Prima pagină » Titlurile zilei » Dezvăluiri incendiare din interiorul companiei Fan Courier Iași. Vlad Domițian: „Era să mor de mai multe ori” – FOTO/VIDEO

Dezvăluiri incendiare din interiorul companiei Fan Courier Iași. Vlad Domițian: „Era să mor de mai multe ori” – FOTO/VIDEO

14 feb. 2024, 02:00, 26 ,
Raluca COSTIN în Titlurile zilei

Un angajat Fan Courier Iași, una dintre cele mai cunoscute companii de curierat din țară, dezvăluie mai multe nereguli din cadrul firmei. Bărbatul spune că a fost la un pas de accident sau chiar de moarte din cauza defecțiunilor grave ale mașinilor pe care le conduce

Vlad Domițian s-a angajat la Fan Courier Iași în luna august 2023. Spune că au fost probleme cu mașinile de curierat din prima zi în care a muncit în cadrul acestei companii.

„Doresc să atrag atenția autorităților cu privire la condițiile de lucru necorespunzătoare. De exemplu, mașinile au cauciucuri uzate, fără frâna de mână și neechipate corespunzător pentru condițiile de iarnă, vară, salarii considerabil scăzute în raport cu efortul și riscurile implicate în munca de curierat. De asemenea, lucrăm în zile de weekend fără a beneficia de compensații financiare corespunzătoare.

Aceste probleme nu sunt doar îngrijorătoare pentru angajații direct afectați, ci și pentru siguranța și bunăstarea generală a comunității. M-am angajat prin intermediul unui băiat care muncea acolo, dar a plecat la scurt timp. M-am angajat în august 2023. Nu a fost ok de la început, când m-am angajat. Eu am fost cu cineva în mașină, pe cargo, unde erau două persoane. Duceam coletele în Iași și în zona metropolitană. Două luni am fost pe cargo, apoi mi-au dat o zonă, o mașină”, susține Vlad Domițian, în vârstă de 19 ani.

Un angajat Fan Courier Iași face dezvăluiri din interiorul companiei

Tânărul spune că a fost la un pas să moară din cauza defecțiunilor mașinilor de curierat și a anunțat superiorii în legătură cu aceste probleme, dar a primit doar promisiuni.

„Mașinile sunt uzate, fără frână de mână, cu cauciucuri necorespunzătoare. Era să fac accident, să mă răstorn de două ori. Am transmis conducerii problemele și mi-au spus să le rezolv singur pentru că mecanicii nu sunt capabili să rezolve nimic. Am o colegă căreia i s-a stricat mașina, a trimis un mecanic, dar tot curierul și-a rezolvat prin telefon. S-a băgat pe sub mașină, s-a murdărit, s-a dus așa acasă. Multe mașini sunt dezafectate. Pleacă oamenii, din asistenți se duc la livrat, chiar dacă nu e treaba lor.

Îți promit cauciucuri, că vin la următoarea comandă, nu vin cauciucurile. Era să fac accident când am circulat cu mașina cu cauciucuri de vară pe zăpadă, la Vânători. Era să mor de mai multe ori. Unii colegi fac accidente zilnic pentru că nu ține frâna, au defecțiuni. La Iași sunt în jur de 50-60 de mașini, dar jumătate sunt defecte. Doar mașinile din zona centrală sunt mai bune. Mereu e fluctuație de personal și mulți renunță la scurt timp după ce se angajează”, mai spune angajatul Fan Courier.

Clienții depun des reclamații împotriva companiei Fan Courier.

Reclamant: „De la București se aprobă salariile mărite, dar noi, curierii de la Iași, nu vedem banii”

Angajatul nemulțumit mai spune că, deși de la București se anunță mărirea salariilor, la Iași nu ajung banii.

„Sunt multe promisiuni din partea companiei când te angajezi, dar rămân doar promisiuni. Din 4 sâmbete muncite, plătesc doar una, cu 20 de lei pe zi. Faci muncă în folosul firmei. Salariul inițial era minimul pe economie, cu bonuri, 400 de lei. Au mărit puțin, deși șefii de la București au aprobat salarii mai mari. Acolo, printre șefi sunt angajate multe rude și cred că de aceea nu ajung salariile la noi, curierii. Deci jumătate din șefi sunt în familie, banii rămân acolo.

Își iau banii șefii de la Iași. De la București se aprobă salariile mărite, dar noi, curierii de la Iași, nu vedem banii. Săptămâna trecută au plecat mulți curieri, s-au certat cu șefii. Eu sunt, acum, în preaviz, de la 1 martie nu mai lucrez. Eu azi (n.r. – 13 februarie) i-am anunțat că depun reclamație la ITM (n.r. – Inspectoratul Teritorial de Muncă) Iași și că merg să vorbesc cu presa și m-au întrebat dacă sunt mândru că fac treaba asta. Nu prea i-a interesat. Eu am decis să spun ce probleme sunt pentru că m-am săturat de promisiuni”, încheie Vlad Domițian, angajatul Fan Courier Iași.

Șefii de la Fan Courier au precizat că vor analiza cele sesizate de angajat.

„Vă informăm că, la nivel național, compania FAN Courier operează prin colaborări bazate pe contracte de prestări servicii semnate cu firme locale. Aceste firme sunt societăți comerciale de sine stătătoare, cu propriii angajați și propriul patrimoniu și au personalitate juridică cu drepturi și obligații ce decurg din acest statut. În conformitate cu parteneriatul semnat, operatorul local își asumă integral responsabilitatea în ceea ce privește logistica necesară desfășurării activității curente în cele mai bune condiții.

FAN Courier nu are autoritatea de a se implica în soluționarea problemelor care apar în interiorul companiilor partenere, deoarece această interferență contravine prevederilor legale, privind funcționarea societăților comerciale. De asemenea, vă informăm că FAN Courier va analiza atent acuzațiile formulate la adresa companiei cu care colaborează regional”, a declarat Adriana Manu, marketing și PR manager de la Fan Courier.

O altă sesizare a fost depusă de un ieșean împotriva Fan Courier.  Rămâne de văzut ce se va rezolva în urma reclamației angajatului Fan Courier Iași, Vlad Domițian.

Comentarii
  • Descalecat de la vegasluy, Penes asta are enspe vieti in pieptu-i de arama. Dar nici de astea nu a avut nevoie, ca a supravietuit de mai multe ori. Asa scrie la gazeta.

  • E bine ca are curaj si demasca lucrurile ce nu functioneaza, pentru a se lua masuri. Bravo.

  • De multe ori acesti soferi cheama clientii in strada pentru ca nu pot intra cu masinile din cauza defectiunilor tehnice.Curajjul acestui tanar s-ar putea finaliza cu pierderea postului.Cati oameni risca asa ceva?Felicitari, acestui tanar!Ce fac politistii in acest caz,cat si conducerea acestei societati?

  • Oare cum iau inspectia tehnica aceste masini?

  • Bravo omule ! Bravo!
    Conducerea Fancurier din București… când încheiați contractele cu acele companii comerciale , puneți clauze și verificați le pentru a nu vă păta numele ! Mai lăsați dracu vrăjeala asta cum ca nu este responsabilitatea voastră în fiecare punct de lucru . Numai zic ca majoritatea o ardeți cu părul în ochi pe același model .

  • Chef de munca. Eu mergeam si cu 3 roti daca aveam nevoie de bani.

  • Într-adevăr mașinile sunt dezastruoase…
    La Iași cred că se clasează pe ultimul loc.
    Până și boschetarii de la Cargus și sameday stau mai bine cu mașinile!

  • Lasa nu mai plangeti pe soferi de ce nu spun cum fac carausie cu masinile fan si fura din colete,le izbesc ajung stricate,acuma o sa spuna ca e din cauza masinilor defecte,tot ei le strica .Soferi mizerabili pute urma dupa ei si dupa masina!!!!!

  • Și cine îl ține legat cu lanțuri la acest job?
    Man dacă nu îți convine ia și pleca nu umbla cu șantaje pe la presă și ITM. Fii smart și vezi de treaba ta!

  • Cred că tu ești unul din acei angajați ce pupă șefii în fund…

  • Planul viitoarelor investiţii ale FAN Courier include extinderea reţelei de HUB-uri regionale şi modernizarea celor existente, la nivelul întregii ţări, printre care si la Iasi, HUB ce se va deschide in acest an vis a vis de vechiul sediu de pe Calea Chisinaului. Atatea milioane de EUR investite si nu au bani de salarii, bonusuri, masini cu service-ul la zi?

  • Pozele transmise presei sunt cu masini retrase din circulatie pastrate pt piese ! Acest tanar cred ca a venit in firma pt a denigra nu pt a si asigura traiul ! Daca ar fi avut rezultate ar fi fost remunerat corespunzator dar el a venit sa faca poze ! Frumos inceput de drum !

  • rahații de la firma asta desfac coletele , fură din ele după care spun că-s deteriorate de la transport ! niște pramatii !

  • Păi comanda prin alta firma imigrant mort de foame aterizat la Iași…
    Aveați București la dispoziție dar ați venit la Iași sa rupeți cariciul.
    Va umbla șobolanii cu lacrimi in ochi prin casă după o firmitura de pâine dar vă comportați de parcă ați fi altețe regale…
    Mvie

  • Si cand te gandesti ca unii si-au jertfit viata pentru ca urmasii lor sa aiba conditii bune de munca…..Acum unii neispraviti spun daca nu-ti convine schimba locul,in loc sa schimbe mentalitatea total gresita si ilegala…

  • Popa de unde ești?

    Popa de unde morții tăi ești?
    Vs,nt,bt sau sv?
    Morți de foame cu figuri.
    Marș acasă la voi

  • E greu sa muncesti de la anii astia!

  • Sunt mai multe tipuri de angajati…..e adevarat ca unii trag de sparg si pe altii ii doare in basca si mai sunt o parte si pe sistemul romanesc ……dar nu e ceva generalizat….dar firma e mult peste celelalte….ca idee ….probabil o tehnologizare mai buna ( puncte depunere si ridicare colete de pe o zi pe alta) si o indicatie clara cand ajunge coletul… ( si nu lasat la voia intamplarii, baiatului de pe zona sau din depozit)…..cred ca ar schimba multe

  • si fara scoala saracu… oare soferii astia cu cateva clase la ce munca fac cati bani cred ca li se cuvine?

  • intradevar masinile FAN CURIER sunt niste jeguri.Cine ii autorizeaza si le da itp sa functioneze cu masinile alea?

  • intradevar masinile FAN CURIER sunt niste jeguri.Cine ii autorizeaza si le da itp sa functioneze cu masinile alea?

  • Fan curier a devenit o gluma, am multe colete pierdute de ei, noroc daca ai declarata contravaloarea coletului, te despagubesc, dar produsele nu le mai vezi, nici tu, nici destinatarul.

  • Baiatul asta, mare piciu sportiv biciclist care rupe tigarile, nu stie nici macar sa dea buna ziua. Probabil nu a primit educatie acasa, sau asta este educatia pe care a primit-o. Sunt sigur ca fan courier nu este angajatorul anului ( desi inaintea lui pe aceeasi zona a fost un baiat care a lucrat cel putin 5 ani, dupa care a venit unul cae a lucrat 1 an si s-a mutat la Bucuresti, tot la fan ), dar nici sa nu va asteptati ca umbla cu dreptatea-n gura.

  • Baiatul asta, mare piciu sportiv biciclist care rupe tigarile, nu stie nici macar sa dea buna ziua. Probabil nu a primit educatie acasa, sau asta este educatia pe care a primit-o. Sunt sigur ca fan courier nu este angajatorul anului ( desi inaintea lui pe aceeasi zona a fost un baiat care a lucrat cel putin 5 ani, dupa care a venit unul cae a lucrat 1 an si s-a mutat la Bucuresti, tot la fan ), dar nici sa nu va asteptati ca umbla cu dreptatea-n gura.

  • DanielFanCourier

    Sunt multe neamuri în cadrul companiei de la Iași. Daniel cu nevastă-sa, Toreaca cu nevastă-sa, Bleoju (ține umbră pământului degeaba) mai era un gras pârlit care umbla șchiop, Ovidiu cu nevastă-sa sau cum îl strigă băieții Ghidon și tot așa, nepoți, verișori etc. Primele de Paști se împart între ei ca curierii iau mumu, de black Friday te cheamă cu japca la muncă inclusiv duminică și îți dă la mumu bani. Cele mai pârlite ființe din toată firma aia e barlidosul de Daniel (directorul) și Toreaca (rrrrraraitul firmei) care e în stare sa te amenințe sa vii la muncă din timpul tău liber. Multă mumu la toată firma din Iași și multă mumu la șeful de trib ELA (Director Regional) , plătesc curierii cu 2600 lei și ei conduc Lamborghini. A draq rapciuga mai are și 5 copii din flori

  • Lasati, lasati, ca-si mai fac cel putin juma’ de salariu din ciubuc. Si-n cazul asta, ma scuzati, iau cat mine, profesor cu studii superioare cu18 ani vechime. Eu ma dau cu capul de pereti cu copiii din ziua de azi si am o mie de griji si responsabilitati care nu au de-a face cu profesia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`