Prima pagină » Actualitate » Dezvaluiri bomba facute de o mama care a nascut la Arcadia. „Sotul meu a primit acest e-mail”

Dezvaluiri bomba facute de o mama care a nascut la Arcadia. „Sotul meu a primit acest e-mail”

15 dec. 2014, 21:58,
Alina Acsinte în Actualitate
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:472326;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

@ A semnat gandindu-se la binele bebelusului, dupa ce a fost asigurata de siguranta serviciilor oferite @ Nu a primit niciun raspuns, chiar daca la momentul nasterii avea deja semnat un contract incheiat la recomandarea celor de la Maternitatea ARCADIA @ Fiterman sustine ca nu cunoaste situatia, dar totul este scos la suprafata chiar printr-un pachet promotional pentru mamici

Ieseanca a nascut in cadrul spitalului privat ARCADIA, iar acum cere explicatii cu privire la colaborarea unitatii spitalicesti cu cei pe mana carora a mers cu toata increderea. Irina Z., in varsta de 29 de ani, a nascut in noiembrie 2011. Impreuna cu sotul au hotarat recoltarea de celule stem. La acel moment, ieseanca sustine ca a fost informata de catre reprezentantii spitalului privat ARCADIA asupra relatiilor de colaborare cu Cord Blood Center, prima si cea mai mare banca de celule stem din Romania. Contractul s-a realizat inaintea nasterii, cei doi soti optand pentru un pachet in valoare de aproximativ 4.000 de lei, la care s-a adaugat si o taxa anuala de depozitare. Sangele placentar a fost procesat cu succes, grefa de transplant obtinuta fiind valida pentru un eventual transplant. Grupul international Cord Blood Center are doua puncte de lucru in Romania, la Cluj si la Bucuresti.

Citeste si Medici celebri executati in stil mafiot la Arcadia! Au vrut sa se imbogateasca pe ascuns!

Contracte reziliate peste noapte, anunt prin e-mail

Ieseanca s-a bazat pe recomandarile primite din partea reprezentantilor spitalului ARCADIA, insa increderea si teama cu privire la grefa depozitata in tara au fost declansate de un e-mail primit pe adresa sotului. „Cea mai mare banca de celule stem din Romania cu care spitalul privat Arcadia din Iasi are contract de colaborare privind recoltarea celulelor stem la nastere este Cord Blood Center. Aceasta banca face abuzuri cu clientii sai prin care le impune semnarea de noi contracte cu clauze abuzive pentru ca sunt executati silit de Finantele din Cluj. Este inadmisibil cum un spital ca Arcadia incurajeaza clientii sai sa recolteze cu o asa banca careia i-a fost retrasa acreditarea din Asociatia bancilor acreditate din Romania.

Citeste si Directorul de la Arcadia l-a tepuit pe unul dintre cei mai buni medici din Iasi – FOTO

La inceputul lunii noiembrie sotul meu a primit prin e-mail o instiintare prin care ne anuntau ca a fost reziliat contractul si ca avem un termen limita pentru semnarea unui nou contract, antedatat si cu clauze destul de dubioase. Nu am semnat nimic si suntem un grup de mamici care asteptam sa vedem ce se intampla cu grefele depozitate in tara. Chiar se discuta despre mutarea la alte banci. Am vrea niste explicatii de la ARCADIA pentru ca ne impun sa recoltam cu o anumita banca. ARCADIA solicita o taxa, in cazul alegerii unei alte banci, din cate am inteles”, a precizat Irina Z.

Citeste si Prabusirea imperiului de la Arcadia! Secrete incendiare din interiorul unei caracatite financiare!

Reactiile parintilor i-au pus pe ganduri

In iunie 2014 se anunta ca banca Cord Blood Center a parasit Asociatia Romana a Bancilor Acreditate de Celule Stem (ARBACS), chiar daca a fost membru cofondator al acestei asociatii. Potrivit celei care a primit noul contract, in acest act se face trimitere la o serie de taxe fara a se preciza cuantumul exact. Parintii au intrat în alerta pentru ca nu li se explica care este motivul, ce presupune mutarea contractelor pe o alta firma, dar mai ales ce se va întâmpla cu unitatile de sânge placentar. Suspiciunile parintilor vizeaza o posibila mutare a acestora în Slovacia. Reporterii de la cotidianul BUNA ZIUA IASI au incercat sa obtina un punct de vedere de la Cord Blood Center, insa asupra posibilitatii de executare cu sechestru asigurator pe unitatile de stocare nu s-a spus nimic si nici despre datoriile adunate din neplata TVA-ului. „Vrem sa informam parintii ca vor ramane cu vechile contracte. In urma reactiilor primite dupa trimiterea acelor e-mailuri s-a luat aceasta decizie. Cei care au semnat noile contracte vor fi informati ca vor ramane de fapt cu cele incheiate prima data, fara a mai fi vorba despre reziliere. Cu privire la infirmarea sau confirmarea problemelor financiare nu va pot spune nimic”, a precizat Alexandru Mircea, specialist marketing Cord Blood Center.

Citeste si Respinsi de CJAS Iasi. Pe lista neagra se afla medici de la Arcadia si Red Hospital

Dan Fiterman sustine ca nu cunoaste situatia

Directorul general al retelei ARCADIA, Dan Fiterman, a tinut sa precizeze ca nu are cunostinta despre aceasta problema si nu recomanda nicio banca de celule stem, aceasta alegere fiind a parintilor. Acesta ne-a asigurat ca vom fi contactati de o alta persoana din partea spitalului privat pentru informatiile solicitate, insa pana la inchiderea editiei nu s-a primit un raspuns. Cu toate acestea, pe site-ul Arcadia este postata o mega oferta inca din mai 2013, prin care viitoarele mamici sunt informate de faptul ca prelevarea celulelor stem este inclusa in pachetele de nastere la Maternitatea Arcadia. Este precizat clar si faptul ca „oferta pachetelor de nastere cu dublu beneficiu este lansata de Maternitatea Arcadia în colaborare cu Cord Blood Center”. Tot in descrierea acestui pachet, directorul general Dan Fiterman precizeaza: „Am cautat partenerii cei mai potriviti pentru acest proiect si suntem bucurosi sa avem alaturi Cord Blood Center Medical, un furnizor serios si de încredere”. Mai multi parinti, care au format si un grup pe o retea de socializare, asteapta acum explicatii cu privire la partenerul „serios si de incredere”, pus pe tava la usa Maternitatii Arcadia. Cei care au luat decizia de recoltare a celulelor stem la nastere s-au gandit la avantajele pe care copilul le poate avea toata viata, iar acum nu primesc niciun raspuns.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
21 octombrie 2024
21 octombrie 2024