Viitorul puşcăriaş, Mircea Negulescu, a făcut o serie de dezvăluiri excepţionale în legătură cu binomul SRI-DNA dar şi despre generalul Florian Coldea care, conform fostului procuror, a fost chemat la Ambasada Franței pentru eliberarea unui om de afaceri. O altă idee adusă în atenția publică face referire la faptul că Clotilde Armand ar putea fi agentă a serviciilor secrete din Franța. (DETALII AICI)
Lucrurile sunt extrem de sensibile mai ales datorită faptului că un şef de servicii secrete românesc (Florian Coldea) dă raportul la Ambasada Franței. De aici, întrebările sunt multe şi putem ridica suspiciuni asupra taberei în care lucrează generalul român.
Mircea Negulescu susţine că Florian Coldea a fost la Ambasada Franţei
Într-un interviu dat Realitatea Plus, fostul procuror al DNA Ploieşti, Mircea Negulescu, susţine faptul că Florian Coldea, generalul controversat din SRI, a fost prezent la Ambasada Franţei pentru a da asigurări că un cunoscut om de afaceri (era anchetat pentru mai multe fapte penale) nu va fi arestat. Procurorul povesteşte că cei din DNA aveau dovezi consistente care să îi dovedească vinovăţia dar judecătorii au respins cererea de arestare și l-au plasat sub control judiciar. Aici a intervenit şi şeful SRI din Prahova, Sabin Iancu care, conform sursei citate, a vorbit cu judecătorii pentru a nu îi dă arest.
Era anchetat un om de afaceri iar cei doi procurori s-au chinuit doarte tare şi au muncit mult să stabilească adevărul judiciar. Florian Coldea a fost implicat în dosar. Acesta ar trebui să ne spună dacă în momentul reţinerii omului de afaceri s-a prezentat la Ambasada Franţei pentru a lua legătura cu doi ofiţeri de informaţii francezi cărora le-a garantat că omul de afaceri nu va fi arestat. Nu ştiu ce interese reprezenta Florian Coldea, statul român sau statului francez.. Aş vrea să ştiu şi eu. La momentul respectiv l-au reţinut pe omul de afaceri şi s-a propus arestarea preventivă.
În mod surprinzător, în pofida probelor solide care dovedeau activitatea infracţională, judecătorii au propus plasarea sub control judiciar. Din câte pot să bănuiesc, singura persoană de legătura era Sabin Iancu (n.red. șeful SRI Prahova) care avea o relaţie apropriată cu mai mulţi judecători. Nu ştiu dacă au fost influenţaţi judecătorii dar sigur au fost sunaţi. Colegii mei care muncise atât de mult erau supăraţi pe situaţie. Au făcut contestaţie și la Curtea de Apel dar a fost acelaşi rezultat…
Florian Coldea, agent francez de informaţii?!
În altă ordine de idei, Mircea Negulescu susține că dorește să afle ce interese reprezenta Florian Coldea în momentul vizitei făcute la Ambasada Franței. Interesele României sau interesele Franței. Prin aceste dezvăluiri există o suspiciune rezonabilă să credem că Florian Coldea ar fi putut fi agent dublu, agent al Franței și agent al României. De alfel, prezența unei persoane din serviciile românești în Ambasadă pentru a da asigurări că omul de afaceri nu va fi arestat dovedește relația de vasalitate dintre Coldea și Ambasada Franței.
În altă ordine de idei, un șef SRI, Sabin Iancu, șeful SRI Prahova avea o relație apropriată cu judecătorii de la Curtea de Apel Prahova și de la Tribunalul Prahova. Mircea Negulescu susține că șeful SRI se vedea și în interes profesional dar și la chermeze cu aceștia. Acest lucru a facilitat o intervenție la cei citați mai sus.
Soluția s-a menținut la Curtea de Apel. Sabin Iancu avea o relație apropriată și cu judecătorii de la Tribunal și cu cei de la Curtea de Apel. Ceea ce nu ştiţi e că Sabin Iancu avea o legătura, atât la evenimente profesională cât şi la chermeze. Domnul Sabin avea posibilitatea să discute şi să influenţeze o decizie a judecătorilor.
Domnul Coldea intervine în dosar şi ulterior acesta scapă, fiind plasat sub control judiciar. Coldea îl sună pe Iancu să îl întrebe de ce a declarat Sebastian Ghiţă ce a declarat. Coldea îl sfătuise pe pe Ghiţă că la ora 24 îi încetează mandatul de deputat, spunându-i clar că ar fi bine să… La momentul în care Sebatian Ghiţă a fugit din tară, Sabin Iancu ştia foarte bine că noi l-am pus sub supraveghere pe Ghiţă. Este foarte uşor de stabilit dacă a fost la Ambasadă. Bănuiesc că ştia şi domnul Maior. Sunt curios să stabilească interesele cărui stat le reprezenta Florian Coldea, a statului francez, sau a statului român? Evenimentele s-au produs în anul. 2015
Dovada supremă că cei vinovați nu vor scăpa niciodată, iar adevărul se află mereu
Spusele lui Mircea Negulescu pot fi considerate un avertisment pentru toți procurorii și judecătorii cărora, în schimbul instrumentării deficitate a unui dosar, în favoarea unor interese venite din altă parte, sunt premiați de alte persoane. Vorbim despre faptul că mulți judecători și procurori au promisiune de avansare în grad dacă judecă dosare grele și dau sentințe care sunt pe placul anumitor grupuri de interese.
Unele surse afirmau, acum ceva timp, faptul că procurorului Mircea Negulescu i s-a promis funcția de procuror general al României dacă va judeca mai multe dosare conform ordinului pe unitate. Totuși, a fost doar o chestiune de timp ca minciunile procurorului să fie făcute publice iar acesta, nu numai că și-a pierdut jobul ci are la ora actuală mai multe dosare penale, dosare penale care au șanse mari de a se soluționa cu o pedeapsă privativă de libertate (închisoare). Avertismentul ar trebui să fie unul ușor de înteles pentru judecătorii și procurorii care nu judecă cu bună credință dosarele tuturor persoanelor care sunt trimise în judecată.
Cine este generalul SRI Florian Coldea
De-a lungul timpului, generalul SRI, Florian Coldea, a fost în centrul a mai multor scandaluri. Vă aducem aminte faptul că acesta a fost în centrul unui scandal atunci când fostul parlamentar Sebastian Ghiță a dezvăluit mai multe lucruri şocante. Se pare că Florian Coldea era puternic implicat în procesul de judecare din România, controlând atât procurori cât și judecători. Generalul avea legături strânse cu fostă şefă DNĂ, Laura Codruța Koveși.
Prin faptul că procurorii erau, ori ameninţaţi ori premiați, se făceau dosare la comandă unde zeci, sute de oameni de afaceri au avut de suferit pentru că au fost împotriva sistemului sau nu au acceptat să cotizeze
Analizând lucrurile după o perioadă de timp, cunocând relaţiile speciale pe care le avea cu Sabin Iancu. Cred că Sabin Iancu a contactat judecătorii respectivi şi le-a creat o stare de frică pentru a luat o altă decizie.
Cine este Procurorul Mircea Negulescu
Fostul procuror Negulescu, supranumit, procurorul portocală este un procuror care activa la DNA Ploiești și asupra acestuia a planat mai multe fapte reprobabile. Vorbim despre faptul că Mircea Negulescu a fost acuzat că ar fi obținut declarații mincinoase de la mai mulți așa spus martori, i-a obligat pe unii să dea denunțuri doar pentru a obține un dosar consistent împotriva lui Sebastian Ghiță:
Din probatoriul procurorilor, a rezultat că primul inculpat, în calitate de procuror în cadrul DNA – ST Ploieşti, cu ajutorul celui de-al doilea inculpat, ofițer de poliţie judiciară detașat la DNA – ST Ploiești, ar fi procedat la ticluirea modului de sesizare şi a întregului material probator administrat în două dosare, cu scopul învinuirii pe nedrept a unor persoane, ar fi dispus punerea în mişcare a acţiunii penale, precum şi măsuri neprivative de libertate constând în control judiciar faţă de unele dintre acestea, știind că sunt nevinovate.
De asemenea, ar fi determinat judecătorul de drepturi şi libertăţi de la ÎCCJ dintr-unul dintre dosare să dispună, fără vinovăție, arestarea preventivă faţă de o persoană, ştiind că aceasta este nevinovată întrucât materialul probator pe baza căruia s-au argumentat măsurile procesuale a fost plăsmuit încă de la momentul sesizării organelor judiciare.
Totodată, primul inculpat, cu ajutorul celui de-al doilea, în mod repetat, ar fi determinat mai mulți martori (unii cu identități protejate) să dea declaraţii mincinoase în dosarele penale menţionate anterior și mai mulți denunțători să formuleze denunţuri cu privire la existenţa unor fapte prevăzute de legea penală, cunoscând că acestea sunt nereale, denunțurile fiind ulterior clasificate, cu consecința vătămării drepturilor procesuale ale persoanelor vătămate.
Procurorii au formulat nu mai puțin de opt acuzații împotriva lui Negulescu:
cercetare abuzivă (prev. de art. 280 alin. 1 şi 2 Cod penal) – 6 infracţiuni;
represiune nedreaptă (prev. de art. 283 alin. 1 Cod penal) – 4 infracţiuni;
instigare la represiune nedreaptă în modalitatea participaţiei improprii (prev. de art. 47 Cod penal în ref. la art. 283 alin. 2 Cod penal în cond. art. 52 alin. 3 Cod penal);
influenţarea declaraţiilor (prev. de art. 272 alin. 1 Cod penal în cond. art. 35 alin. 1 Cod penal);
inducerea în eroare a organelor judiciare în forma instigării şi în modalitatea participaţiei improprii (prev. de art. 47 Cod penal în ref. la art. 268 alin. 1 Cod penal în cond. art. 52 alin. 3 Cod penal cu aplic. art. 35 alin. 1 Cod penal);
inducerea în eroare a organelor judiciare în forma instigării şi în modalitatea participaţiei improprii, prev. de art. 47 Cod penal în ref. la art. 268 alin. 2 Cod penal în cond. art. 52 alin. 3 Cod penal cu aplic. art. 35 alin. 1 Cod penal;
fals intelectual (prev. de art. 321 alin. 1 Cod penal, în cond. art. 38 alin. 1 Cod penal) – 10 infracţiuni:
abuz în serviciu (prev. de art. 297 alin. 1 Cod penal) – 3 infracţiuni.
Instituțiile statului nu reacționează în niciun fel
În pofida faptului că declarațiile au fost făcute în urmă cu ceva timp, instituțiile abilitate ale statului nu au avut absolut nicio reacție și nu au demarat absolut nicio anchetă în legătură cu faptul că ofițerii SRI dau socoteală ambasadelor străine. Românii plătesc din propriul buzunar salariile a mii de procurori, ofițeri SRI, persoane abilitate să demareze anchete și să ia măsurile absolut normale și necesare pentru o societate normală.
Lipsa acestor reacții ar putea însemna că instituțiile statului care sunt abilitate să ia măsuri sunt subordonate diverselor ambasade străine din România. Altfel spus, românii trebuie să conștientizeze faptul banii din propriile buzunare ar trebui să ajungă la instituții doar dacă oferă rezultate și o protecție consistentă cetățeanului simplu, cetățeanului care este abuzat de judecători care au o altă agendă decât cea patriotă și legală.