Prima pagină » Actualitate » Dezastrul Guvernului PNL! Oamenii lăsaţi să plece în Germania, plătiţi cu 300 de euro într-o lună
Dezastrul Guvernului PNL! Oamenii lăsaţi să plece în Germania, plătiţi cu 300 de euro într-o lună

Dezastrul Guvernului PNL! Oamenii lăsaţi să plece în Germania, plătiţi cu 300 de euro într-o lună

20 mai 2020, 12:50,
în Actualitate

Dezastrul deciziei PNL de a-i lăsa pe oameni să plece pentru a lucra în agricultură, în Germania, protestează. Oamenii se plâng de neseriozitatea autorităţilor din Germania şi lansează acuzaţii grave la adresa angajatorilor. Jurnaliştii de la libertatea.ro au stat de vorbă cu câţiva romani care au plecat să lucreze la recoltat sparanghel şi căpşuni în zona Spargel Ritter, un oraş german din regiunea Bornheim. Romanii au oprit lucrul în semn de protest pentru bătaia de joc al angajatorului. Oamenii se plâng ca plata este una extrem de scăzută.

Culmea, majoritatea lucrătorilor din zonă (aproximativ 200), au primit, pentru o lună de muncă, 300 de euro şi hrană. Presa din Germania susţine că firma care i-a angajat a intrat în insolventa şi cei care o gestionează este o firmă de avocatură.

Oamenii vor să îşi ia banii restanţi şi să vină în România. Protestatarii vor să îşi ia banii de pe munca depusă şi să vină acasă, la familia lor.

Printre protestatari se află un bărbat de 38 ani, ajuns în Bornheim după jumătatea lunii aprilie. Acesta a aflat despre locul de muncă de la o cunoştinţă și a zburat cu o cursă charter, împreună cu soţia, pentru un contract de trei luni. El povestește că, în containerele din fermă, dorm între doi şi cinci oameni, „nu aveam maşină de spălat, femeile spălau în chiuvete, băile erau dezastru”, iar de mâncare au primit „orez îngheţat, ne-o dat salam gata stricat, pâine mucegăită.”

Pentru munca de o lună, la recoltat căpşuni, a fost plătit cu 380 de euro. „Noi vrem să ne căpătăm banii şi să plecăm acasă, la familie”, spune el. La plecarea din România, muncitorilor li s-au promis contracte de trei luni şi salarii de peste 1.500 de euro pe lună.

Vina oamenilor care, din disperare, au plecat în Germania, sau a Guvernului PNL care i-a lăsat să plece?

Cui aparţine vina acestor drame? A Guvernului PNL, sau a oamenilor? Romanii, din disperare şi din nevoia de a pune ceva pe masă, au ales calea muncii în straintate. Guvernul PNL nu a făcut nimic pentru a-i împiedica pe aceştia să plece, mai ales în contextul sanitar în care se afla Europa zilelor noastre. Totuşi, cine se face responsabil dacă, românii veniţi din Germania ajung în România bolnavi de COVID-19?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *