Prima pagină » Radio » Actualitate » Dezvăluiri despre executarea soților Ceaușescu. Unde au fost aruncate cadavrele

Dezvăluiri despre executarea soților Ceaușescu. Unde au fost aruncate cadavrele

25 sept. 2020, 09:47,
în Radio

Dezvăluiri despre executarea soților Ceaușescu. În urmă cu aproape 31 de ani, românii se revoltau împotriva regimului comunist și-l răsturnau. Atunci, soții Ceaușescu au fost prinși, judecați în grabă și condamnați la moarte în fața plutonului de execuție. De curând, un nume important din țara noastră a dat detalii nebănuite despre executarea soților Ceaușescu.

Nicolae Ceaușescu a fost una dintre cele mai controversate și dure prezențe din România. Oamenii au fost profund marcați de către regulile pe care dictatorul le impunea. Poporul a suportat multe greutăți în perioada în care el s-a aflat la conducerea țării noastre. După mai bine de trei decenii de la înlăturarea lui, continuă să iasă la suprafață detalii nebănuite despre acele momente. Astfel, s-au aflat unele detalii inedite despre momentul în care Nicolae și Elena Ceaușescu au fost uciși. Despre acest subiect a vorbit pentru gsp.ro și Cristian Gațu, un fost handbalist român, dar și șeful dispozitivului militar din Ghencea.

Dezvăluiri inedite despre executarea soților Ceaușescu

Cristian Gațu, dublu campion mondial la handbal cu naționala României, a vorbit pentru gsp.ro despre cele mai interesante experiențe pe care le-a trăit în cariera sa. Unul dintre ele se referă la un episod din timpul Revoluției din 1989, când au fost executați Nicolae Ceaușescu și soția sa, Elena. El își amintește de momentul în care a fost sunat de un general, care l-a anunțat că urmează să vină anumite persoane cu un elicopter.

Cristian Gațu mărturisește că s-a temut pentru viața lui, deoarece se afla în preajma unor persoane influente, periculoase. La sosirea elicopterului, campionul a observat că de acolo au fost aruncați doi saci, pentru care generalul Stănculescu a cerut ajutor să fie cărați. El se gândea că acolo se află soții Ceaușescu, drept pentru care a și întrebat, să se asigure. Bănuiala i-a fost confirmată și s-a bucurat, pentru moment, că cei doi au fost uciși. Acum, el a declarat că regretă atitudinea lui de atunci și se roagă la biserică pentru a scăpa de aceste sentimente ce încă îl încearcă.

„Eu nu știam ce e acolo, în saci… Gelu Voican Voiculescu i-a cerut lui Stănculescu niște băieți să care sacii, dar să mă duc și eu cu ei. Am căutat noi ce-am căutat, n-am găsit nimic, moment în care am zis: «Lasă-i să-i mănânce ciorile!». L-am întrebat dacă e vorba de ei… El mi-a făcut semn că da. Și m-am bucurat: bine că i-a rezolvat, bine că i-a omorât! Fapt pentru care și acum mă duc la biserică să-mi cer iertare, că n-am procedat corect”, a declarat marele campion.

Astfel, timp de 12 ore, trupurile celor doi soți au fost lăsate de izbeliște pe câmpul din jurul stadionului Steaua. Mai apoi, acestea au fost recuperate și duse la Spitalul Militar. Iar în ultimele zile ale anului 1989, cei doi au fost înhumați în cimitirul Ghencea.

Ce s-a aflat la deshumarea soților Ceaușescu

La 20 de ani distanță de acest episod, în 2010, a avut loc deshumarea cuplului Ceaușescu. Atunci, medicii legişti au avut parte de o surpriză care i-a lăsat muţi de uimire. Valentin, fiul cuplului Ceauşescu, a fost cel care a făcut cerere pentru deshumarea celor doi. Mircea Oprea, fostul soţ al Zoiei Ceauşescu, şi Valentin au luptat mulţi ani în instanţă pentru a afla ce s-a întâmplat după Revoluţie cu trupurile dictatorilor.

Ajunşi în momentul deshumării, medicii au rămas uimiţi de descoperirea făcută. Elena Ceauşescu avea dantura personalizată! Soţia dictatorului avea coroană dentară din aur, care a rămas aproape intactă, purtând inițialele numelui ei. Pentru a nu exista niciun dubiu cu privire la autenticitatea persoanelor îngropate, la deshumare a participat şi un medic legist. Acesta avea fișa dentară a Elenei Ceauşescu, iar acolo s-a putut observa inscripţia pe care o căuta toată lumea.

Oricum, aceste dezvăluiri făcute de Cristian Gațu despre executarea soților Ceaușescu vin să aducă lumină într-un episod din istoria României, asupra caruia planează încă multe semne de întrebare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *