Prima pagină » Local » Dezbatere publică privind autostrăzile A 7 și A 8, la Primăria Iași – GALERIE FOTO

Dezbatere publică privind autostrăzile A 7 și A 8, la Primăria Iași – GALERIE FOTO

11 iul. 2024, 15:10, 3 ,
în Local

La Primăria Iași are loc dezbaterea publică în procedura de emitere a acordului de mediu pentru proiectul ”Autostrada Târgu Neamț – Iași – Ungheni” (parte din A8) propus a fi amplasat pe teritoriul județului Iași.

„Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Iași anunță că au loc ședințele de dezbatere publică în procedura de emitere a acordului de mediu pentru proiectul ”Autostrada Târgu Neamț – Iași – Ungheni” (parte din A8), propus a fi amplasat pe teritoriul județului Iași, respectiv UAT urile: Aroneanu, Bălțați, Costești, Dumești, Erbiceni, Golăiești, Heleșteni, Ion Neculce, Lețcani, Miroslava, Miroslovești, Moțca, Pașcani, Podu Iloaiei, Popricani, Rediu, Ruginoasa, Stolniceni-Prăjescu, Târgu Frumos, Ungheni și Victoria.

Dezbaterea publică in procedura de emitere a acordului de mediu este prevăzută de Legea 292/2018 privind evaluarea impactului anumitor proiecte publice şi private (cu modificările și completările ulterioare) și are ca scop informarea și consultarea publicului cu privire la proiectul de investiție și concluziile evaluării impactului acestuia asupra mediului.

Documentele ce vor fi prezentate de către titularul proiectului in cadrul dezbaterilor, respectiv Raportul privind impactul asupra mediului (RIM) și Studiul de evaluare adecvată (EA) aferente proiectului menționat, pot fi consultate de cei interesați pe http://apmis.anpm.ro (inclusiv secțiunea Reglementari/Acordul de mediu/Documentații procedura EIA și EA), cât și pe site –ul CNAIR SA.

Autostrada Târgu Neamț -Iași – Ungheni se dezvoltă pe un coridor de la Vest spre Est, începând din apropiere de intersecția cu DN2 (Moțca) până la legătura cu Pod peste Prut la Ungheni (UAT Golaiești), cu o lungime totală pe raza județului Iași de 93,3 km”, transmite APM Iași.

Întrebări și răspunsuri din cadrul dezbaterii

Întrebare: Data când vor fi aprobati indicatorii tehnico economici?

„Sper ca la final de august la începutul lui septembrie sa fie aprobați indicatorii tehnico economici”, a răspuns Costel Alexe

Localnic Rediu: Fiind direct afectat de nodul rutier de la Horlești, întrebarea mea: Care este distanța minimă pentru panourile fonoabsorbante? Urmărind ce se întâmplă la TV. toată lumea se plânge ca le-a fost promis aceste panouri. Aș vrea să știu care este distanta calculată de la bretele?

„Panourile vor fi pe autostrad, intrarea de pe bretele se face la viteză mică. Autostrada este cea care va produce zgomotul”, a răspuns Petre Ene, adjunct CNAIR.

Comentarii
  • Iar fac romanii autostrazi pe hartie? A8 l-au inceput 2007 si mu o sa-l termine nici peste 30 ani

  • Iar arunca Tablă ALEXE gogoși ? Mă panarama de Tablă ai uitat ce minciuni sfruntate spune-i în 2020 cu Bode alături? Terminai Centura Iașului într-un an la fel și cea de la Podu Iloaie? Nici una nu ai început mincinosule și suntem în 2024!!! Hai siktir mă hoțule !

  • A fost dezbatere pe mediu ? Păi nu avea PESEDEUL un secretar de stat la mediu care se vedea primar,unde este catastrofă? Îl doare-n kurrr de autostrăzile județului sau de infrastructura rutieră, habarnistul trebuia să fie prezent să conducă dezbaterile. Dar el nu știe lucruri elementare și nu e trimis de nimeni ca să facă ministerul de ras !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *