Prima pagină » Actualitate » Dezbaterea în plen a solicitării DNA în cazul lui Florian Bodog a început – LIVE VIDEO, UPDATE
Dezbaterea în plen a solicitării DNA în cazul lui Florian Bodog a început - LIVE VIDEO, UPDATE

Dezbaterea în plen a solicitării DNA în cazul lui Florian Bodog a început – LIVE VIDEO, UPDATE

21 apr. 2021, 10:58,
Elena Nicoleta Bujor, în Actualitate

Dezbaterea solicitării Direcției Naționale Anticorupție adresată Senatului pentru încuviinţarea începerii urmăririi penale a fostului ministru al Sănătăţii Florian Bodog a început, miercuri, 21 aprilie 2021, în plenul Camerei superioare a Parlamentului.

Votul va fi unul cu bile, iar senatorii Partidului Național Liberal, Uniunii Salvați România PLUS şi Partidului Social Democrat au anunţat că vor vota în favoarea solicitării DNA.

La începutul şedinţei, şi-au anunţat prezenţa nu mai puțin de 88 de senatori.

reamintim faptul că procurorii DNA solicită Senatului încuviinţarea urmăririi penale a lui Florian Bodog, pe care îl acuză că în momentul deținerii funcției de ministru ar fi acţionat pentru ca o persoană angajată în funcţia de consilier personal să îşi încaseze salariul pe o perioadă de un an fără să se fi prezentat la serviciu şi fără să fi prestat activităţile la care era obligată prin contractul de muncă.

În anul 2019, senatorii au respins solicitarea asemănătoare cu privire la Florian Bodog, dar procurorii au transmis faptul că au obţinut date referitoare la comiterea de către fostul ministru a altor patru infracţiuni de fals în înscrisuri şi abuz în serviciu în acest caz.

Senatorii i-au ridicat imunitatea lui Florian Bodog

UPDATE: Decizia finală a fost luată! Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au primit undă verde pentru anchetarea fostului ministru al Sănătății, Florian Bodog. Senatorii PNL, USR PLUS și chiar cei din PSD au decis în şedinţa de plen ridicarea imunității acestuia. În altă ordine de idei, în pofida faptului că absolut toate partidele au transmis faptul că vor vota pentru încuviinţarea anchetei, un număr de 24 de senatori au fost împotriva.

În momentul de față, în Senatul României s-a votat ridicarea imunitării fostului ministru al Sănătății, Florian Bodog. Chiar dacă toți liderii partidelor au anunţat că vor vota în unanimitate ridicarea imunităţii, în momentul votului s-a înregistrat o surpriză. Discutăm despre faptul că 98 de parlamentari au votat în favoare, în timp ce 24 dintre ei au fost împotriva acestei decizii.

Totuşi, nu se poate cunoaşte cu exactitate cine nu şi-a dorit ca Florian Bodog să fie anchetat de DNA pentru că votul a fost unul secret cu bile.

Ce acuzații îi aduc procurorii DNA lui Florian Bodog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *