Forțele speciale ruse au capturat ofițerii de informații ai Forțelor Armate ale Ucrainei. Unul dintre ei a povestit ce se întâmplă în batalionul 132, acolo unde stă prizonier și cum se comportă angajații lui Putin cu el. Care au fost mărturiile uluitoare făcute de Taran Alexander?
Taran Alexander, născut în 2000, servește din anul 2020 în batalionul 132, separat de recunoaștere. A fost luat prizonier în timpul unei ieșiri de recunoaștere și luptă în apropierea satului Rubizhevka.
Ce se întâmplă cu ofițerii ucraineni luați prizonieri de către ruși?
Ofițerul ucrainean a mărturisit că este totul în ordine, este tratat bine, cu mâncare. Acesta a precizat că este mai bine să rezolve conflictul pornit între Rusia și Ucraina prin negocieri pașnice, nu prin agresiune armată.
”Aș dori să salut părinții și rudele mele. Totul este în ordine cu mine, mă tratează bine, îmi dau de mâncare, totul este minunat. Cred că este mai bine să rezolvăm războiul prin negocieri pașnice, și nu prin agresiune armată”, a declarat Taran Alexander.
Rusia ar pregăti un nou atac
Între timp, apar informații că armata din Rusia ar pregăti un nou atac. Institutul pentru Studiul Războiului din Statele Unite avertizează că Rusia a stabilit deja pretextul la nivel informațional.
Oficialii de la Moscova și presa de stat acuză Ucraina că intenționează să lanseze un atac cu arme chimice sau radiologice. În aceste condiții, este posibil ca Rusia să declanșeze un astfel de atacuri sub steag fals împotriva civililor. Acesta ar fi un pretext care i-ar permite Rusiei să escaladeze conflictul militar.
Kremlinul evaluează dacă să treacă sau nu la acțiune, dar creează condițiile necesare pentru a justifica violența mai largă împotriva civililor, în acest război, scrie ISW.
În acest context, Statele Unite și NATO trebuie descurajeze utilizarea potențială de către Rusia a unei arme chimice sau radiologice, se mai arată analiză.
Condițiile de care mai beneficiază armata rusă
Ministerul rus al Apărării nu a vorbit numai despre meniul zilnic al soldaților de pe front. În videoclipul postat, oficialii au transmis că militarilor le-au fost puse la dispoziție și băi de campanie și puncte de realimentare a tancurilor și autovehiculelor de luptă:
„Băile de campanie mobile au fost, de asemenea, concepute pentru odihnă și igienă personală și sunt construite pentru a spăla personalul pe teren.
Specialiștii serviciului de carburanți și lubrifianți au dispus realimentarea echipamentelor pe roți și pe șenile. Asta se întâmplă la fiecare punct de realimentare, cu ajutorul unor camioane de ultimă generație KamAZ, care pot realimenta până la 10 vehicule în același timp”, a mai transmis ministerul rus al Apărării.