Prima pagină » Local » Dezvăluiri din secția de ATI de la Spitalul „Sf. Maria”. O mamă doarme lângă patul fiicei sale care suferă de o boală fără leac: „Este o afecțiune extrem de gravă și rară” – FOTO

Dezvăluiri din secția de ATI de la Spitalul „Sf. Maria”. O mamă doarme lângă patul fiicei sale care suferă de o boală fără leac: „Este o afecțiune extrem de gravă și rară” – FOTO

12 sept. 2023, 02:00, 9 ,
Cristina Doroftei în Local

O mamă care doarme lângă patul fiicei sale, internată la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” din Iași, ne dezvăluie ce înseamnă să-și vadă copilul ce se chinuie de durere și nu poate face nimic pentru a-i alina suferința. Florentina Cătălina Calancea este disperată, fiica sa în vârstă de doi ani și zece luni a fost diagnosticată cu boala Leight, o afecțiune gravă care sfidează chiar și medicii

De când s-a născut, Anastasia Gabriela Calancea a stat numai prin spitale, în special în secția de Anestezie și Terapie Intensivă. La Spitalul „Sf. Maria” din Iași, acesta este al doilea caz de boală Leight care s-a înregistrat de la începutul anului 2023.

„Este o boală extrem de gravă și rară. Nu are tratament, iar problema cea mai mare este faptul că această boală este progresivă”, declară dr. Ioana Grigore, medic primar neurologie pediatrică la Spitalul „Sf. Maria” din Iași.

O mamă doarme lângă patul fiicei sale care suferă de o boală cruntă

poză cu Anastasie, copila în vârstă de doi ani, diagnostucată cu boala Leight

Boala Leight este o tulburare neurologică gravă care afectează dezvoltarea mobilității, a posturii și a capacităților mentale la copii

Boala Leight este o tulburare neurologică gravă care afectează dezvoltarea mobilității, a posturii și a capacităților mentale ale copiilor. Fata a avut parte de multe internări și externări, însă, în luna mai, situația s-a agravat, așa că mama a fost nevoită să o aducă de urgență la Spitalul „Sf. Maria” din Iași.

„Avea pierdere de echilibru, așa că am dus-o la spital, unde mi-au zis că are niște leziuni cerebrale, mi-au spus că e așa de la naștere și nu știu care este cauza exactă. La sfârșitul lunii mai am aflat că suferă de afecțiunea Leight, medicii mi-au spus că este o boală rară. Atunci am stat, o săptămână, cu ea internată la ATI. În august (n.r. – 12 august) a început chinul, am stat cu ea în spital până pe data de 18 august, ulterior au externat-o, fără a-i da un tratament.

Pe data de 19 august a avut o cădere și de atunci până pe data de 10 septembrie am stat din nou cu ea în spital. Am crezut că o pierd, nu vă pot descrie prin ce am trecut. Medicii nici nu m-au crezut când le-am spus că ea a fost bine, nu le venea să creadă că Anastasia a fost un copil normal, pentru că prezenta foarte multe leziuni cerebrale. Nu au mai putut să o supravegheze, mi-au dat vitamine și ne-au trimis acasă. Pe data de 20 septembrie trebuie să mă întorc cu Anastasia pentru un RMN. Așteptăm să vină rezultatul de la testarea genetică, încă sper că există un tratament pentru această boală.

Orice sumă contează, am nevoie pentru drumurile la spital, pentru mâncare, pentru medicamente. Nu am nevoie de nimic pentru mine”, declară Florentina Cătălina Calancea, mama Anastasiei.

Anastasia are nevoie de ajutor

poză cu Anastasie, copila în vârstă de doi ani, diagnostucată cu boala Leight

Banii nu ajung, din acest motiv, oricine vrea să facă o faptă bună să doneze pentru medicamentele Anastasiei în contul mamei

Starea de sănătate a copilei este nefavorabilă. În comparație cu internarea care a avut loc în luna mai, în prezent, leziunile sunt mai multe. Fetița este de o frumusețe rară care-i este ascunsă de suferința ce i se poate citi pe chip.

Mama care doarme lângă patul fiicei sale este disperată. Acasă mai are o fetiță în vârstă de șase ani care a început școala. Banii nu ajung, din acest motiv, oricine vrea să facă o faptă bună poate să doneze pentru medicamentele Anastasiei în contul mamei: RO75BRDE240SV56793902400. Orice sumă contează.

Comentarii
  • Bercaru stefan

    Oameni buni Dumnezeu sa ma ierte…….tatal copilului este un alcolist un batauș cu nenumarate antecedente si reclamatii la politie…acesta isi bate parintii care le ia pensia in fiecare lună…nu lucreaza doar bea ori ce prinde, este un scandalagiu. Acesta a batuto pe concubina lui in nenumarate randuri chiar si cand era insarcinata cu fetita bolnavă…va puteti interesa la politie de cate ori a chemat salvarea concubina acestia deoare ce o batea cu picioarle in burtă. Acesta nici bine nu a realizat ca fata este bolnava a si mers la primarie sa scoata ajutor social sa aiba ce bea. Este dator la toti oamnii prin sat la toate portile are de dat bani pe bautură. El si cu concubina lui sunt vrei deal doilea. In sat se aude ca CALANCEA IONUT a batut fata cand era in stare de ebrietate cu picioarele in cap deoare ce plangea mereu. Oameni buni daca ajutati aceast copil nui dati bani tatalui incerati sa o ajutati in alte modalitați. Va multimesc!

  • Stefan bercaru

    Tatal fetei Calancea Ionut este un alcolist un om care isi bate tatal si mana si tot el si a batut si concubina cand aceasta era insarcinata si a batutonsi dupa nastere, in sat se aude ca acesta a batut fetița in cap cand era in stare de ebrietate…este un clinet fidel al politiei. Daca vreti sa ajutati nui dati bani alcolistului ajutati copilul.

  • Dumnezeu sa ajute acest copil ! Sa ma ierte D-zeu dar parintii subt doi betivi si doi lenesi! El bea zi de zi , nu lucreaza il bate pe tatal sau si ii ia pensia saracului om ! Interesativa la politia raducaneni si vedeti cate plangeri are de la scandal ! Si pe sotie a batut-o insarcinata fiind si acum o bate o da afara din casa , consuma alcool amandoi apoi incepe scandalul! Protectia copilului nu face nimic in special pt fata cea mare!

  • UN OM DIN SAT

    Calancea Ionut este un scandalagiu politia din Raducaneni este satula de el…ar trebui sesizata protectia copilului sa vina sa faca ancheta. Va puteti intresa pe portalul judecătoriei Raducaneni cate dosare are pentru tulburarea linistii publice si cate contestatii are pentru anularea amenzilor. BOLFAN Dumnezeu nu bate cu parul….fiecare palma dată lui mama ta si tatalui tau care te a crescut si cat rau ai facut la cei din jurul tau ti se va intoararce cu varf si indesat….tu trebuia sa fii bolnav animalule!!!!

  • Violeta Chitoroaga care te dai drept Stefan bercaru si Alina vezi-ti de familia ta si nu incerca sa arunci in altii ca asa tie felul.

  • Oameni buni Violeta Chitoroaga este o frustrata din sat care incearca sa ne faca rau ca asa este felul ei si atata stie.Se lauda in sat ca datorita ei fata mea s-a imbolnavit ca asa vrea ea.Va dati seama ce om poti sa fii??

  • Violeta Chitoroaga in loc sa ma hartuiesti cu minciuni mai bine vezi-ti de viata ta si lasa aberatiile pe care le faci din frustrare.Nu rade de necazul altuia ca la fiecare o sa vina randul. La cat venin ai in tine macar acum vezi-ti de treaba si lasa-ne in pace .Doamne Dumnezeule apara-ne si pazeste-ne de oameni cu venin ca tine

  • O sa merg la politie pentru hartuire si pentru aceste comentarii false scrise cu diferite nume:un om din sat,Alina ,Stefan Bercaru(Violeta Chitoroaga) toata ziua

  • Viorel iliuta

    Calancea Ionuț nu îți este rușine animalule vrei bani sa cumperi vitamine fetei și tu de fapt vrei să cumperi mașină de la Geanina pușcaș cu 35 de milioane pe tine nici nu te interesează starea fetei. Pe tine este păcat să te ajute cineva îți bați părinți în ultimul hal și pe mama care ți-a dat viață și pe tata, stai pe pensia lui ești un dependent de alcool ar trebui sa se autosesizeze protectia copilului tu trebuiești decăzut din drepturile părintești ești un animal nu ești tata .
    O băteai pe mama ta și tatăl tău striga de afara sa nu o mai bați pe mama ta că te bate Dumnezeu și ai venit și lai bătut și pe el cu picioarele până a strigat o tante să îl lași în pace și apoi ai inceput sa înjuri și pe persoana respectiva sa o faci curva. Dar tu de unde știi că este curva mai bine ai vedea de soția ta că ai luat-o de la puf din Cozmești 😂😂😂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *