Prima pagină » Actualitate » Dezvăluiri incendiare! Utilaje de zeci de milioane de lei zac nefolosite, în timp ce parcurile din București sunt neîngrijite! Nicușor Dan ar fi avut cu ce să facă curăţenie – GALERIE FOTO

Dezvăluiri incendiare! Utilaje de zeci de milioane de lei zac nefolosite, în timp ce parcurile din București sunt neîngrijite! Nicușor Dan ar fi avut cu ce să facă curăţenie – GALERIE FOTO

01 sept. 2021, 08:21,
în Actualitate

Noi dezvăluiri în scandalul parcurilor din București care arată deplorabil. Conform jurnaliştilor de la dcnews, primarul Nicusor Dan vrea să desfiinţeze o companie municipală care are echipamente de zeci de milioane de lei. Acestea stau nefolosite în garajele instituţiei.

Nicușor Dan a ajuns în centrul atenţiei după ce mai multe asociaţii au publicat mai multe poze care arată starea deplorabilă a parcurilor din București.

Nicușor Dan are în garajele Companiei Municipale de Parcuri echipamente de zeci de milioane de lei care stau nefolosite

Sursa citată menţionează faptul că niciodată în ultimii 20 de ani parcurile nu au ajuns să arate atât de neîngrijite. Mărturiile cetăţenilor trecuţi de o vârstă par să întărească această idee. Asta în timp ce, conform sursei citate, parcurile au ajuns în acest hal nu neapărat din pricina angajaţilor. De altfel, pozele publicate arată faptul că în garajul Companiei Municipale Parcuri stau, nefolosite și în țiplă, echipamente şi utilaje care valorească peste 20 de milioane de lei.

Cu toate că instituţia ” Compania Municipală Parcuri ” are tot ce trebuie pentru a curăța parcurile din București, Nicușor Dan nu a finanţat compania, acuzând că practică prețuri mai mari decât la privat. Totuși, dacă intradevăr preţurile sunt uriașe, primarul putea interveni oricând printr-o decizie a Consiliului General care ar fi putut echivala prețurile la cele de pe piață. Acest lucru nu s-a întâmplat iar suspiciunea că edilul ar vrea să blocheze definitiv, până la faliment compania, este una rezonabilă.

Parcurile Herăstrău și Cișmigiu arată deplorabil și sunt invadate de şobolani

În postarea publicată pe o reţea de socializare, AsoP menţionează faptul că parcul Cișmigiu are nevoie de un proces de reabilitare pentru că, actual, arată deplorabil. Aceștia dau vina pe lipsa de finanțare din partea Primăriei București dar și lipsa unui plan concret de reabilitare.

„În baza protocolului de colaborare dezvoltat conform prevederilor HCGMB nr. 160/2016, AsoP Bucureşti şi-a arătat astfel disponibilitatea de a asigura expertiza necesară pentru elaborarea şi implementarea unui plan de gestionare adecvat şi pentru atragerea de finanţări pentru realizarea propriu-zisă a activităţilor specializate necesare pentru a oferi o şansă de supravieţuire celei mai emblematice grădini istorice din România. Starea deplorabilă în care se află în prezent Parcul Cişmigiu este cauzată de lipsa resurselor financiare, de absenţa expertizei necesare la nivelul administraţiei publice, precum şi cadrului instituţional format din entităţi cu atribuţii incerte sau contradictorii”, se arată în scrisoare.

În parcul Herăstrău este invazie de şobolani

Monica Davidescu a postat, vineri, 4 iunie, o fotografie cu rozătoarele din zona teraselor Herăstrău din București. Ea a întrebat, îngrijorată, care este timpul de gestație la șobolani, dat fiind că dezinsecția în București a întârziat doar 3 luni.

„Așa ceva!!!! Azi în Bucureşti, zona teraselor Herăstrău. Dezinsecția în București a întârziat doar 3 luni. Care e timpul de gestație la șobolani? Ca să știu cu cât înmulțesc”, a scris Monica Davidescu alături de fotografia în care a surpins șobolanii.

sursă foto dcnews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *