Prima pagină » International » Dezbatere televizată în Ucraina: Politician prorus a fost lovit în față de un jurnalist ucrainean – VIDEO

Dezbatere televizată în Ucraina: Politician prorus a fost lovit în față de un jurnalist ucrainean – VIDEO

21 feb. 2022, 11:45,
în International

În timpul unei dezbateri televizate din Ucraina pe tema acţiunilor preşedintelui rus Vladimir Putin, un politician prorus a fost lovit în față de un jurnalist ucrainean.

Cu toate că transmisiunea era difuzată în direct, conflictul a degenerat, fiind nevoie de intervenţia participanţilor din platou pentru a-i putea calma pe cei doi.

Iuri Butusov, jurnalist

Reamintim că, în timpul unei dezbateri televizate din Ucraina, un politician prorus a fost lovit în față de un jurnalist ucrainean

 

Politician prorus a fost lovit în față de un jurnalist ucrainean

Conflictul a izbucnit intre parlamentarul Nestor Shufrych, membru al partidului de opoziţie, proprus, „Pentru viață” şi jurnalistul Iuri Butusov.

Politicianul Shufrych a fost atacat de colegul său de platou după ce a refuzat să îl condamne pe Vladimir Putin, pe fondul discuției despre comasarea de forțe militare de către Rusia, la granița cu Ucraina, pentru o potențială invazie.

După ce a refuzat să-l condamne pe Vladimir Putin, pe fondul discuţiei despre comasarea de forţe militare de către Rusia, la graniţa cu Ucraina, pentru o posibilă invazie, colegul de platou al politicianului s-a năpustit asupra acestuia.


Deşi în platou mai erau prezenţi şi fostul premier ucrainean Arseni Iațeniuk, dar şi fostul preşedinte Petro Poroșenko, Shufrych a rămas însângerat după ce Butusov l-a lovit puternic în plină figura.

Politicianul prorus nu s-a lăsat mai prejos şi s-a ridicat pentru a riposta, ajungând ulterior ca amândoi, Shufrych, dar şi Butusov, să fie căzuţi la pământ, în timp ce restul invitaţilor din platou încercau să îi oprească.

Nestor Shufrych, politician prorus

Politicianul prorus nu s-a lăsat mai prejos şi s-a ridicat pentru a ajungând ulterior ca amândoi, Shufrych, dar şi Butusov, să fie căzuţi la pământ

Fostul președinte ucrainean, Poroșenko: „Este un agent rus chiar aici, în studio”

Într-un final, cei doi invitaţi ai emisiunii „Libertatea de exprimare”, moderată de jurnalistul Savik Shuster au fost despărţiţi şi au continuat liniştiţi discuţiile.

Întrebat fiind dacă Putin este un criminal şi un ucigaş, Shufrych a refuzat să răspundă, limitându-se doar la a spune „Lasă autoritățile ucrainene să se ocupe de asta”. Fostul președinte ucrainean, Poroșenko, a intervenit și l-a acuzat pe politicianul Shufrych pentru această remarcă, spunând că „Este un agent rus chiar aici, în studio”.

Conflictul de la TV s-a întâmplat în timp ce mii de refugiați ucraineni începeau să intre în Rusia, după ce aliații lui Vladimir Putin din estul Ucrainei au ordonat evacuarea în masă a cetățenilor din cele două republici separatiste, Donețk și Luhansk. Liderii separatiștilor au luat această hotărâre după ce vineri, au susținut că Ucraina este pe cale să atace cele două regiuni.

Reamintim că, în timpul unei dezbateri televizate din Ucraina, un politician prorus a fost lovit în față de un jurnalist ucrainean.

petru porosenko, fostul presedinte ucrainean

Fostul președinte ucrainean, Poroșenko a declarat „Este un agent rus chiar aici, în studio”

Situație încă tensionată în Ucraina

În ultimele zile, au fost raportate mai multe bombardamente în estul Ucrainei, în care ar fi fost implicați rebelii susținuți de Rusia. Zona este una conflictuală şi nu se ştie cu exactitate ce s-a întâmplat. Totuşi, mai multe surse indică faptul că ar fi începutul unui război în Ucraina.

Potrivit reprezentanţilor Ucrainei, numai în data de 18 februarie au fost raportate şase bombardamente, ele fiind înregistrate în Balateny, Novognatovka, Starakhnatovka, Charmalik și Shumy.

Militanții pro-ruși par să nu se oprească şi continuă conflictul. De precizat faptul că în Donbas s-au utilizat arme interzise de acordurile de la Minsk.

Reamintim faptul că în ultima perioadă a fost un schimb de acuzaţii între armata Ucrainei şi separatiştii care sunt susţinuţi de Rusia. Probabil toate acestea au condus la tensiunea ce se afla în platoul emisiunii „Libertatea de exprimare”, moderată de jurnalistul Savik Shuster, în care un politician prorus a fost lovit în față de un jurnalist ucrainean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *