Prima pagină » Local » Dezbatere legată de piaţă aviaţiei, la Iaşi, cu ocazia împlinirii a 25 de ani de activitate a Asociaţiei Aeroporturilor din România – FOTO, UPDATE

Dezbatere legată de piaţă aviaţiei, la Iaşi, cu ocazia împlinirii a 25 de ani de activitate a Asociaţiei Aeroporturilor din România – FOTO, UPDATE

28 mai 2024, 09:15,
BZI.ro, în Local

Asociaţia Aeroporturilor din România şi Aeroportul laşi organizează o conferinţă de presă ce va avea loc astăzi, 28.05.2024, ora 9,00, în sala Vega a Hotelului Unirea.

UPDATE: Prezenți la eveniment sunt primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, directorul Aeroportului Internațional Iași, Romeo Vatră, David Ciceo, preşedinte Asociaţia Aeroporturilor din România, director general Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj și alții.

Cele mai importante declarații susținute:

Costel Alexe, președinte CJ Iași:

„În aceşti ultimi ani, România și-a modernizat întreaga infrastructura din țară. Cred astazi cu tărie că mingea este tot în curtea Guvernului. Aş vrea să vă mărturisesc că acum 2 ani tot într-o adunare generală povesteam despre planurile noastre de modernizare a Aeroportului din Iați. Iar după 2 ani, Iaşul are un aeroport care este un model de bună practică. Din acest an, după o perioadă bună de timp, de la Iaşi la București se putea ajunge doar cu TAROM. Vom avea 3 companii aeriene care vor face aceste zboruri”.

Mihai Chirica, primar Iași:

„România începe să devină un jucător strategic în ceea ce privește aeroporturile. Există interes la nivel european şi mondial ca România să devină un jucător strategic. Eu cred că apariția unor mari companii arată faptul că suntem relevanți în piaţa zborurilor aeriene”.

Romeo Vatră, director aeroport Iași:

„Dacă discutăm acum despre un succes la Iaşi, acest lucru se datorează și foartei bune colaborări pe care aeroportul o are atât cu Primăria Iaşi, cât şi cu Consiliul Județean. Greul de abia acum începe, este o muncă intensă, mulţi pasageri. Ieşenii își doresc ca lucrurile să se rezolve peste tot, însă acest lucru nu este posibil. Terminalul T4 este un prim pas în dezvoltarea Aeroportului Internațional din Iaşi”.

Știre inițială

Evenimentul este organizat în deschiderea Adunării Generale a Asociaţiei Aeroporturilor din România şi a Conferinţei Anuale cu tema Geopolitică şi aeroporturile din România, care se va desfăşura la laşi în perioada 28-29 mai 2024. La acest eveniment de referinţă, care marchează şi împlinirea a 25 de ani de activitate a Asociaţiei Aeroporturilor din România, vor participa directorii generali ai aeroporturilor din România dar şi reprezentanţi ai autorităţilor locale şi naţionale, ai instituţiilor de stat cu atribuţii în domeniul siguranţei şi securităţii aeronautice, precum şi reprezentanţi ai companiilor aeriene şi specialişti din industria aeronautică, atât din ţară cât şi din străinătate.

Agenda conferinţei va cuprinde prezentări şi dezbateri legate de piaţă aviaţiei din România. Se va discuta despre competiţia între companiile aeriene europene prezente în ţara noastră, despre aviaţia civilă în România în context european dar şi despre dezvoltarea traficului cargo pe plan naţional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
27 iunie 2024
27 iunie 2024